Šta je novo?

snaga napajanja

svrle

Slavan
Učlanjen(a)
29.12.2006
Poena
304
imam neko levacko napanje od 340w na kompu.na njega je povezana naravno ploca,2 dvd rezaca,floppy,i brdo ventilatora za kuciste.Zanima me da li mogu da povezem na njega jos jedan hard disk a da to sve radi normalno?nemam para sad trenutno za novo napajanje.

imam neko levacko napanje od 340w na kompu.na njega je povezana naravno ploca,2 dvd rezaca,floppy,i brdo ventilatora za kuciste.Zanima me da li mogu da povezem na njega jos jedan hard disk a da to sve radi normalno?nemam para sad trenutno za novo napajanje.

generalno govoreci, trebalo bi da moze. hard nije prevelik potrosac.

tesko je sa sigurnoscu reci dok ne navedes koju platformu imas, jer su razlike u potrosnji struje velike. ako je neka starija masina u pitanju tipa athlon xp, p4 northwood, skoro sam siguran da mozes, a ako je nesto tipa prescot 3 ghz i slicno, onda moze da bude problema.

takodje je pitanje koliko je tih 340w pravih 340w.

koje to levacko napajanje tacno imas? mozda i nije bas toliko levacko. ima dosta dobrih firmi koje kod nas nisu mnogo poznate, tipa bestec, hipro, astec, sirtec, enhance, enlight... a pritom su veoma dobre.

u svakom slucaju kad povezes, mozes da poteras prime95 i ako ne resetuje znaci da je dovoljno.

Poslednja izmena:
pa povezi i vidi da li se resetuje racunar, tj. da li moze da izgura jos jedan hard disk. mada je mislim da moze, samo ne znam sta znaci brdo ventilatora?!

To moze da bude vrlo rizicno, moj savet novo jace napajanje pa tek onda povezivanje ne isplati se rizikovati.

naravno da mozes da povezes, ako umes i ako imas slobodnih moleksa. a dali ce raditi ? verovatno hoce ? kolko dugo ? nije ni bitno, rekao si da nemas para za drugo napajanje...

Teško

Veoma je moguće da će ti taj novi disk umrijet prije nego kažeš keks! Mjesec dana maximalno! Govorim iz vlastitog iskustva!

Pa valda cje imati garanciju :)

Kako ste vi ljudi sli :-devil-: :-devil-: . Povezi povezi MWAHAHAHAHA !!!

Ja ne bih povezivao, teranjem napajanja preko granice mozes da sprzis komponente... Ako ti vec treba mesta skini jedan dvd rezac.

drugari,
prica kaze sledece...

ispred mene je brand masina acer sa napajanjem od 180w, da bas toliko 180w marke makron i standardnog atx formata...

unutra je intel p4 2,0ghz, 256 rama, 40gb maxtor, 2 opticka uredjaja, card reader, flopy, modem, gigabit lan kartica.

to sve radi bez po muke, pa sto onda ne bi i to od 340 za koje jos ne znamo proizvodjaca to isteralo.

tih 340w mi bas cudno zvuci. kung-fu napajanja najcesce imaju 300, 350, 400, 450... a kod napajanja za brand masine sa daju naci i te redje zverke sa 285, 340, 410, 305, 330w i slicno. pa me bas kopka koje je to od 340.

pozdrav svima:smash:

kupi jos jedno levacko napajanje za sitno para, nakaci ventilatore na taj , prespoji zelenu i crnu na konektoru za maticnu plocu (na napajanju a ne na ploci) da bi ukljucio to napajanje , i vozi :)

napajanje je neko ultra power 340w.Tako pise a ne verujem da je neko extra kvaliteta.Jeste da nemam para trenutno,ali gledao sam na netu neko napajanje Trust 520W PRO PSU low noise big fan 120mm fan,26 dB,6xperipheral,2xFDD,2xSATA,1xPCI-E tako pise i kosta 3800 dinara.Jel imao neka ukustva sa ovim napajanjima i da li ok kvaliteta.

napajanje je neko ultra power 340w.Tako pise a ne verujem da je neko extra kvaliteta.Jeste da nemam para trenutno,ali gledao sam na netu neko napajanje Trust 520W PRO PSU low noise big fan 120mm fan,26 dB,6xperipheral,2xFDD,2xSATA,1xPCI-E tako pise i kosta 3800 dinara.Jel imao neka ukustva sa ovim napajanjima i da li ok kvaliteta.

dilema resena. definitivno je kung fu;) .

inace za tih 3800din mozes i nesto ozbiljnije da gledas tipa neki cooler master, chieftec, thermaltake , lc power...

ja bi te trustove i slicne novotarije izbegao. cak i da mu pise 700w pitanje je koliko stvarno ima.

ako bas neku zver napajanje od pravih 400w ce ti glat odraditi posao. cooler master od 380w je bez problema pokrenuo moju masinu iz potpisa i vrteo prime:smash: 95 24h, tako da ako uzmes iole ozbiljnije naqpajanje ne bi trebao da imas problema.

to ti je isto sr**** - drugo pakovanje. Ali da ne pisemo sad ovde, imas tema o napajanjima kolko oces u sobi oc moding itd.

ma kachi i ne misli samo lepo dzamperishi

ako je takva situacija ja bih iskljucio to brdo i ukljucio hdd....

Aj sad i ja da ne otvaram novu temu imam pitanje da li mi nap.DTK400w(placen 51e) moze izdrzati(planiram da kupim za koji mesec c2d 6600e,2gb ddr2,8600ultra,plocu i neki hdd do 250gb).Mozda je malo glupo da postavim ovako rano pitanje ali ocu da se spemim na vreme pred nadogradnju.

Poslednja izmena:
vrlo tesko i.

a cak i da moze da upali tu konfiguraciju previse je rizicno drzati je na tome.

slicno kao kao voziti nisan skyline i sipati mineralno ulje u motor ;) salim se naravno...

to dtk napajanje je pretpostavljam model 4007p koji sam i sam imao i sjajno je radilo, ali je to bilo doba bartona 2500+ klokovanog na 11x220 ili nekog intela p4 northwooda, grafickih tipa ati 9800pro...

teralo mi je bez problema i venice-a 3000 sa 1gb ddr i 6600gt, ali ipak mislim da su komponente koje si naveo malo jaci potrosaci od ovih starijih varijanti. a u krajnjoj liniji i malo preskupe, tu bi leglo nesto tipa enermax, tagan, antec...

Poslednja izmena:
Ja sam na mome 300w kung-fu napajanju jedno mesec dana gurao sledece:
CPU: AMD 2000+ ( 1.67 GHz )
MB: as rock
RAM:2x512 MB
2 x optika (cd rezac + dvd rezac)
2 x HDD (160 GB + 20 GB )
VGA: 9600 xt 256 MB
SKy Star 2
Tv + Fm Card
Modem
Sve je radilo normalno dok nije bilo veliko opterecenje, cim sam ubacio 2 cd da kopiram na hard odmah se restatovao isto ovo se deshavalo kad sam ukljucio neko igru !! posle sam resio da ga zamenim 450 w Q-Tech

...i sad imas 220W napajanje hihih :eyebrows:

@branac:

Neko firmirano 400< W napajanje za active PFC ce odraditi posao. Recimo Enermax (coolergiant), antec, Tagan, Seasonic, TT toughpower, CM iGreen. DTK je dobar (taj koji imas) ali mislim da je malo mator i staromodan kad su zastite i feature-i u pitanju. Mada bi trebalo da radi normalno. Kad ukljucis to sve, optereti masinu i izmeri 12V granu unimerom Ako je iznad 11.7V nije lose , ako je iznad 11.85V dobro je, ako je iznad 11.95 ne moras da menjas :)

A kakvo je napajanje Chieftec GPS550 550W PSU.Kosta 6551din.Jel to cistih 550W.
* Tip: ATX 2.0
* Konektori: 20/24 pin ATX, 6pin PCI-E, 8pin DualXeon
HW06-000457_1.jpg

I kakav je Cooler Master 550W RP-550-PCAP.Kosta 7451 din.Isto pitanje kao i za Chieftec

* Tip: ATX Form Factor 12V V2.01
* Ventilator: Sleeve 120mm
* Deklarisani radni vek: 100.000 sati
* Interna zaštita od preopterećenja, pregrevanja i kratkog spoja
* Dimenzije: 150 x 140 x 86 mm (standard ATX PS2)
* Super-tiho funkcionisanje, zahvaljujući inteligentnoj kontroli brzine ventilatora (< 20dBA)

9001993_1.jpg

Jel bi mogla ova napajanja da rade sa D2C6600e,2 GB rama,2HDD(ATA+SATA2),Npr 8600 ili 8800....

Poslednja izmena:
mogla bi oba bez problema.
btw kilometarski thread o napajnjima svih vrsta imate u sticky-u ,,koje je dobro napajanje"

procesljajte to i sve ce vam biti jasno.:smash:

Vrh Dno