Šta je novo?

softver za usporavanje rada WD

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Poz svima :)

Poshto mi je jedina chujna komponenta u rachunaru hdd Western Digital Caviar SE 80 gb, postoji li neki softver kojim se moze smanjiti buka? (usporiti broj obrataja)...prochitah da postoje programi za maxtora, ali ima li leka za WD? Chak sam razmishljao da kupim samsunga, samo da bi bio tishi...

i ja imam isti proble,s tim shto je moj od 250 gb i stoji u cool drive-u,ali se dere strashno,smeta mi poprilicno pogotovo uvece kad ostavim da skida neshto,ocu da poludim

To se i meni cini, ali ideja je interesantna a moze sve to i bez suundjera u principu cim se oklopi hard-disk, on ce mnogo manje da bude bucan.

Chak sam razmishljao da nabavim produzne ide i za napajanje pa da ga metnem u fioku...nije on u principu toliko buchan, ali moze malo da zasmeta, uzimajuci u obzir da nemam kuciste, tj sve komponente su na otvorenom i na metar od glave...pokrenuh sinoc rachunar bez hdd-a i nisam uspeo da ga chujem....samo hdd pravi buku :(

Razbojnick, skinuo, napravio boot cd, pokrenuo, pri skeniranju primary/sec, slave/master dodje do sec slave i blokira se...tu mi je prikachen pioneer dvdrw...inache, prepozna WD na primary master...prsne program :/

Probaj HDDLife Pro, postoji opcija da se smanji buka kod njega.

Hm, nisam uspeo sa tim programom...klizach radi izmedju dva krajnja polozaja, ali razlika se ne primecuje...

Hm, nisam uspeo sa tim programom...klizach radi izmedju dva krajnja polozaja, ali razlika se ne primecuje...
A zar ti nije bolja varijanta da kupiš kućište, ako nemaš para za skuplje koje je akustično izolovano (koliko-toliko), onda kupiš bar neki Bluberi za manje od 20 evra, spakuješ komponente u kućište i pokušaš sam malo da zvučno izoluješ kućište.
Nije mi jasno zašto držiš sve komponente na metar od glave bez kućišta?

probaj mhdd32 isto se pravi butabilni CD, radi sa svim diskovima, ja ga koristim za gledanje badsectora na HDD-u a ima i za ubrzavanje i usporavanje HDD-a, samim tim i smanjenjem i povecavanjem buke od hdd-a...

znam da postoji softversko resenje za maxtor-a pa mozda da vidis na sajtu proizvodjaca da li postoji sta takvo. poz

Meni to ne treba, ja hard i ne cujem, ali ovaj program koristim zbog prikazivanja temperature.

Nazad
Vrh Dno