Šta je novo?

SMS servisi

WiseBit

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2003
Poena
604
Kako funkcionisu SMS servisi (oni na 063-4/xxxx horoskopi, vicevi, vesti...)?
mislim na tehnicki i na finansjijski aspekt

Na tehnicki deo nisam 100% siguran tako da necu da lupam bespotrebno a sto se tice finansijskog trebalo bi da je oko 10+PDV na 064 ali najlakse ti je da pozovesh 789 ili da odesh do korisnickog da proverish info

Izgleda da nisam dobro izrazio sta me zanima.
kako znam, postoje ti servisi na 063-4/abcd (cetri cifre), na koje posaljete poruku za: postavljanje oglasa, neke vesti, horoskope, viceve i sl. Takve poruke kostaju n*10 din, i od toga deo kesa ide Mobtelu/MTS-u, a deo vlasniku servisa.
Ja bih da postanem vlasnik servisa tog tipa, pa me zanima sta mi za to treba: od opreme do ugovora sa mobilnim "provajderom".
Hvala

Zovi 789 ili idi direktno u korisnicki a oni ce te spojiti sa marketinskom sluzbom
Pozdrav

WiseBit je napisao(la):
Izgleda da nisam dobro izrazio sta me zanima.
kako znam, postoje ti servisi na 063-4/abcd (cetri cifre), na koje posaljete poruku za: postavljanje oglasa, neke vesti, horoskope, viceve i sl. Takve poruke kostaju n*10 din, i od toga deo kesa ide Mobtelu/MTS-u, a deo vlasniku servisa.
Ja bih da postanem vlasnik servisa tog tipa, pa me zanima sta mi za to treba: od opreme do ugovora sa mobilnim "provajderom".
Hvala

Vrlo tesko ces uspeti da napravis ugovor direktno sa mobtelom/telekomom, pogotovu ako nemas neku specificnu ideju za koju oni mogu da pomisle da moze da donese neki ozbiljniji kesh i vecu kolicinu poruka (tako je bilo pre godinu dana).
Postoje firme tipa SMSnet i slicno koje posreduju izmedju operatera i korisnika tako da mozes te brojeve da zavrsis preko njih ali onda se prakticno zarada deli na 3 dela. Od opreme ti je potreban samo racunar sa stalnom konekcijom ka internetu, dovoljno ce biti i 64k, a od njih dobijas potreban software, sve ide preko mysql baza ako se dobro secam... U svakom slucaju treba ti mnogo poruka da bi uspeo da zaradis bilo sta opipljivo. Cenu poruke mozes sam da odredis. Ako ti bude bio potreban kontakt od firme koja posreduje sa operaterima javi, dao bih ti ga odmah ali to mi je na poslu u planeru, tako da ako treba samo reci, iskopacu ga. Inace, mesecno dobijes specifikaciju koliko si poruka imao koju mozes da uporedis sa svojim logom i na osnovu toga ti uplacuju kesh na racun.
Pozdrav :type:

Poslednja izmena:
Vrh Dno