Šta je novo?

Sniper Elite Berlin 1943

Zavrsio je u jednom cugu (jedno nedelju dana igranja). Po meni je jedna od boljih igara u zadnje vreme, ako volis sunjanje i strpljivo cekanje na pravi trenutak za snajperski hitac. Ima zanimljivi bullet efekt (kao kod Max Payne-a), koji se aktivira kada ispunis neke uslove (one shot - one kill). Dobra fora je i gadjanje poklopca rezervoara vozila i tenkova (kao i eksploziva ostavljenog na odgovarajuce mesto), kada dizes sve u vazduh ...
Graficki mi je sasvim OK, i ide glatko na 6600gt u 1280x1024, sa AF4x i AA2x.
Zvuk je isto veoma dobro odradjen (eksplozije, preletanje bombardera, urlanje tenkovskih motora..)
Misije su raznovrsne, od spasavanja, pokrivanja, miniranja, eliminisanja neprijateljskih snajpera, ciscenja terena od neprijateljskih snaga... Mozes da pucas sa ukljucenom gravitacijom i vetrom, kada treba da uzmes u obzir i daljinu i pomeraj zbog vetra (sto je dosta komplikovano - licno sam samo igrao sa ukljucenom gravitacijom).
Igra nije linerana, tako da do ispunjenja cilja misije mozes da dodjes na vise nacina.
Ukratko, ti si operativac americke tajne sluzbe, ubacen u Berlin, u nemackoj uniformi, i cilj ti je da sprecis ruse da maznu nemacke naucnike koji poseduju znanja vezano za proizvodnju atomske bombe. Moje subjektivno misljenje je da je prica tanka, opet si protiv rusa i nemaca, izvedba bi mogla da bude za nijansu bolja, ali je zato gameplay izvrstan ...

Pozdrav

Poceo sam bio da je igram ali mi nije bas zadrzala paznju. Par misija i to je to. Najbolji deo igre je bullet efekat kada kamera prati putanju metka koji ce ubiti protivnika. Sa gravitacijom i vetrom (najtezi nivo) bio mi je izazov da izaberem gde da ga pogodim unapred. Oko ili nesto slicno. Sve u svemu izgleda da sam postao zahtevan igrac, nije mi se svidela igra...

Da se ispravim malo - max. rezolucija je 1280x960, na masini xp2400+, sa 1Gb rama i Leadtek-om 6600GT, sve na High, AF4x i AA2x - ultra glatko, bez seckanja.

Ja sam pomalo i izgubio pojam o zahtevnosti... Nisam kompetentan a ne secam se podesavanja. Radilo je uglavnom. Cim nisam nista menjao :d :(

Igra nije toliko zahtevna, a meni je bila ok - nekoliko misija i to je to. Posle sam se smorio i uninstall...

Vrh Dno