Šta je novo?

Snimao bih sa kablovske TV na komp, kako da izvučem maksimalni kvalitet?

phandemonium

Slavan
Učlanjen(a)
19.04.2008
Poruke
20
Poena
304
Živim u beogradu i korisnik sam SBB kablovske TV - osnovni paket. Snimio bih nešto sa RTS1 preko SBB-a na kompjuter. Imam analognu tv karticu AsusTEK Mercur Capture Device (713x BDA Analog Capture).. Kako da snimim taj sadržaj u maksimalnom kvalitetu koji mogu da izvučem? Dal bi mi nešto pomoglo ako bih od nekog nabavio digitalnu TV karticu, da li bi kvalitet slike bio bolji? Kojim programom mi preporučujete da snimam?

Ja bih najviše voleo da imam Open IPTV ili neki risiver za prijem digitalnog signala, ali nažalost nisam trenutno u mogućnosti a veoma mi je važno to da snimim što je moguće bolje i kvalitetnije...

Molim vas pomozite i posavetuj te me šta mi je činiti..
 
Probaj sa Asusovim programom, koji je stigao uz kartu.
Postavke su pal 756x576, 25fps. Bitrate je oko 6MBs. Spremi dosta prosotra na disku ( II particija ili namenski hard i obavezno uradi defragmentaciju ). E, sada , da li ces imati dropova u fpsu zavisi od celog sistema, na relaciji kartica-cpu-hdd.
Kasnije skini Sony Vegas 10, uvuci snimljeno u njega i igraj se.
 
Ako budes koristio Adobe Premier Pro,materijal koji budes "kepcerovao" sa njim ce biti u DV formatu tj rezolucija 720x576,25 fps i bitrate veci od 10MB/s. E sad trebace ti sigurno jos mnogo mnogo vise prostora nego u slucaju da snimas po postupku koji ti je preporucio @borab. Zaboravio sam sad al cini mi se 1 sat negde oko 15-16 GB.
Inace 6MB/s je mera za kvalitet recimo za DVD i MPEG2 ,sasvim dovoljno.
 
Poslednja izmena:
Hvala vam na pomoći, ja sam početnik u svemu ovome i još uvek istražujem.
A ovaj snimak mi treba da bude što kvalitetniji.
Nije problem za tih 15-16 GB po satu odnosno da snimam u Adobe Premier-u ali sam mislio da snimam u Corel VideoStudio Pro X3 koji nudi DVD format i ja da uzmem 720x576 9MB VBR a za audio LPCM ili AC3.. znaci DVD PAL HQ profile, a posle da taj snimljenji fajl obradjujem u Sony Vegas Pro 10 ili u nekom drugom programu. Da bi eventualno dobio oštriju i kvalitetniju sliku..
Šta kažete, dal je dobro tako?
 
problem je u tome što Corel VideoStudio Pro X3 nudi samo određene profile i u svakom je VBR ne mogu nikako da stavim CBR. Drugi problem je što Vegas Pro 10 ne može da detektuje TV karticu, iz ko zna kojeg razloga... Navodno neka druga aplikacija drži tv karticu a ja sve drugo osim Vegasa deinstalirao da probam.. a sa Premierom iskreno ne znam kako se kepčeruje. u kom programu onda da snimam? :(
 
Poslednja izmena:
Evo pomocicu ti oko premijera,bilo koja cs verzija dolazi u obzir. Kreiras novi projekat Pal Standard 48 kHz,pritisnes F5 i pojavice ti se prozor kao na slici. U settings podesis da snima sa video ulaza na Tv kartici (nemam karticu da ti pokazem sve korak po korak),izaberes gde ce da ti cuva snimak,pritisnes record i to je to. Ako si dobro podesio sve videce se preview slika na capture prozoru. Kada zavrsis snimanje samo pritisni stop,pojavice ti se prozor da sacuvas fajl,stavis ime fajla i to je to. Posle mozes da ga obradjujes u cemu hoces.

evo na engleskom ako moze da ti pomogne :wave:
http://www.ehow.com/how_14433_perform-video-capture.html

 
Hvala ti puno na detaljnoj pomoći, bez obzira što ti TV kartica nije pri ruci, ali sve sam ja to probao, namestio DV PAL profil standard 48 Hz. Kliknuo na start meni pa capture (F5), ali tu jednostavno ne znam odakle da izaberem moj Asus My Cinema P7131.. U settings kad uđem na vrhu Capture Format mi je DV, ispod Capture Location gde će da snima i to je ok... a ispod verovatno mesto gde bi trebala da se izabere tv kartica - Device Control ali tu mi piše samo: None, DV/HDV Device Control i Serial Device Control.. svaku pod opciju sam probao ali karticu ne mogu da izaberem... Corel Video studio je prepoznaje, softver koji sam dobio uz karticu prepoznaje ali Premiere neće ili ja ne radim kako treba..
 
Poslednja izmena:
Zna li neko koji premiere moze da kepceruje sa analognom TV karticom? Sa CS5 ne mogu jer imam 32-bit OS, CS4 ne vidi karticu, sad skidam CS3...

Molim Vas za pomoc, trebam da snimam veceras.. :(
 
Nazad
Vrh Dno