Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Taj isti sto je na karti snimis, napravis kopiju, tu kopiju modifikujes (promenis napon kako ti odgovara) i usnimis nazad na karticu. Original bios sacuvas ako kojim slucajem reklamiras karticu.

Da li neko koristi PIMP OS ili BAMT 1.6? Kakvi su utisci?
Htio bih da zamjenim windows sa linuxom :)

pimp je veoma dobar , mozes da kopas sve sa njime, jedino je malo problem namestiti stare serije (seriju 58xx,6xxx) da rade, ali nove serije kartica rade ok

koje su uopste prednosti ne-windows operativnog sistema sem sto ne treba vise od 2gb rama?

Stabilnost.
Bolje pitanje je šta nisu prednosti :)

Vise mi se svidjaju out of box rijesenja. Sve je spakovano i ima web ui.

Jel probao neko Ex0bamt ?

Instaliras x-windows UI u centosu i imas slicno windows okruzenje, ustvari mislim da to moze da se instalira na vecini linux distribucija.

Nisi ti mene dobro razumio mislio sam na web interface kao kod bamta. Dignes OS na rudaru i mozes da ga pratis preko web browsera. Znam da se moze pratiti iz terminala ali nekako mi vise odgovara preko weba.

PS Nisam od onih koji pate za windows UI-jem :)

aha...pa to radim preko TV-a ili VNC-a :)

ne patim ni ja isto nego rekoh ako ti je lakse :)

Koji miner ima za kopanje keccak (sha3) coina? Sem onaj sa 1ghz poola, taj zapucava nesto opasno

Ne zapucava taj nista radi najnormalnije , nesto je do tvog hardwera .

I meni radi bez ikakvih problema... stavi pause na kraj bat fajla pa vidi šta konkretno zariba.

... sem ako nije skinuo dok su držali 3.6.6 (čim je krenuo da se kopa sa gpu), taj je zapucavao... :)
3.7.3 radi bez greške

3.7.3 koristim. Blue screen mi se desava. Taktovi 1060/1000 1.1v giga 270oc. Na sgmineru skriptu cepa ceo dan bez probema na 1060/1250. Win reinstaliran stavljeni drajveri 13.12, opet isto.

e za keccak ti treba veći napon nego za scrypt. sapphire 270 mi kopa scrypt na 1000mhz sa 1.075v, na keccaku puca i mora 1.1v. spusti gpu za 10-20 mhz pa probaj.

slazem se, treba veci napon, ali kad treba veci napon onda ispise "gpu 0 not avalibile for 60 seconds, declaring as SICK". Ali nije sgoreg da probam na recimo 1020. ASUS 270x mi rade na 1085 gpu na 1.1 na istom tom mineru nedeljama

Nedovoljan napon se manifestuje na gomilu načina. Spusti samo klok i biće ok.

bogami si Vojkane u pravu, spustih na 1040 i radi evo 17 sati :)

Ajmo ljudi treba nam jos testera,server se dobro drzi :)
Elem ko hoce da gleda minere preko weba,treba minut vremena da sve podesi,a koristice i vama,a i nama da vidimo dal ima negde bagova
Nas par pravimo monitoring minera online.
Znaci da mozete da vidite minere na webu i dobijate mail ako crkne neka masina,kartica postane dead,stane vent ili se pregreje
Uskoro ce moci da se dodaju i menjaju poolovi,menja algoritam,klok kartica itd...
Sad nam treba testiranje,znaci da vidimo kako se ponasa kad je vise korisnika nakaceno,dal ima problema kad je linux okruzenje,drugge verzije windowsa,minera i sve gluposti koje mogu da se dese,a mi sami ne mozemo da ih simuliramo...Sve je jos uvek samo grubi kostur i trenutno je peglanje izgleda
et.JPG
Posto je servis jos u ranoj fazi neka mi se jave ljudi na pm,koji imaju 2 minuta dnevno za neki report,sta bi voleli da se promeni,kako radi,dal je pukla aplikacija itd.Za ljude koji imaju rigove na razlicitim lokacijama idealno : )
Na pm vam saljem uputstvo

Hm,sta nije u redu sa ovim podesavanjima? :)

Kopam LTC na Coinotronu i vrti mi se hashrate negde oko 550. Maalo :D

cgminer.exe -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u xxxxxxx -p xxxxxx --scrypt -I 13 -w 256 --thread-concurrency 8191 -g 2 --auto-fan --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 72 --gpu-fan 30-75 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1500

Poslednja izmena:
TC stavi na 8192

Promenio,nema neke bitne razlike. Tu je negde oko 560. Pusticu nek kopa jedno 15-tak min pa cu da vidim sta kaze :D

Ima li neko opet problema sa TeamViewerom danas?

Vrh Dno