Šta je novo?

Software Update Services ali za WInXP SP1

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
moze li se naterati WInXP sa SP1 da radi sa SUS servisom? mnogo bi mi lakse bilo, posto na poslu imam gomilu WinXP sa SP1 da rade tako, jer se jos uvek koristi modemski pristup internetu

Malo sam zbunjen pitanjem (da li ti mozda pravi problem verzija sa SP1 ili kao i svi ostali nisi nikad probao da ga postavis) - naravno da moze. Treba ti server na koji ces instalirati SUS i konfigurisati. Koliko se secam, mala nezgoda je sto je generalno predvidjen za domain-ske mreze, ali mislim da ni to nije neki veliki problem. Moram da pogledam sta imam od literature za to, obzirom da sam ga probao samo u lab uslovima.

Minimum masina za SUS:
P III 700MHz
512 MB RAM
6GB na HDD-u

Windows 2000 server sa SP2 ili kasnijim
ili
Windows server 2003
IIS 5.0 (ili kasniji)
IE 6.0

SUS se moze naci na adresi www.microsoft.com/windows2000/windowsupdate/sus/default.asp

Kompletno uputstvo za deploy ima 1.5MB, pa ako ti zatreba mogu da ti posaljem na neki e-mail gde imas mogucnost da to skines u razumnom vremenu.

😀

da, na adresi gde se nalazi SUS klijent pise sledece:

System Requirements
This Automatic Update applies only to the following operating systems:

Windows 2000 Professional with Service Pack (SP) 2
Windows 2000 Server with SP2
Windows 2000 Advanced Server with SP2
Windows XP Professional without SP1
Windows XP Home Edition without SP1
e vidis, i isti taj klijent odbija da se instalira na svakom WinXP koji ima SP1 instaliran...

Malo sam promasio tvoje prvo pitanje. Daklem, mora da bude neki od serverskih OS-ova. Moja pretpostavka je da su sa SP1 namerno "osakatili" XP upravo zbog ovakvih dodataka. Drugim recima - corak :wall:

😀

Nazad
Vrh Dno