Šta je novo?

SMS poruke

borelli

Poznat
Učlanjen(a)
07.11.2020
Poena
32
Pozdrav
imam problem sa prijemom sms poruka banke, na android Nokia 5
a sve uredno šalju,
mts kaže da je isto sve u redu;
probao sam da promenim uređaj, na običnom telefonu poruka stiže,
a na android opet ne. jedino sam uspeo da vidimu delu naprednog podešavanja poruke na sim kartici, tu ima par poruka banke,
ne znam u čemu je problem i kako podesiti uređaj,
hvala

Da li si dobio i instalirao konfiguracione poruke(za mms) od MTS-a?

ako mozes da saljes poruke (podesen broj sms servisnog centra), trebalo bi da mozes i da ih primas.

sto se tice konfiguracionih poruka za mms, opet ne bi trebalo da ima veze, jer ni jedna banka ne salje poruke kao mms.

probaj da iskljucis opciju caskanja u podesavanjima za poruke (ako je ukljucena).

proveri da ti broj od banke nije na black listi u telefonu ili ga telefon sam prepoznaje kao neki spam (nezeljene poruke) pa ih smesta u neki drugi folder.

da li je broj prenet iz neke druge mreze? mada ako radi na drugom telefonu, znaci da nije ni do banke ni do mts-a..

Hvala na odgovoru,
ako mozes da saljes poruke (podesen broj sms servisnog centra), trebalo bi da mozes i da ih primas.
da, mogu da šaljem poruke uobičajeno, i da primam, osim od banke. oni to šalju, potvrdili su mi više puta.

sto se tice konfiguracionih poruka za mms, opet ne bi trebalo da ima veze, jer ni jedna banka ne salje poruke kao mms.
da pretpostavio sam tako nešto. ukoliko isključim mms dakle ne treba da bude to problem da poruka stigne...?
probaj da iskljucis opciju caskanja u podesavanjima za poruke (ako je ukljucena).
isključio sam tu opciju,
proveri da ti broj od banke nije na black listi u telefonu ili ga telefon sam prepoznaje kao neki spam (nezeljene poruke) pa ih smesta u neki drugi folder.
da, provereno, nema ga na black listi, zanimljivo da sam slučajno u podešavanjima, u odeljku napredno pronašao poruke na SIM kartici, tu ima par OTP poruka banke
ne znam kako se drugačije pristupa tom folderu
da li je broj prenet iz neke druge mreze? mada ako radi na drugom telefonu, znaci da nije ni do banke ni do mts-a..
hvala, puno na komentarima,
pogledaću još neke opcije

Da citiram sam sebe:
Evo ni posle dve nedelje nisam resio problem nedobijanja SMS poruka od banke.
Probao da resim i sa bankom (Postanska stedionica) i sa MTS-om ali nece da moze.
Menjao SIM, prijavljivao, otvarali naloge za proveru i nista.
Brisao sam data, kes, probao vise app i ovu difoltnu, restartovao, cackao podesavanja, ali nista nije pomoglo.
Kod njih je sve ok, jedino sto ostaje kao problem je telefon.
Zanimljivo je da servis Card alarm radi ok, normalno dobijam poruke, ali SMS info ne dobijam.
Koliko sam razumeo u pitanju su razliciti serveri odakle se salju poruke. Zasto od jednog dobijam, a od drugog ne bemliga.
Inace poruke su redovno poslate. Proverio i sa bankom i sa MTS-om.
Koliko vidim po netu se dosta zale korisnici Poco x3 (pa i drugih modela) na ovaj problem.
Izgleda da cu morati da cekam ispravku u apdejtu, ako se uopste smiluju braca iz PRC.
Ne bih da te obeshrabrim, a mozda ti ustedim malo vremena..
Imao sam isti (slican) problem. Probao sam sve ono sto sam znao, mogao, ali nisam uspeo da resim problem.
Nakon skoro 2 meseca poceo sam da normalno primam poruke iz banke. Nisam uspeo da saznam sta je pravilo zastoj.
Pretpostavljam da je neki apdejt telefona popravio stvar. Mislim da nije bilo do banke i mts-a.
Mozda da sacekas neko vreme, novi apdejt..

Da citiram sam sebe:

Ne bih da te obeshrabrim, a mozda ti ustedim malo vremena..
Imao sam isti (slican) problem. Probao sam sve ono sto sam znao, mogao, ali nisam uspeo da resim problem.
Nakon skoro 2 meseca poceo sam da normalno primam poruke iz banke. Nisam uspeo da saznam sta je pravilo zastoj.
Pretpostavljam da je neki apdejt telefona popravio stvar. Mislim da nije bilo do banke i mts-a.
Mozda da sacekas neko vreme, novi apdejt..
Hvala @terzazak
zanimljivo, nije mi jasno u čemu je problem, samo mi je i tvoje iskustvo korisno, i dobro da se rešilo...videću sa tim updateom...
@Poolmaker ubacio sam aplikaciju textra, ali nažalost ista star se dešava, svejedno hvala ti,
hvala svima, korisni saveti :)

Nazad
Vrh Dno