Šta je novo?

Snimanje Verbatima cudan problem ?

Wakizashi, ja sam samo prepisao imena firmi koja su navedena u uputstvu za moj Samsung. Taiyo Yuden u uputstvu pise odvojeno, e sad dal je greska il sta ne znam... Ostvaljam to iskusnijima posto sam ja prvi put cuo za doticnu kompaniju. E sad, ako Mitsubishi Chemicals pravi i Mitsui, koji je ovde naveden kao zasebna "kompanija", onda verovatno misle na Mitsubishi CD-ove kad kazu Mitsubishi, a ne na ogranke Mitsubishi kompanije. Po nekoj logici stvari...

Filip je napisao(la):
Sve u svemu, mislim da se dobar deo nas slaze da su doticni diskovi jako loseg kvaliteta.
Vidim dobra ti statistika - vas dvojica cinite dobar deo forumasha :D

Vidim dobra ti statistika - vas dvojica cinite dobar deo forumasha
Pa ne budi bukvalista, nismo nas dvojica jedini ljudi koji imaju problema sa Verbatimom... Jedino sto mi to i podelili sa vama :)

PoZdRaV
Filip

P.S. Disk sa kojim sam se ja odusevio je Maxell. 40-ak kom. i ni jedan nije pukao.

hmmmmm,,,,daaaaaaaa.to su ti.mada ih ja nabavljam za 1,6 dm ;) inace,veoma su dobri FX

Ne znam koliko su u maloprodaji, ja sam dobio na poklon 50 kom. Po meni imaju samo jednu manu: meni su mnogo su ruzni :(
******, ne moze i jare i pare...
A, da ako neko ima problema da nadje Maxell diskove, neka se javi na mail...

Filip je napisao(la):
A, da ako neko ima problema da nadje Maxell diskove, neka se javi na mail...
Ja sam imao tu nevidjenu shitinu, i bacio u djubre. Zaobilazim.

Filip je napisao(la):
Taiyo Yuden u uputstvu pise odvojeno, e sad dal je greska il sta ne znam... Ostvaljam to iskusnijima posto sam ja prvi put cuo za doticnu kompaniju. E sad, ako Mitsubishi Chemicals pravi i Mitsui, koji je ovde naveden kao zasebna "kompanija", onda verovatno misle na Mitsubishi CD-ove kad kazu Mitsubishi, a ne na ogranke Mitsubishi kompanije.
S obzirom da si nov oprastamo ti za neznanja, ali Taiyo Yuden se zaista pise odvojeno, a Mitsui nema nikakve veze sa Mitsubishi-jem.

Da ne bude zabune...

Originally posted by Wakizashi
Filipe, Taiyo Yuden se piše zajedno, i to je jedna firma(kompanija)....
Ja sam se samo pozvao na ovo. Za doticnu kompaniju, ponavljam, sam prvi put cuo kada sam citao uputstvo.
Sto se tice Mitsui-a, svima sa izvinjavam, ali u brzini citanja i od umora mi se ucinilo da je Wakizashi napisao da Mitsubishi Chemicals pravi Mitsui, HP, Sony itd, a ustvari je pisalo Mitsui Chemicals.
Sto se tice Maxell-a, sta da ti kazem, meni radi odlicno. Ali, ja sam siguran da su ovo (sto ja imam) orginal diskovi. Ko zna na sta si ti pokusao da snimis, i ko zna odakle su ovi Verbatim diskovi sto su meni "pukli"...

Re: Da ne bude zabune...

Filip je napisao(la):
Ja sam se samo pozvao na ovo. Za doticnu kompaniju, ponavljam, sam prvi put cuo kada sam citao uputstvo.
Sto se tice Mitsui-a, svima sa izvinjavam.
Taiyo Yuden i Mitsui su prve dve fabrike medija u svetu. Dakle veterani. Po diskovima ove prve je i usaglasavan standard.
Na zalost nema ih kod nas, doduse jedno kratko vreme bio je Mitsui u NT Softu, pre 2-3 godine.

Znam da je jedno vreme bilo Taiyo Yuden diskova, i da su hvaljeni na forumu, ali ne secam se da sam posle cuo vise o njima...

vlasta je napisao(la):
S obzirom da si nov oprastamo ti za neznanja, ali Taiyo Yuden se zaista pise odvojeno, a Mitsui nema nikakve veze sa Mitsubishi-jem.

Moja greška, mislio sam bez zareza... :)
Sorry

Da, da... izvinjavam se. Nije namerno otkucan, verovatno u brzini kucanja...

grozda je napisao(la):
Pre neki dan probam da snimim novi Verbatim 700 MB (kazu novo samo slim kuciste a CD naizgled isti 16X belo srebrna povrsina) i izbaci poruku buffer underrun ... smanjim brzinu i snimi se kao OK ali nece da se cita.

Izbacim sve iz startupa, uradim defrag ...ubacim novi isto .. buffer... i to na samom pocetku dok jos i ne pocne da pise ... pocne da puni buffer i na nekih 60% stane i ni makac dok ne izbaci poruku o gresci. CD ostane citav bez ikakvog upisa. Ubacim CD RW 4-10X i snimi bez problema, ubacim Color Verbatim 16X nema problema, ubacim opet novi NECE !!! ... ubacim Princo - noname i nema problema.

Da li je neko imao slicnih problema? U pitanju je IDE rezac TEAC 8x8x32 58E. Da li je moguce da su izbacili neku novu povrsinu koju rezac ne prepoznaje ili ???

Imam ASUS 16X/10X/40X, kod mene se nije javljao nikakav problem ni kod "1X-16X", a ni kod "1X-24X" (u oba slučaja je reč o Verbatimu "Metal AZO" & "Super AZO")...

=========
http://gsoft.tk

Verovatno je mislio, "svrati na donju adresu, naruči od mene, ja ću da ti to narežem i naplatim" ...

nek ratne igre prestanu:)

Bavim se snimanjem diskova nekih godinu i po dana. Kada sam krenuo da radim nisam imao blage veze, tako da sam pravio neke tipicne pocetnicke greske. Ali kao sto se kaze - na greskama se najbolje uci, par puta puknes za koju stotku (losa narudzbina diskova) i covek brzo skapira neke stvari. E sad, ono sto bi vama bilo vazno, na osnovu licnog iskustva (a i iskustva par "kolega") prenecu vam sledece:

Muzicke diskove snimam iskljucivo na 650MB diskovima. Zasto - jer nekih 10-15% muzickih linija nece da cita ili pravi problema prilikom citanja (pesme preskacu, ne vidi zadnje dve pesme i sl.) 700MB diskova. Izbor marke mi se svodi na TDK - nikad nisam imao nezadovoljnu musteriju a da sam joj snimao na TDK (za razliku od Verbatim). Ne kazem da su ostale marke lose, jednostavno ih nikad nisam probao. Za razliku od TDK, Verbatim izbegavam u sirokom luku. Neki muzicki linije nece da ih citaju, a da zlo bude vece - u pitanju su poznate marke (Panasonic je narocito kritican) i to, u dobrom broju slucajeva, modeli novije proizvodnje. Inace, snimanje od 2x i slicne gluposti zaboravite. Ja snimam 8x muziku (na LG 16x i Toshiba 8x - notebook), pa mi se niko ne zali.

Sony Playstation diskove snimam na Verbatim-u. Pokazali su se kao najbolji. U pitanju je verovatno tamna (plava) povrsina (orginalni PSX diskovi su crni), dok je kod vecine ostalih proizvodjaca ona svetlija. Mada sam PSX diskove vrlo malo i radio.

Sega Dreamcast gotivi NoName (rentabilna je:)). Izbegavam Verbatim. Zna da zaglupi Segu, a ovo govorim na osnovu licnog iskustva - imao sam nekih godinu dana doticnu konzolu.

PC-u odgovara vecina diskova jer su i sociva uredjaja koji se koriste u njemu kvalitetna. Ja imam notebook sa kombinovanim CD-RW/DVD i imao sam problema samo prilikom citanja NoName 800MB (90min) diskova - takozvanih "overburnovanih". Pominjem svoj slucaj jer je ovaj kombinovani notebook uredjaj dosta osetljiviji od stonih varijanti, narocito od Teaca koji bi trebao da je referentan (ili ne bio trebao jer cita sve, a referenca bi trebala da je negde na sredini:)).

Za DivX striktno NoName. jednom se film gleda, pa zasto onda trositi novac. Ovo ne vazi samo ako ste filmofil (pravite kolekciju), ali onda opet DVD je prava stvar za vas - a ne DivX.

Inace - poznate marke treba koristiti ako hocete da vam diskovi traju. NoName se lako stete i habaju. Ja licno sve mastere cuvam na Verbatimu.

Za kraj - i same marke imaju po nekoliko varijanti diskova (Verbatim je u ovome sampion). Pricali ste kako imate diskove Verbatim potpuno bele bez natpisa, pa ruzne sive i sl. nebuloze. Procitajte sta vam pise na omotu tih diskova. Beli bez ikakvo natpisa su FAST DRY PRINT SURFACE, Beli sa natpisom SCRATCH RESISTANT SURFACE, a metalik beli su HIGH PERFORMANCE MEDIA,ima i sivih metalik ali se ne secam trenutno naziva (e oni su pravi krs). Svi njih mozete naci u izvedbama METAL AZO i SUPER AZO. U slim ili obicnoj varijanti. Kapaciteta 650MB ili 700MB. Pa sad vidite:) Nije lako biti pirat u ovoj zemlji.

Jer kod nas cena ne mora da znaci i kvalitet, za razliku od zapada gde se postuje "koliko para toliko muzike". Verbatim uistinu na zapadu spada u srednju klasu. Mada mu je cena tamo ista kao kod nas. Marke su naravno Sony, Philips itd. Ali njihove cene biju po usima, barem po nasim merilima.

Nazad
Vrh Dno