Šta je novo?

softver za TV kartu

• Začetnik teme Začetnik teme LuxoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Imam TV kartu KWORLD sa BT878 chipom softver koji uz nju ide je manje vise ocajan... tupavo uradjeno i biranje kanala i snimanje

interesira me da li su ti softveri ograniceni na karticu, tj. da li mogu npr da dovatim softver koji ide uz Miro (Pinnacle) PCTV i da mi radi na ovoj mojoj..

i jos nesto, da li postoji sansa da neki softver meni pruzi direktno konvertovanje u DivX ili mi treba ekstremno jaka masina i kartica ??

Uzmi DSCALER

koja su podesavanja, ne mogu nikako da namestim sliku..
imam onu kablovsku tv (SBB)

kao uspelo je... mada:
cesto se desi da nema zvuka sto se resava resetovanjem podesavanja tunera i odabirom istog ?!?
ima foru da "secne" svakih 10ak sekundi ??

koja su podesavanja najbolja da skinem sliku u najvecem kvalitetu (tipa DVD) koji ce posle biti konvertovan u DivX, ali tako da 2 sata materijala zauzme do 7-8 GB ?

Što se tiče seckanja, moguće je da ti je prezauzet procesor. Lek za to je da se ugasi deinterlace/judder terminator. Mislim da i deinterlace/TomsMo comp zauzima procesor. Zbog toga neki koriste simple Bob. Od filtera uključi Noise reduction adaptive. To sa zvukom ti se možda dešava posle upotrebe BS ili nekog drugog video plejera koji mute-ira zvuk na line-in, CD in ili gde ti je već uključen audio kabl od TV tunera. To se svaki put mora ručno dečekirati u volume control. Što se tiče snimanja ,dosta je o tome pisano. Pretraži forum, eksperimentiši sam sa kodecima. Ovo što tebi treba može da uradi DScaler, čak i više. Može direktno da snima u Divix (još bolje Xvid ili APvc) ako ti je procesor preko 1 GHz.

Nazad
Vrh Dno