Šta je novo?

Softice i hmemcpy

vizionar

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
619
Da li je uopste moguce postaviti breakpoint HMEMCPY na Win2000 u SOFTICE-u. Kada ukucam bpx hmemcpy u Softice dobijem poruku: "Symbol not defined (hmemcpy)".

Pozdrav!

Jednostavno ne postoji... Od Win ME bpx hmemcpy ne prolazi jer jednostavno ne postoji u kernelu. Ja se ubih svojevremeno podešavajući ali džabe. Moraćeš da smisliš neki drugi bpx za to "debagovanje" 😀

U pravu si. Evo sta kazu iskusni: "Lots of tutorials use hmemcpy for get a breakpoint for the input text from a dialog window, but since it is 16-bit function, it does not work for NT. (Yes, it works for win98)." :cuss:
Kako sad da ista naucim?! 🙂

Hvala na odgovoru!

Pa pazi... taj bpx jeste gotivan za rad, ali, kada ti iskoči Winice na njega nalaziš se u 16bitnom kodu, koji ti baš i ne odgovara... Znači moraš prvo da se vratiš u 32bitni, pa onda tek da trejsuješ kroz program... Malo izokola, ali je maltene najsigurniji da će ti iskočiti na breakpoint... Možeš da probaš sa getdlgitemtexta, getwindowtexta za dijaloge tipa "Bla, not so good cracker, wrong serial" odnosno getprivateprofilestring za traženje raznih key fajlova i čitanje iz istih... probaj na www.protools.cjb.net da nađeš tutorijale... tKC-ovi su kompleti bili do jaja, mada ih ja dosta vremena nisam viđao...

Nazad
Vrh Dno