Šta je novo?

Sniper elite?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Da li je neko igrao ovu igru i kakvi su utisci. Jes da je igra malo starija, ali mozda vredi probati.

generalno nije nesto, meni su teksture bile malo previse zamrljane i tesko sam otkrivao gde je protivnik. presao sam prvu misiju tek iz nekoliko puta jer se protivnik pojavljivao niotkuda.

mada, kolega se bas przi na snajperske igre i bio je presrecan kada sam dao igricu

Ja sam gledao kako moj ortak igra i igra nije nishta posebno grafika isto i gameplay isto ali najbolja fora u igrici je da nosish bazuku pushku pishtolj i neki top i trchish kao da ne nosish nishta od opreme a sve ti je na ledjima i vidi se :)

generalno nije nesto, meni su teksture bile malo previse zamrljane i tesko sam otkrivao gde je protivnik. presao sam prvu misiju tek iz nekoliko puta jer se protivnik pojavljivao niotkuda.

mada, kolega se bas przi na snajperske igre i bio je presrecan kada sam dao igricu

Grafika zaista nije nista posebno... Poenta igre i jeste da tesko pronadjes protivnika jer snajperisti i treba da budu prikriveni... Meni se igra dja i bas sam ovih dana razmisljao da je ponovo instaliram... Sve u svemu - ako ti grafika nije toliko vazna a przis se na snajpere igra je vrh:banana:

Za ljubitelje žanra - ova igra ne ispunjava ni minimalne zahteve kvaliteta. Ja nisam mogao da je podnesem ni 2 sata igranja - dao sam joj šansu ali džabe : nije to-to.

Skoro sam dobio na poklon specijalizovanu knjigu o sniperima. Teorija snipera, opticki nisani, kundaci, duzina cevi, izracunavanje kosog hitca, municija za sniper, modeli snipera ( kod nas znaju samo za Dragunova), kada se koji sniper upotrebljava i zasto se uglavnom upotrebljavaju sniperi bazirani na pojedinacnoj paljbi.Dakle sve o istima.
Da bi stigao da obavis misiju snipera trebaju godine vezbe.
Znam da su igre nesto sasvim drugo ( nanisani, klik i krvi na sve strane ). Znaci jos uvek ne postoji takav -realan tip igre ( tj. simulacije).

Igra u globalu i nije tako losa. Ako je igras planski i trazis skrovita mesta bas kao sto bi i trebao jedan snajperista i planiras pucnjeve moze biti stvarno interesantna. Naravno mozes i samo da trcis i sibas protivnike i sa automatskim puskama i tek po kojeg sa snajperom, e onda to nije to.

Kako god da odigras prvi put uvek moze bolje i pametnije da se odigra. Recimo stoje ti dva neprijatelja jedan iza drugog ali se bas ne poklapaju ti se malo pomeris u stranu da ih poravnas i reknes oba jednim metkom. Ili stoje trojica kod kamiona i ti roknes sve jednog po jednog, ali ako malo bolje pogledas i pogodis rezervoar kamiona ubijes svu trojicu odjednom i dobijes vise poena. Ako ti neprijatelji pritrcavaju sa svih strana i ne mozes da stignes sve da ih porokas snajperom ti postavis potezne mine na jedan prilaz i znatno si olaksas posao. Prilikom pucanja ne velike daljine moras da uzmes u obzir i uticaj gravitacije na zrno tako da moras gadjati iznad mete da bi je pogodio. Tu je potrebna dobra procena narocito kad gadjas snajperiste na krovovima jer ako promasis oni se sklone i moras ponovo da ih cekas da izvire i to uvek na drugom mestu. Ako ranis protivnika, sacekaj da njegov saborac dodje po njega i rokni ih obojicu kad ga ovaj nosi.

Ima tu dosta sitnih stvari koje igranje ove igre mogu uciniti interesantnim.

Mane necu da iznosim ima ih vec nabrojanih.

Znaci pamet u glavu, ostro oko i rokaj. Daj i ti sansu igri mozda kod tebe prodje. Ja sam je presao i bila mi je bolja od nekih koje sam u skorije vreme igrao.

@borab

izvinjavam se za off ali da li je knjiga ovde kupljena i gde ako znas... HVALA

Kao sto Sicky rece igra moze da se uprosti ali pored svega ovoga sto je naveo mozes i da se cimas(kao sto sam ja) i da ti sto vise ubistva budu hedovi - *** ostalo od cs-a:D Skoro je bila emisija na Discovery-ju o spasavanju par britanskih vojnika gde su dvojica SAS snajperista provela 5-6 dana u vodi ne pomerajuci se kamuflirani u "zbun" zbog cega sumnjam da je moguce napraviti ozbiljnu simulaciju.

Poslednja izmena:
sniper elite

moze da se odigra, koliko se ja secam, ima fizike u putanji metka u igri...sve u svemu vredi intalacije...sto vise odmice igra je interesantnija...

Poslednja izmena:
mene je preseklo u prvoj misiji kada spases nekog svog coveka i kad ga dovuces do neke kuce i onda krenu da te napadaju sa nekoliko strana. to da nije imalo nikakve veze sa snajperisanjem nego me smorilo do bola. druga stvar koja me smorila sto sam jedva razlikovao pusku na zemlji od same zemlje.

Ima slisla igrati je samo na najvecoj tezini, gde se u balisticku putanju metka ukljucuju sve one promenjive ( vetar, rad srca, daljina... ) i gde se ne moze istrcati pred 5 vojnika i sve ih pobiti iz pistolja. U takvoj atmosferi Sniper elite pokazuje pravo lice, meni slicno se svideo.

ja je upravo sad igram(kasnim zar ne:p)...malo se mucim al u sustini nije losa....taman za promenu

Odigrao sam je marta-aprila 2006. i ostala mi u lepom secanju.. Pored silnog smeca sto se distribuira, za mene, ova igra je u vrhu jos uvek.

Grafika je losa, ali je najbolje u celoj igrici bullet time (kad ide slow motion metka u neprijateljsku glavu). Ja sam igrao na najtezem nivou pa kad moras da gadjas zaustavis disanje dignes mu nisan malo iznad glave pa jos malo u stranu zbog vetra eto je ono sto je mene teralo da je predjem ;) Taman igrica za promenu.

Poslednja izmena:
Ima slisla igrati je samo na najvecoj tezini, gde se u balisticku putanju metka ukljucuju sve one promenjive ( vetar, rad srca, daljina... ) i gde se ne moze istrcati pred 5 vojnika i sve ih pobiti iz pistolja. U takvoj atmosferi Sniper elite pokazuje pravo lice, meni slicno se svideo.

Tako je. Nema igre po principu "zalepis kaziprast za misa i hrabro kroz nivoe".
Igrao bih je, ali nisam nasao dobru prodavnicu :( .

Zna li neko gdje može da se "kupi" ova igra? Boro, ne reče koja je knjiga u pitanju...

Zna li neko gdje može da se "kupi" ova igra? Boro, ne reče koja je knjiga u pitanju...

Knjiga je "Sniper 1 i 2", pisana perom najboljeg domaceg prakticnog strucnjaka na tu temu.
Tu ima sve objasnjeno. Da bi stigao da opalis metak iz snipera treba ti ohoho teoretsko znanje.
NAravno da ima onih koji misle da je to lako. Isto kao kada gledam Ronaldinja, Inzagija, prosto pomislim kako je to kao boza.

Poslednja izmena:
A jel' možda imaš ideju gdje bi je mogao naći?

@Borab
Mislish da bi pogodio nesto iz snajpera treba ti znanja. Neko majstorsko znanje ti treba za oko iznad 500 metara. Zavisi i od kvaliteta optike, koliko je tesko pogoditi nesto na vecoj razaljini tipa 500 pa navise. Npr nas domaci 12,7 snajper ima optiku sa kojom se moze maximalno gadjati do 1400m, ali puska moze da baci do 2000m. Inace svako bi mogao da pogodi metu na 300-400m, samo treba da koristi optiku kako valja, pri tom mislim na podeoke za razdaljinu, kao i da u tom trenutku ne duva tajfun :).

Nije sve u optici. Treba ti dobro "upucana" puska, sa plivajucom cevi. Sa poznavanjem vetrova, senki, za koju namenu koristis odredjenu municiju. Kada se koristi Dragunov, a kada Hekler psg 90.
Da li gadjas pokretnu metu ili metu za koju imas vremena da se namestis i pripremis sve ostale uslove.( izmeris metodom triangulacije poziciju mete). Zasto u odredjenim slucajevima,ne smes da koristis elektronske merace odstojanja.

Verujem da tu ima price za par knjiga. Ali za neka bliza rastojanja (~500m), ne treba ti toliko znanja, samo treba znati kako se koristi optika, napraviti naslon, dobra je ona fora iz filmova, zavezati kanap izmedju dva drveta i umotati cev u kanap :) i to je to.A i tesko da ces moci da isprobash Dragunov i Helklerove snipere, ne znam da li je uopste moguce posedovati takvo oruzuje u sportske svrhe.

Inace ni jedna igra pa ni SE nije simulirala borbu na preko 300 - 400m, koliko se secam vecina hitaca u SE je sa 100 - 200m. Bash steta sto nema nekog ultra - realnog
snajperisanja u vidu neke dobre igre.

daj preporuchite neku dobru snajper igru. al da nije previshe zahtevna ^^ sve do 512mb rama, 128 grafichke :p

Poslednja izmena:
Pa nemas snajper igru. Imas samo "realne" FPS koji imaju po koju snajpersku misiju. "Snajperska igra" bi vecini ljudi bila dosadna, jer ne bi bila toliko dinamicna. Pa cak ni Sniper elite nije potpuno snajperska igra, odnosno nema "prave" snajperske misije kao, recimo, sto ih ima FP, ili ARMA. ***, nece ljudi da prave igre zbog par nas.

Meni se Sniper Elite bas dopao mada ja od igre i ne ocekujem neko 100% realnost jer je ondah verovatno ne bih ni igrao

e majku im... nego koje su ove:"FP", "ARMA" ,daj pun naziv :>

Ima igra na temu snipera, ali samo na nemackom.
Naslov je bas takav, "Sniper".

Nazad
Vrh Dno