Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Ljudi kako ste resili auto-restart cg miner-a nakon freez-ovanja ili nakog crash-ovanja...Cg watcher mi isto crash-uje...tako da on otpada trenutno...Da li ima neka komanda koja se dodaje u bat fajl ,a da radi...nasao sam par komandi, ali ni jedna ne funkcionise...hvala

Ja mislim da posle da posle freezovanja nemas leka (jer freezuje ceo OS) a cgwatcher bi trebao da radi posle crashovanja, cak i ako drajver pukne ima resenje (restart la start cgminer) procackaj tamo mesto znam dosta ljudi kojima radi

Pitao sam onako usput za freez-ovanje, meni samo puca cgminer...nema pravila, moze da radi danima bez problema,a moze da puca na svakih 15- ak minuta...nije do klokova, nije do napona, driver ne puca...samo cgminer stane za radom...i posle ponovog pokretanja sve radi neko vreme bez pravila...Ovo mi se cesce desava ma maxcoin-u...dok ostali novcici rade stabilnije...cak su i smanjeni klokovi na 1000/1000 na max-u...ali nesto zeza...Inace u pitanju su 270-ice i 270x razlicitih proizvodjaca...

Poslednja izmena:
da nije onaj matori 3.6.6 miner?

Jeste...3.6.6

taj je poznat da puca random. skini 3.7.3 sa 1gh.com poola

A radio na pocetku ok, hvala Vojkane...skidam i testiram...

3.6.6 za max nikad nije radio kako treba. Ovaj sto ti je Vojkan rekao radi bez greske.

Radio je 3.6.6 ok na pocetku kada se pojavio max...drugi nije ni postojao za maxcoin...

Poslednja izmena:
Jeste radio ali se gasio na svakih 2,3 ili 6 sati to jest kako mu se cefne. Pa si morao da mu stavis skriptu da proverava da li radi i da ga pali.

Iskreno da ti kazem, ja u prvoj turi kopanja kada se tek pojavio max nisam imao problema...e sada u drugoj je poceo da zeza...Nebitno, probao sam ovaj 3.7.3 i za sada radi ok...videcemo posle 24h situaciju...

Ima li neko resenje u vidu AB posto beta 18 istice 28.03 ?

Poz.

Mislim da moras ne betu skinuti

Treba mi mala pomoc, preko AB ne mogu da podesavam voltazu kartica, dok mi preko trixxa dozvoljava, ali nakon restarta sve se vraca na default. Sto je najgore, to mi se desava na svim masinama:(
Cekirao sam podesavanja u AB, skidao beta vezriju, ali nikako da smanjim voltaze.

Poslednja izmena:
Treba mi mala pomoc, preko AB ne mogu da podesavam voltazu kartica, dok mi preko trixxa dozvoljava, ali nakon restarta sve se vraca na default. Sto je najgore, to mi se desava na svim masinama:(
Cekirao sam podesavanja u AB, skidao beta vezriju, ali nikako da smanjim voltaze.

ako ti je za utehu nisi jedini sa tim problemom :D flesuj biose na kartama

Samo flesovanje biosa sa VBE alatom i naravno backup fabrickih pre cele te radnje :p

Vidim na forumu da je najavio novu verziju,ali pitanje kad ce to biti... Jel probao mozda neko EVGA Precision ?

Aha, pa ne znam sta da ti kazem ali kao da sam ubedjen da ima fora da se otkljuca i na obicnoj verziji. Ja nisam uspeo i odustao sam od AB, napon resevam preko biosa a klokove preko bat fajla i nista mi ne treba drugo

Omasih...

Cekam novu betu ako bude... imam 2 dana fore :(

Poslednja izmena:
do sada sam kopao samo skriptu i koristio uvek guiminer. posto sam hteo da probam druge algoritme hteo sam da predjem na cgminer i skinuo ovaj sa 1gh.com 3.7.3 ali nikako da namestim da radi!!!
nisam koristio cgminer vec skoro godinu dana (jos dok se kopao bitcoin) pa se i malo zaboravilo, ali opet nije mi jasno gde gresim...!?

probao sam maxcoin ali dobijam samo HW i LW a A i R stoji na nuli (hashrate ide kao da kopam sha256)...
max.jpg

evo i podesavanja:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --keccak --no-submit-stale -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u mLqPFB8XedUmnAF9rJPGYpmW8YQBWcaRx4 -p x -o stratum+tcp://maxpool2.1gh.com:17333 -u mLqPFB8XedUmnAF9rJPGYpmW8YQBWcaRx4 -p x -I 9

takodje sam probao i HVC a tamo nece ni da krene samo stoji
hvc.jpg

podesavanja:
cgminer.exe --heavy --vote 512 --no-submit-stale -o stratum+tcp://hvcpool.1gh.com:5333 -u H9AciSU4nVLem53WFKZ6sa9ES82qF8fUMS -p x -o stratum+tcp://hvcpool2.1gh.com:5333 -u H9AciSU4nVLem53WFKZ6sa9ES82qF8fUMS -p x

inace drajveri su 13.9, klokovi 1050/625 @ 1.1V
pa ako neko zna gde gresim molio bi ga da napise...
zahvaljujem unapred.

do sada sam kopao samo skriptu i koristio uvek guiminer. posto sam hteo da probam druge algoritme hteo sam da predjem na cgminer i skinuo ovaj sa 1gh.com 3.7.3 ali nikako da namestim da radi!!!
nisam koristio cgminer vec skoro godinu dana (jos dok se kopao bitcoin) pa se i malo zaboravilo, ali opet nije mi jasno gde gresim...!?

probao sam maxcoin ali dobijam samo HW i LW a A i R stoji na nuli (hashrate ide kao da kopam sha256)...
Pogledajte prilog 138705

evo i podesavanja:
cgminer.exe --keccak --no-submit-stale -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u mLqPFB8XedUmnAF9rJPGYpmW8YQBWcaRx4 -p x -o stratum+tcp://maxpool2.1gh.com:17333 -u mLqPFB8XedUmnAF9rJPGYpmW8YQBWcaRx4 -p x -I 9

takodje sam probao i HVC a tamo nece ni da krene samo stoji
Pogledajte prilog 138704

podesavanja:
cgminer.exe --heavy --vote 512 --no-submit-stale -o stratum+tcp://hvcpool.1gh.com:5333 -u H9AciSU4nVLem53WFKZ6sa9ES82qF8fUMS -p x -o stratum+tcp://hvcpool2.1gh.com:5333 -u H9AciSU4nVLem53WFKZ6sa9ES82qF8fUMS -p x

inace drajveri su 13.9, klokovi 1050/625 @ 1.1V
pa ako neko zna gde gresim molio bi ga da napise...
zahvaljujem unapred.

generički kalroth cgminer možeš ovde da potražiš: http://k-dev.net/cgminer/

1gh ima specifičan kalroth cgminer pa ako koristiš njihovu verziju onda budi na njihovom poolu i obrnuto.

Na drugom prozoru je sve ok, prvo pokretanje zna da potraje.

Ostavi karticu na defaultu i obriši .bin fajlove pa ponovo.

Poslednja izmena:
Je li taj kalroth cgminer 3.7.2 od 24.03 daje nešto više u odnosu na onaj obični 3.7.2? I gde da nađemo onaj kalroth 3.7.3 koji je mighty čini mi se rekao da daje više na hash-a na scrypt?

Na drugom prozoru je sve ok, prvo pokretanje zna da potraje.
Ostavi karticu na defaultu i obriši .bin fajlove pa ponovo.

stavio na default, obrisao bin fajlove, pokrenuo ponovo i evo vec skoro 20 min se nista ne desava!
izgleda da cu se vratiti na guiminer i neku skriptu (za sada)...

Vrh Dno