Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

ima li JEDNA korisna aplikacija da postoji za iPhone?

zahteva ios 7, a ja se ne mradm sa 6.1.2... Hvala u svakom slucaju

Ima li neko ideju zasto mi hashrate u CC mineru varira? Ovo postaje vec mucno. Ukljucio sam prefer maximum performance u NCP. Ukljucio K-boost u EVGA Precision X. Overklokovane ili ne, problem je tu.

A pored toga, jos veci problem, cim pokusam da kopam sa vise od 3 jezgra sa CPU, hashrate padne i do 5x. Postavio sam prioritet CCminer procesa na high ali nista.

Ploca je ga 990FXA-UD3, cpu fx8350, samo 2x750ti na ploci ubodene.

EDIT: evo u attach-u kako to izgleda

Prilozi

• Untitled4.png
    Untitled4.png
    501.6 KB · Pregleda: 95
Čitao sam ranije na btctalku da se i drugima to dešava. Nemam nv, ali ih imam u vidu za u buduće. Uglavnom miner dosta opterećuje procesor koliko se sećam, tako da ako kopaš neki cpu novčić možda je to razlog. Ako ne, ipak ne bi trebalo to da se dešava. Pitaj bolje tamo u temi, ipak si jedan od retkih koji ima nv trenutno.

CCminer u taskmanageru varira od 0 to 1% zauzeca procesora. Pa bas u temi sam i pokusao, ni Christian ne zna resenje, pa rekoh mozda ovde neko zna :d uglavnom, izgleda da i kopanje procesorom izaziva isti problem (neki throttling same kartice) tako da je jedan youtube video u pozadini za sad, izgleda, resio problem ;) A Nvidiu vec volim, jedna Ti se vec sama isplatila ;)

da li je izasao neki novi cgminer,video sam u jednoj temi da se spominje da je 280x dobila lepo ubrzanje sa 720 na preko 800?

Tako nekako... Ali ako baš želi mogu da okačim

okaci ako ti nije problem,kopam nekad mars coin kad mu mali diff.Hvala

jeste. ubaciš u kernel folder sgminera i u bat ide parametar -k arebyp. ostala setovanja kao do sad za scrypt. biće nešto malo hw grešaka ali je jedno 8% ubrzanja pa vredi. možda ima i boljih setovanja, to ne znam, nisam isprobavao.

Za nas nadri rudare koji samo znamo da se sluzimo GUI minerom :) da li to radi sa njim?

nisam siguran... 5 min posla ti je da se prebaciš na sgminer
guiminer koliko se sećam pravi neki bat fajl, u njemu samo umesto cgminer.exe stavi sgminer.exe, umesto --scrypt stavi -k arebyp i taj bat gurni u sgminer folder, to bi trebalo da bude sve. eventualno ako ne bude neki parametar prepoznavao stavi pause na kraj fajla pa vidi za koji parametar se buni i obriši ga, mada ne verujem da će biti toga. svi oni glavni intensity, klokovi, TC... su identični

ma ja sam obrisao stari "scrypt130511.cl" i stavio "arebyp.cl" i njega preimenovao u "scrypt130511.cl" i nista u bat file-u nisam dirao i to je to

^ ovo sam uradio, i nista nisam dobio :) Da li pored toga treba da uradim i ovo sto je Vojkan napisao?

pa to su dva različita pristupa, ja sam pisao kako je zamišljeno da radi, ovo matrixovo je budževina :D

dobio sam 505khs na 270-ki,a tako sam u radio jer mi drugacije nije radilo...dzabe sam ja prekopirao onah cl file u folder nije htelo da mi krene

Poslednja izmena:
Ne znam da li sam ja retardiran,ili sta je u pitanju,ali nikako da se izborim sa ovim scrypt-om. :D

Sa ovim bat-om:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer.exe -d 0 --algorithm arebyp -o stratum+tcp://useast.blackcoinpool.com:1111 -u xxxx -p xxxx -I 13 -w 256 --thread-concurrency 8192 -g 2 --auto-fan --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 72 --gpu-fan 30-75 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1500

pause

imam oko 560 Kh/s na 280x.... a to mi nesto deluje malo.... :D

Jel ima neko neku pametnu ideju? :D

Imam ja ideju. :D

Prboaj da promeniš w u 128 ili 64 pa onda piči. Mislim da moraš imati i g 2, ako se dobro sećam, a i da je neki od parametara još obavezan. Pogledaj prvi post tamo odakle si ga skinuo - https://litecointalk.org/index.php?topic=19642.0

Prvo samo w probaj.

ma ok su podešavanja, nije do njih. to algorithm ne pije vodu. piši umesto toga -k ili --kernel

Pozdrav
Koji program koristite kad kopate VTC...ja sam koristio vertminer verzija 0.5.3 i radio je ok, sve do pre nekih nedelju dana.Desava se cudna stvar, od DVE kartice, recimo, nultu kao da ne zeli da pokrene, pokazuje kao da je iskljucena, dok 1 radi sasvim normalno.Probao sam vec par dana SVE ZIVO, i jednostavno kao da se NESTO DESILO u samom programu..NE ZELI da ocitava NULTU karticu, ma koja god ona bila, kao da odbija da prihvati kopanje, sto je NEMOGUCE...

Imam ja ideju. :D

Prboaj da promeniš w u 128 ili 64 pa onda piči. Mislim da moraš imati i g 2, ako se dobro sećam, a i da je neki od parametara još obavezan. Pogledaj prvi post tamo odakle si ga skinuo - https://litecointalk.org/index.php?topic=19642.0

Prvo samo w probaj.

Ne pomaze nista... Ne kapiram,trebalo bi bukvalno bez ikakvih podesavanja da imam vise od ovog... Sa svim ostalim algoritmima dobijem bez problema koliko bi trebalo,ali scrypt me iz nekog razloga ubija... meh,mislim da cu jednostavno da batalim... :D

ma ok su podešavanja, nije do njih. to algorithm ne pije vodu. piši umesto toga -k ili --kernel

To je onaj novi sgminer. Ne mere bez "algorithm" :D

Poslednja izmena:
Koji novi?
Jel pravi bin fajl sa arebyp u imenu kad ga pokreneš?

Jel moze neko da postavi stabilna podesavanja za sgminer sa 7950 karticama???

Nazad
Vrh Dno