Šta je novo?

Software za automobile

Mi8lkMan77

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
609
Interesuje me da li postoji software za PC uz pomoc kog bi se komuniciralo sa kompijuterom iz automobila (kod automobila koji imaju ugradeni kompijuter). Software je potreban za auto-servis.

Mi8lkMan77 je napisao(la):
Interesuje me da li postoji software za PC uz pomoc kog bi se komuniciralo sa kompijuterom iz automobila (kod automobila koji imaju ugradeni kompijuter). Software je potreban za auto-servis.
Samo da se nadovezem:
I meni bi trebao kontakt za osobu koja ima software + kablove + sve ostalo
sto treba za auto-dijagnostiku, prvenstveno mislim na auto elektriku.
pozdrav,

Ja sam pre nekih mesec dana instalirao nekakav software za autoelektricare (Radi iskljucivo pod Win 2000 profesional), program dolazi u kompletu na nekoliko CD-a i mislim da nije nesto preterano skup. Nisam se upustao u sustinu ali mislim da ima nekakav interface koji se povezuje sa board comp. iz automobila (mislim da se doticni program odnosi samo na nemacke automobile)...mogu da proverim...

Prospero je napisao(la):
Ja sam pre nekih mesec dana instalirao nekakav software za autoelektricare (Radi iskljucivo pod Win 2000 profesional), program dolazi u kompletu na nekoliko CD-a i mislim da nije nesto preterano skup. Nisam se upustao u sustinu ali mislim da ima nekakav interface koji se povezuje sa board comp. iz automobila (mislim da se doticni program odnosi samo na nemacke automobile)...mogu da proverim...

Cena?
Sta tacno moze da radi?

LJudi,otvorite cetvore oci.
Postoji dosta tipova koji uvaljuju gluposti, a cene se krecu od 30-40 do cak 2000e.
Prodaje se sve: od piratskih softvera, kablova i plocica uvezenih iz Ceske, rucno pravljenih kablova, cipova domace radinosti itd..
Trebace mi jos malo vremena da proverim sta mom stricu tacno treba, pa cu onda reci koliko sta kosta i cemu sta sluzi.
pozdrav,

Mi8lkMan77 je napisao(la):

Postoji softver, ali je problem shto su za svaka kola drugachiji interfejsi. Ipak, ono shto ti ja lichno preporuchujem je da se ne bakcesh mnogo sa "3rd party" softverima, poshto ima velike shanse da ti neshto zafrkne u board computeru ako pokushash neshto da resetujesh ili promenish. Moja preporuka je da nekako dodjesh do originalnog softvera (Renaultov nije skup, Mechkin bije po ushima, FIAT-ov nije skup...).

Nazad
Vrh Dno