Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

Ok, mada sad sam pustio 1070/1480 i cekam dal ce da pukne. 460 kh/s.

Ajde ovako, probaj ova podesavanja za 430kh/s

"api-listen" : true,
"intensity" : "19",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"auto-fan" : true,
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "75",
"temp-target" : "62",
"expiry" : "30",
"gpu-dyninterval" : "7",
"log" : "5",
"queue" : "1",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "30",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"shaders" : "1280",
"thread-concurrency" : "16384",
"gpu-thread" : "1",
"gpu-engine" : "995",
"sharethreads" : "32",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-memclock" : "1500"
}

ili ova za 460kh/s

"intensity" : "19",
"worksize" : "256",
"temp-target" : "65",
"log" : "1",
"queue" : "2",
"thread-concurrency" : "16000",
"gpu-engine" : "1070",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-memclock" : "1480"
}

Pucala su mi neka druga podesavanja, prva sam drzao skoro dan i po, druga od danas popodne testiram.

Meni rig puca svako vece u otprilike isto vrijeme - 3:30 - 4h ujutru. Do cega moze biti? Ima li veze kopanje za donaciju sa time s obzirom da je blizu navedenog vremena?

Da se smos ne vrati na moj pool uopste niti mu se moze pristupiti bilo preko web statusa bilo kroz putty nego se mora rucno restartovati?

Ja sam 10$ donirao :)

Iskljucite to,pravi vise stete nego koristi,vec sam pricao o tome.S druge strane budite korektni i singerici donirajte neku sumu recimo kad dobro prodjete na dogama i sl...

@Uros nesto nije dobro podesio - instalirao. Meni donacije korektno rade od kad koristim novi smos. 15 min skine od 03.00-03.15 i normalno nastavi da kopa.....
Ono sto je meni bitno je da se istestira i konfigurise cpu miner koji ce raditi pod smosom. Ako napajanje ima lufta zasto se ne bi upregao procesor i kopao neki cpu coiin,taman bi se od cpu mininga u najmanju ruku mogli pokriti troskovi struje.

@ledio
Kako? Nisu mi donacije problem, donirao sam mu nesto sitno zarad 2 poruke na p.m, donirao bih i ovako u svakom slucaju.

@micairvas
Sta sam propustio? Normalno se butuje sistem, normalno mu pristupm preko ssh/web statusa i sve normalno radi do negdje pola 4 - 4 ujutru. Tada sve puca i moram rucno da restartujem rig sto mi je problem jer nije kod mene u stanu

@micairvas
Sta sam propustio? Normalno se butuje sistem, normalno mu pristupm preko ssh/web statusa i sve normalno radi do negdje pola 4 - 4 ujutru. Tada sve puca i moram rucno da restartujem rig sto mi je problem jer nije kod mene u stanu[/QUOTE]

Ne znam stvarno u cemu je problem, kod mene donacije rade bez greske, masina najnormalnije izmedju 03.00-03.15 krene da kopa tih 15 minuta za donacije i posle najnormlanije prebaci na moj pool i nastavi da kopa. Instalirao sam i drugu smos na 3 riga i kod njega donacije rade normalno vec 3 nedelje.....

Pokusaj da reinstaliras sistem, ako koristis trenutno poslednji smos, probaj da instaliras prethodnu verziju mislim da i ona radi sa svim R9 kartama...

Skripta za donacje radi savršeno i veliko broj donira, tako da nije to problem 100%. :D

Najbolje bi bilo da vi meni te karte date na 7 dana, da ja ispodešavam svima po jednu seriju 270 270x 280 280x 290 290x i da svi budu zadovoljni :D

Poslednja izmena:
Nasao sam joj ja sweat spot :) Samo ne znam sto pada smos :)

Sad cu ponovo logove da izvadim pa saljem. Na komandu coldreboot sistem pada u nekakav bootloop, nece da se podigne....

Da da to se desava sa ovim novijim verzijama
A sa starim je to radilo kako treba

coldreboot radio ili mining normalno? Sad sam popustio malo klokove, da vidim hoce li da prezivi noc veceras.

Kucas preko putty crontab -e pa izbrises predzadnji i zadnji red iz tog fajla i snimis to na ctrl x
To je nekakav linuxov scheduler

:type:Malopre undervoltovao karte asus 270x dc2 top na 1.1V.

Config je:
"intensity" : "19,19,17",
"worksize" : "256,256,128",
"gpu-fan" : "36-90,36-90",
"temp-target" : "65,65,50",
"log" : "1",
"queue" : "2",
"thread-concurrency" : "15508,15508",
"gpu-engine" : "1070,1070",
"gpu-powertune" : "0,0",
"gpu-memclock" : "1480,1480"
}

Temperature vidite videcemo danas kako ce se ponasati.
Namerno sam stavio ["gpu-fan" : "36-90,36-90",] zbog naponske nek se i ona hladi lepo.

Prilozi

• undervolt.PNG
    undervolt.PNG
    43.7 KB · Pregleda: 54
Je li preživelo noć?

Za divno cudo jeste ali sa konfiguracijom za 430 kh/s.... Vrlo osjetljiva i *******a karta za podesiti.

@chollas
Cime si spustio napon? Neko rece u nekoj od kripto tema da se ne moze spustiti ukoliko su klokovi nesto tipa 1070/1480....

Edit:

Sad teh vidjeh da su ti bas ti klokovi. Dakle cime si spustio napon?

Poslednja izmena:
Flashovanjem bios.
Zakaceno u poruci.
Pozdrav.

Sve ok za sad.:smash:

Sad probah 16000 thread-concurrency tacno 455 khs/s al se WU povecao sa 980 na 1080.
:type:

Prilozi

• 1100.zip
    97.4 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
znachi ovaj ROM je za ASUS DC2T 270x sa spustenim naponom ?
treba da se igram sa dve moje kartice pa da probam
koji software si koristio za FLASHovanje i da li je pod Windows ili mora pod DOS-om ?

Poslednja izmena:
Mislim da alobodnium ima top varijantu kartice, ako to ima neke veze.

Ja sam na svoje dc2top flesovao onaj bioa koji si mi poslao i radi za sada.... :/

imam top za njih mi treba

Evo sad nesto podesavam i smos i win7 za cpu mining qubita... pa sam slucajno pogledao u merac potrosnje dok je bio smos dignut.
I dobijam kontradiktorne rezultate. Pa me zanima jel iko merio potrosnju pod smos/bamtom/linuxom i pod win7 ?

Planiram ja da izmjerim ovih dana, samo da se docepam ocevog instrumenta :)

Win7, 2x270x na 1.1v i Smos, 1x270x 1.2v.

Hajde bas pa javi... evo ja gledam i ne verujem.... Win7 sa hdd vs linux sa usb, and the winner is........ WIN7 WTF! 325w vs 365w/
Meni toliko Win7 trosi sa i5 3479 cpu miningom, oko 360w. Ja sve tripovao, kao, usb trosi manje nego hdd, pa jos plus linux je to, manje resorsa zauzima... kad ono prc.

Manje resursa po pitanju rama jedino, A jedna plocica rama je nebitna pored kartica.

Mene samo zanima razlika u potrosnji 1.1v Vs 1.2v.

Nazad
Vrh Dno