Šta je novo?

Softver za T68i

ivo.r

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
649
Koji softver bih mogao da koristim za menjanje setovanja, melodija zvona i slika na T68i preko kabla? Imam neki Ericsson Phone Settings v 3.1.5.2, ali ne mogu da pristupim zvonima u Ring Signals i ne radi mu Ring melody Editor.

XTDNConnect

Je Sony Ericsson softver kojim bi moga sve to da izvedes. Mozes ga skinuti na sonyericsson sajtu pod nazivom Package1_1_5_1.exe. Skini i ostale sto drajvere sto programcice poput ImageEditor1.2.0.7.exe pa navali!

Skinuo sam i instalirao 3 instalacione arhive "Full Functionality Outlook... ", "Mobile Phone Monitor" i "SonyEricsson MyPictures". Sastavni deo jednog od prva dva navedena je i taj XTDNConnect mada kasnije nigde eksplicitno ne figuriše. prethodno opisani problemi sa zvonima mi se javljaju u programu Ericsson Phone Settings.

Za korisnike sonyericssona

Evo na sta sam ja naisao:

http://clubsonyericsson.com/en/software_windows.htm

Obavezno pogledajte (ja ne mogu nista da kazem o korisnosti tih programa imam Siemens :beat: )

Jel znate kolko otprilike traje baterija na SE t68i jer u nekim radnjama mi kazu kao jedva 2-3 dana a negde kao odlicna baterija i traje oko 5 dana....

Reci cu ti za par dana, tek sam ga uzeo (u petak). :)

Salu na stranu, i mene ovo interesuje.

Pa u pravu su i jedni i drugi, ako ga redovno koristis plus IC plus igrice onda 2-3 dana, ako stedis pa jos iskljucis pozadinsko osvetljenje onda i 5-6 dana. Ja nisam uspeo vise od punih sest dana (6*24=144h).

Inace, najbolji program za T68i je float's Mobile Agent, zaboravite na ocajnu softversku podrsku Sony Ericsson-a.

float's Mobile Agent

butterija

ne pretendujem na profesiju mudraca, ali:
4 dana uz neko racionalno koriscenje - znaci backlight = automatic, iskljucen GPRS [vrlo bitno], igrice tu & tamo, SMS & razgovora dosta.

,)

Blade Runner je napisao(la):
Inace, najbolji program za T68i je float's Mobile Agent, zaboravite na ocajnu softversku podrsku Sony Ericsson-a.

float's Mobile Agent

Skinuo sam ga, i izgleda da je previse bagovit. Oce cesto da prsne ili da ne odradi sinhronizaciju.

Ima tu istine, sinhronizacija mu je glavni problem, kada je radim preko IC-a onda obavezno pukne a kada ide preko kabla odradi ga lepo (skoro) svaki put. Meni se svidja sto radi sve ono sto radi i Ericssonov softver a da i ne pominjem koliko je puta laksi za download.

Crulick, kako iskljucujes GPRS ? Koliko ja vidim T68i ga samo detektuje i to je to, ne trosi dalje nista osim ako ga ne koristis ?

Ima tu istine, sinhronizacija mu je glavni problem, kada je radim preko IC-a onda obavezno pukne a kada ide preko kabla odradi ga lepo (skoro) svaki put. Meni se svidja sto radi sve ono sto radi i Ericssonov softver a da i ne pominjem koliko je puta laksi za download.

Mene je zezao bas preko kabla.

Crulick, kako iskljucujes GPRS ? Koliko ja vidim T68i ga samo detektuje i to je to, ne trosi dalje nista osim ako ga ne koristis ?

Ides Connect/Data comm./Pref. service/ pa izaberes GSM only

Firmware???

Za podesavanje T68i po meni je najbolji Mobile Navigator zajedno sa float's Mobile Agent-om.

Ali imam jedno drugo pitanje, kako da ubacim nov software (firmware) u T68i??? Da li neko zna? Koji programi mi trebaju, posto kabl imam? Ako ne postoji varijanta, ko to radi u BGD-u???

To bi i mene interesovalo, ja sam zvao neke ljude koji se bave dekodiranjem ali za takve intervencije nisu culi. Ne znam da li postoji zvanicni Ericssonov servis u Beogradu, tu bi ta usluga bila besplatna ukoliko je telefon pod garancijom. Ako neko sazna nesto vise neka javi ...

To bi i mene interesovalo, ja sam zvao neke ljude koji se bave dekodiranjem ali za takve intervencije nisu culi. Ne znam da li postoji zvanicni Ericssonov servis u Beogradu, tu bi ta usluga bila besplatna ukoliko je telefon pod garancijom. Ako neko sazna nesto vise neka javi ...

Zvanican servis je (bio) Comtrade-ov servis, ali cisto sumnjam da je usluga besplatna.

Ja se bas zbog toga ne usudjujem da ih zovem, posto su papreno skupi za sve. Usluga bi (fora) trebalo da bude besplatna ako je tel. pod garancijom (ali cijom?). Predpostavljam da ako je tel kupljen kod njih da to vazi ako ne, kesnes 150 E :beat:

Ja sam na netu nasao firmware (imam ga na kompu), najnoviji naravno, ali ne znam kako da ga ubacim (tacnije ne znam cime). Na internetu se pominje neki Ericsson Client, ali da bi program radio komp mora da bude povezan na internet, a naravno program nije besplatan... (ne znam koliko kosta), a posto mi nismo navikli na to, eto problema. Nisam uspeo da nadjem nacin da ga razbijem. A da, jedna vazna stvar, za ubacivanje novog software-a ti treba SERVICE kabl za T28, ne DATA za T68(i) itd. Inace, programi za ubacivanje software-a na ranije Ericsson-ove modele ne rade za T68i.

A evo i adrese servisa u Beogradu (bar su mi ovo poslali ljudi iz SonyEricsson-a):

1. COM TRADE GROUP, CHS, Genex Apartmani, Vladimira Popovica 611070
Novi, Belgrade, Tel: +381113112060.

Ako neko ima BILO kakvu ideju neka javi!

Verovatno si vec bio na http://www.omega-networks.net/

Prateci diskusije na Esato forumima primetio sam da NIKO nije uspeo da flashuje firmware na T68i na nacin na koji bi to nama odgovaralo, od kuce i sa kompjutera :) svi to rade u autorizovanim servisima za dž ili je cena negde izmedju 10-20 €

Je l' to imas najnoviji R8A firmware ? Kazu da donosi cetiri nove igrice. Ja imam R7A005

Filip je napisao(la):
A evo i adrese servisa u Beogradu (bar su mi ovo poslali ljudi iz SonyEricsson-a):

1. COM TRADE GROUP, CHS, Genex Apartmani, Vladimira Popovica 611070
Novi, Belgrade, Tel: +381113112060.

To su im kancelarije, servis im je u "Brodogradilištu" preko puta Buvljaka, na Novom Beogradu, mada mislim da svojevremeno je bilo govora o promeni lokacije. Pogledaj na www.comtrade.co.yu tamo ima i adresa i telefoni servisa.

Vrh Dno