Šta je novo?

Sobne TV antene?

zilet

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
619
Preselih se pa sad kontam nesto kako da resim gledanje TV-a na kompu.. imam WinFast TV2000 Deluxe tv karticu i posto me mrzi da se petljam sad nesto sa eksternim antenama (nemam bas najsrecnije reseno mesto za kacenje, a i morao bih da bushim prozor da je uvedem unutra (sto u startu otpada)) tako da se nesto razmishljam o nekoj varijatni sobne antene sa pojacavačem.

E sad da li je neko od vas imao iskustva i koju biste mi preporučili i navedite neku okvirnu cenu i gde smatrate da se može naći..

OTC, iliti buvljak, Turske, sa pojacavacem, solidne, 10-20€

Ok je to.. Video sam i ja njih ali me zanimaju iskustva ljudi koji su probabali da sa sobnom antenom gledaju tv na TV kartici na računaru. Naime ja sam probao ranije nekom običnom sobnom antenom i jedva da sam mogao da uhvatim BK.. Kada je kablovska prisutna nema problema.

E sad zanima me da li je situacija bolja sa ovim antenama?

Bilo bi mi najbolje da odem do čoveka i kažem mu da ću da kupim antenu ali jedino ako mi zadovoljava potreba pa da je probam a ako ne onda da vratim :)

Mislim da to nece biti problem :)

Ne znam koliko ces se usreciti sa tom sobnom antenom + pctv, ok su one, ali koliko se ja secam (iz pre-kablovskog doba) cale je sa njom vat'o samo Studio B (+ sluzila je kao pomocna antena za neke kanale onoj glavnoj anteni na krovu, a za druge se iskljucivala jer je pravila smetnje = smaranje non-stop :d)

Na otc-u imaju neke crne "krovne", male su poprilicno (nisu kao loe itd...), imaju pojacivac na sebi (navodno, to je bolji sistem nego da ti pojacivac bude u sobi, a antena na krovu) pa probaj i njih kao neku varijantu "sobne".

Mislim da ti niko nece praviti frku oko isprbavanja i zamene modela (unapred se obajsnis sa prodavcem), znam da skoro svi prodavci na OTC-u kada su antene u pitanju - to dozvoljavaju ;)

Poz

Da ozivim ovu temu! Koju sobnu i krovnu antenu je danas najbolje kupiti?
Sigurno ima iskustava.

zilet, imao sam neku First sobnu antenu sa pojačivačem, "orginal" iz Austrije (mada po mom mišljenju Austriju nije ni videla) i u centru grada sam hvatao samo RTS1 i B92... Ne verujem da ćeš se usrećiti sa tim sobnim antenama, bolje tri Loge na krov i ne razmišljaj :D

Sobne antene ne daju pristojnu sliku ni na običnim tv-ima, a kamoli na tv karticama koje ionako traže jači signal. Bolje nemoj bacati pare na to...

zilet, imao sam neku First sobnu antenu sa pojačivačem, "orginal" iz Austrije (mada po mom mišljenju Austriju nije ni videla)...

Hmm.. mislim da je do sada resio problem jer je njegov post iz 2004. :)

Enivej, ja sam koristio sobnu antenu kupljenu na buvljaku za 300 din. i prilicno mi je korektno hvatala programe. Nisu bili savrseni ali su hvatani svi iole bitni kanali i mogli su da se gledaju. Ali ipak je spoljna antena bolje resenje a kablovska najbolje.

Hehe rešio sam gde nisam :) Kablovska je zakon :D

Što se tiče sobnih antena mislim da ne postoji antena koja će dati prijem na tv karticama. Neophodno je imati kablovsku za dobar prijem.

Ali baš je lepo kada se probude ovako neke stare teme.

@salerokada, zilet: Ne verujem da nisam video da je tema iz praistorije :p

Nazad
Vrh Dno