Šta je novo?

"snimanje" sistema

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Ima disk podeljen na dve particije na jednom xp na drugom win98 a cesto zbog kojekakvih gluposti sam prinudjen da formatiram disk
pa onda ponovi instaliranje win98,xp skidanje update sa neta.
Video sam u nero-u da ima onaj HD-backup pa me zanima sledece:
Da li time mogu recimo na 2-3 cd-a prebacim ceo cist sistem(samo operativni sistemi) a onda recimo posle samo formatiram disk a sa
cd-ova presnimim i to je gorovo za par minuta.Jel moze to ili ja samo sanjarim?

Ne razumem baš najbolje, ali to bi trebalo da odradi Symantec Ghost.

Bez problema

Vidi moj post ovde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=16914

Jedina razlika u odnosu na taj slucaj tamo je sto dopustis opciju da image bude bootabilan...

Istina ne znam bas da li moze obe particije u jedan .gho image, mozda bi bolje bilo odvojeno ? U tom slucaju je naravno image 98-ice bootabilan a image XP-a ne mora.

Sto se tice upgrade-ova, ako ih skidas sa Corporate Upgrade sajta, mozes da ih save-ujes na HDD, da ih ne skidas svaki put ponovo...

Samo koja je svrha onda da formatira disk?

Ne mora da se skidaju update-i sa microsoftovod sajta, bolje je da ti neko nasnimi service pack 1 za windows xp - tu se nalaze sve te zakrpe.

pa otprilike

Pa da najvise me nervira to skidanje sa neta,a service pack1 mi ne da da skinem posto sam XP kupio na snizenju😀
Gde bih mogao da ga nadjem?

Laza je napisao(la):
Samo koja je svrha onda da formatira disk?

Ne mora da se skidaju update-i sa microsoftovod sajta, bolje je da ti neko nasnimi service pack 1 za windows xp - tu se nalaze sve te zakrpe.
Svrsishodno je naravno samo uraditi snimanje "cistog" sistema kompletno instaliranog sa svim service pack-ovima, drajverima i osnovnim programima, pa kad se nesto zabrlja, samo vrati "pocetno stanje". Inace stvarno nema smisla jer bi se posle formatiranje vratio sav junk...

Re: pa otprilike

vucko83 je napisao(la):
Pa da najvise me nervira to skidanje sa neta,a service pack1 mi ne da da skinem posto sam XP kupio na snizenju😀
Nije problem naci SP1 (SKC npr.), a ako imas iole pristojnu vezu nije problem ni skinuti ga sa net-a, samo naravno prvo treba da promenis key u XP-u da bi ti dozvolio instalaciju.

Posto ima jako mnogo postova o tome, idi u search, upisi u keyword recimo "serial" i u Search forum odaberi Operativni sistemi...bez problema ces naci sve thread-ove na tu temu.

Re: pa otprilike

vucko83 je napisao(la):

Pa i service pack mozes naci na snizenju 🙂 Ili da ti neko nasnimi dzabe, npr. ja. Das mi prazan disk ja tebi disk sa service packom ili jos bolje butabilni windows xp disk sa slipstreamovanim service packom 1.

Naso

Hvala,nasao sam seriski broj.
A sto mi je onda nudio pored service pack-a 1 i gomilu drugih updatea
ako on ima sve njih u sebi.
I da li moze on da se sacuva kao fajl?

Nazad
Vrh Dno