Šta je novo?

smsl m6 problem!

core.graphics

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2006
Poruke
2,241
Poena
390
pozdrav drugari.
Od pre par meseci javio mi se problem sa ovim karticom/dac-om pri "hladnom" pokretanju racunara pocinje da pucketa u zvucnicima. Pri tome u tom momentu ne prepoznaje drajver. I sada kako bi' osposobio to da radi moram da 20-30x da se drndam s kablom ubodi, izvuci... i dok u nekom momentu ne učita zvucnu. Pomislio sam da je do starog kabla ubs 2.0 te sam uzeo bolji kraći, deblji HAMA kabl... i opet isto?
probao sam na ploci da ubodem u usb 3.0 ali opet isto... ne znam dal je do ploče ili do dac-a.
Mozda da probam update-ujem bios... nemam pojma vise, izlude me.... cim ugasim komp na duže od sat vremena to se desi. DAC inache ne gasim nikada vec par godina.
 
Verovatno si probao na nekom drugom računaru, da li je i tada prisutan ovaj problem?
 
Da li se to pucketanje pogoršava dok se koristi neki program, ili možda skroluje u pretraživaču?
Pre nekoliko godina mi se nešto slično dešavalo na jednom kompu, sa 3 različita DAC-a (reinstaliran windows 7 i problem je rešen), znam i za još jedan slučaj sa SMSL 793 II ali je to prestalo samo od sebe, ako se dobro sećam. Imaš i po netu veliki broj sličnih primera i žalbi, pa možda i tu nađeš rešenje.

Ne sviđa mi se to što PC ne prepoznaje drajver/uređaj, mada je dobro što na kraju ipak proradi. Da je samo pucketanje problem onda bi rešenje verovatno bilo jednostavnije, npr. podešavanje (povećanje buffera), ažuriranje windowsa pa na kraju i reinstalacija OS-a. Ovako je najbolje da probaš na nekom drugom kompu, pa ako tu sve radi normalno onda je možda vreme za reinstalaciju sistema ili proveru ploče.
 
Pratim ovu temu. Imam SMSL 8a. Odlično zvuči, a jurio sam i M6. Najlakše je reinstalirati win, mada mislim da DAC treba da se otvori, i provere kondenzatori. Ipak je on tvrdo oklopljen. Evo šta na reditu piše o drajverima

 
Nazad
Vrh Dno