Šta je novo?

SMS Sa 064 na mobilni u Nemackoj ???

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
moze li i kako ?

mozes slati sms najnormalnije. servisni centar je isti, a broj pises ili sa 99 (izlaz) ili sa +, a posle ide 49(pozivni za nemacku) a posle mob broj
znaci 9949..... il +49....

Zapravo radi za svaku zemlju zar ne?
Meni je prvo proradilo sa 99...
A nikako da skontam, da li ima neke razlike u ceni, mozda dinar-dva ili ne?

Koliko ja znam, ne...

...ne radi ....

... dakle,
meni ne radi, svi trikovi sa + ili 99 ...
... poruka "kao ode" ...
.... ali ne stigne !!!!!!!!!
:twisted:

Moja iskustva:
sa 063 postpaid nikada nisam uspeo da posaljem poruku na poljsku mrezu! Dok sa 064 pre paid sve funkcionise najnormalnije. Stvarno ne znam u cemu je problem. Naplacuje mi kao obicnu SMS, sto to ustvari i jeste :)
Slao sam sa +48blabla....znaci bez 99, vec sa +

Ja sam sa 064 prepaid slao najnormalnije na +49171 pa broj i sms stize u sekundi.

+49712

meni uredno prijavi da je poruka poslata, ali poruka ne stize ....
u pitanju je broj sa +49172

Moze da se salje na sve mreze sa kojima nas provajder -BK Mobtel ili Telekom Srbija - ima potpisan roaming ugovor.
Sa 064 mreze moze da se salje na dve manje GSM mreze u Nemackoj- VIAG intercomm i jos jedna- zaboravio sam kako se zove a na D1 i D2 - pozivni brojevi 0160, 0170,0171,0172 i slicni- jos uvek ne moze.
Poz.

soko je napisao(la):
Moze da se salje na sve mreze sa kojima nas provajder -BK Mobtel ili Telekom Srbija - ima potpisan roaming ugovor.
ne verujem da slanje SMSa ima ikakve veze sa roaming-om...

ja, inace, normalno, saljem poruke u Austriju (razlicite mreze) i sa pre-paida i sa post-paida (063)

Sa 063 ide SMS u Austriju, Hrvatsku, Makedoniju, Sloveniju i Svajcarsku (danas sam proverio :))

ZoNi je napisao(la):
...

ne verujem da slanje SMSa ima ikakve veze sa roaming-om...

ja, inace, normalno, saljem poruke u Austriju (razlicite mreze) i sa pre-paida i sa post-paida (063)

Ni meni ne izgleda logicno ali tako kaze korisnicji servis. I nas i njihov ( D2).
Ako ne verujes pozovi pa ih pitaj.

Poz.

poruke idu svuda...samo vecina stranih mrezha nema opciju sms nego samo emss koja je veoma nova i oni ne mogu da prime sms poruku..

Poruke sa 064 ne idu u Rusiju na +79029..., dok sa 063 idu.

Treba PLUS "+" a ne "99" za izlazak

Naime nece sve zemlje. Nisam uspeo da ukapiram , ali uglavnom mi radi sa plusem.

ZoNi je napisao(la):
...

mislim da to uopste nije tacno!!!

Ja sam siguran da to nije tacno. Naime u Nemackoj (D1 i D2) i u Italiji za koje imam sigurne informacije i dalje normalno radi SMS. Vecina ljudi sa kojima se cujem i dalje koristi starije modele telefona (generacija Nokia 3330 i sl) koji nemaju emss.
Dali je iko odavde pozvao korisnicki servis (nas ili strani) da pita kako i gde mogu da se salju poruke ili svi pricaju napamet. Ja sam zvao i dobio sam odgovor kao u mom gornjem postu.
Pozdrav

Poruke mogu da se razmenjuju izmedju korisnika onih operatera koji su potpisali ugovor o saradnji.
Tako ja i keva mozemo da primamo poruke samo sa 063, bez problema (S Vodafone) dok cale (S Telia) moze da prima i sa 063 i sa 064 bez problema.

A kako stvari stoje sa Grckom,da li neko zna da li idu sa 063 poruke?
mislim da je preza 974 ili tako neto!

Nazad
Vrh Dno