Šta je novo?

Snaga napajanja

• Začetnik teme Začetnik teme ostres
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Koje snage napajenje je potrebno za karticu tipa GF6600GT. Znam da je, kada su ove kartice tek trebalo da se pojave, bilo price o 420W minimum.

moj cimer 6600GT tera sa kinezom od 350W i Celeron D 2.8, ploca 915, hdd i jedna optika
karta je PCIe
a drugi ortak AGP 6600GT slicna konfiguracija kao cimerova sa kinezom 300W

u oba slucaja im je vrlo mali OC kartice,ali sve radi sabilno

kad sam ortakovu AGP karticu prebacio kod mene Chieftec 420w OC je skocio sa 510/1000 na 560/1200

Sto mi amdova 🙂
Ma uzmi neki chief 360w-420w i spavaj mirno 😉

NiTro je napisao(la):
Sto mi amdova 🙂
Ma uzmi neki chief 360w-420w i spavaj mirno 😉
Ili mozda 480W :-devil-:
Ma da imam kinte za takve stvari ne bi me svrbelo kolko je potrebno za grafu :zgran:

mozete probati i neke nove brand-ove za male pare!!! LC i MS Industrial, ja nisam imao losa iskustva 🙂

ostres je napisao(la):
Koje snage napajenje je potrebno za karticu tipa GF6600GT. Znam da je, kada su ove kartice tek trebalo da se pojave, bilo price o 420W minimum.

420W је претеривање.
Ја сам 6800 "обичну" и а64 2800+ терао на Chieftec 300W напајању.
Најважније ти је да погледаш снагу коју напајање може да да на 12V "грани", јер се одавде напајају напонски регулатор процесора, графичка карта, хард-диск и оптички уређај.
Пошто модеран процесор троши до 80 вати, а графичка коју имаш, колико се сећам, око 40, требало би бити довољно свако напајање које даје преко 13A струје на 12V.
Наравно, то је теорија, друга је прича колико су напони стабилни како оптерећење расте, постоји ли заштита од кратког споја итд. Уколико си ограничен ценом, ОК, али најбоље је да не идеш нпр. испод Chieftec 350W, CoolerMaster 380W или LC Power 420W напајања.

Ja sam imao kineza 400W pa je izgorelo kada sam uzeo 6600 GT za AGP pa sam onda uzeo ENERMAX 380W sada sam presao na PCI-Express idalje je dovoljno 380W ENERMAX sta da ti kazem uzmi CHIEFTEC 360W minimum. Pozdrav.

A Cooler Master 380W, za ispod 30 ******* novo?

@Ја сам 6800 "обичну" и а64 2800+ терао на Chieftec 300W напајању. <--ne zaboravi a64 mnogo manju struje trosi od prescott cely-a ili P4 pa i otuda vise za Gfx

znaci CPU+GFX+MEM sve ostalo jako manje trosi pa se na osnovu ovog opredelite

PS: prescott ja nikako ne bi ispod 360w ma koliko god bio slab gfx

ostres je napisao(la):

U masini imam: NF4/A64 oc 2.4GHz, x800 oc 425/950, DVDRW, CDRW, CDR, DVD, 2x512DDR400, SB Live, ATI TV Tuner, 200GB SATA, USB Scener.

Sve ovo gura bez problema DTK 400W.

Masina iz potpisa,napajanje LC Power lc350H (350W 18 Eura),radi bez problema,inache prethodno kinesko od 350W nije imalo dovoljno snage ni za graficku(asus 6600),ako zelis da budes miran imas LC Power LC6350 350w,oko 30Eura....

Hvala na odgovorima. Prilicno ste me utesili, posto vidim da mogu lagano da prodjem sa 30 bodova, umesto 40-50 koliko sam mislio za prvu ruku.
Ajde da ne otvaram novi thread, jel neko imao iskustva sa Codegen napajanjima, posto sam na jednom mestu naleteo na kuciste ovog proizvodjaca koji izgleda mnogo besno - pravi dom za igracku masinu, sa sve 12-icom napred i nazad i tako tim pikanterijama, koje je sa sve napajanjem od 400w nekih 50 - novo. Valjda nije navlakusa da u oglasu pise 400w, a kad dodjem tamo ono samo limarija 50, "ali imamo i divno napajanje za samo 40".
Ja inace imam nekog kineza sa navodnih 400w, ali bih bio raspolozen da zamenim i lim za neku razliku do 40 sa sve napajanjem.

3MaJ je napisao(la):
420W је претеривање.
Ја сам 6800 "обичну" и а64 2800+ терао на Chieftec 300W напајању.
Најважније ти је да погледаш снагу коју напајање може да да на 12V "грани", јер се одавде напајају напонски регулатор процесора, графичка карта, хард-диск и оптички уређај.
Пошто модеран процесор троши до 80 вати, а графичка коју имаш, колико се сећам, око 40, требало би бити довољно свако напајање које даје преко 13A струје на 12V.
Наравно, то је теорија, друга је прича колико су напони стабилни како оптерећење расте, постоји ли заштита од кратког споја итд. Уколико си ограничен ценом, ОК, али најбоље је да не идеш нпр. испод Chieftec 350W, CoolerMaster 380W или LC Power 420W напајања.
E moj Zmaju, tako sam i ja mislio, pa je usledilo:SEX sa napajanjem. Što se tiče 12V, tu si potpuno u pravu. Ne znam zašto, ali to staro napajanje normalno radi na ploči bez dodatnih 12V. Obratite pažnju na ovo:
R_U_S je napisao(la):
Pan ne bih rekao da je High Power HPC 360-202 loše napajanje -ono ide u Chieftec kućišta, kao OK je. Pogledaj malo recenzije po netu, pa ćeš videti.

Do skoro je radilo super. Mislim da su problemi počeli kada je DrFedja došao kod mene i digao svog New Castle 2800+ na 2700MHz 😀 Šalim se, ali sve je podložno riknjavanju, pa i to napajanje. Jebi ga, nikada nije radilo sa mašinom na defaultu, na primer moj procesor pod punim opterećenjem na 1.65 V srče 160 Wt, plus odšrafljena 6600Gt i sve ostalo, dobija se 360Wt punog opterećenja.
Nadam se da ću sutra nabaviti LC POWER 550, pa ćemo videti.
Pozdrav.

Suvi je napisao(la):
U masini imam: NF4/A64 oc 2.4GHz, x800 oc 425/950, DVDRW, CDRW, CDR, DVD, 2x512DDR400, SB Live, ATI TV Tuner, 200GB SATA, USB Scener.

Sve ovo gura bez problema DTK 400W.

Evo ja imam istu konfu kao ti... samo sto mi je procesor na 2550mhz, x800 oc 430/1000, DVDRW, DVD, 2X512 DDR400, SB LIVE, 120GB, USB stampac, USB skener.

I ovo sve radi na chieftec 360w

ostres je napisao(la):
Ajde da ne otvaram novi thread, jel neko imao iskustva sa Codegen napajanjima, posto sam na jednom mestu naleteo na kuciste ovog proizvodjaca koji izgleda mnogo besno - pravi dom za igracku masinu, sa sve 12-icom napred i nazad i tako tim pikanterijama, koje je sa sve napajanjem od 400w nekih 50 - novo. Valjda nije navlakusa da u oglasu pise 400w, a kad dodjem tamo ono samo limarija 50, "ali imamo i divno napajanje za samo 40".
Ja inace imam nekog kineza sa navodnih 400w, ali bih bio raspolozen da zamenim i lim za neku razliku do 40 sa sve napajanjem.
Codegen solidan brand (uvozi ga Pakom). Njihova napajanja (350 i 400w)otprilike duplo skuplja i isto toliko teza od najstandarnijih kineza se isplate u svakom slucaju. Takodje vazi i za limariju. Za onog koji trazi nesto bolji kvalitet po pristupacnoj ceni codegen preporuka.
poz

Poslednja izmena:
dj13 je napisao(la):
Codegen solidan brand (uvozi ga Pakom). Njihova napajanja (350 i 400w)otprilike duplo skuplja i isto toliko teza od najstandarnijih kineza se isplate u svakom slucaju. Takodje vazi i za limariju. Za onog koji trazi nesto bolji kvalitet po pristupacnoj ceni codegen preporuka.
poz
Ako nekoga interesuje neka podleda www.a-maze.co.yu

Codegen napajanja su low-budget. Jedan model je chak i bio zabranjen ovde u Shvedskoj zbog explodirajucih kondezatora. Mada sam ja imao Codegen 350W koji je radio dobro u tandemu sa PIII 1000 MHz i Geforce 3, 2 Harda i 2 optichka drive:a.

Dodushe nevjerujem da može da se napravi dobro napajanje od 30€ ni pod razno. Ako hocete kvalitetno napajanje onda Antec(TruePower), Enermax, Tagan ili neshto u tom rangu...manite se LC:a, Codegena i ostalih low-budget napajanja.

Elem, ako ne platiš na mostu platit ceš na ćupriji... 🙂

Nazad
Vrh Dno