Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

@Corvus Corax

Koju verziju koristiš, 1.2 i 1.3 imaju kontrolu iz statusa. 1.0 nema.

@slobodnium

ovde sam, samo što ne mogu da se koncentrišem :)

Koncentracija te muci? Nemojte ga shvatati za ozbiljno ili se zaljubio do usiju ili je poceo da se drogira kako su pare pocele da pristizu :D. Mislim da je ovo drugo :D mozda je poceo da prati kanale za odrasle,pa pomno prati radnju :D.

Izvinjavam se na off, necu vise.

Poslednja izmena:
I ja trazim optimalnu konfiguraciju za 270x top. Ako je pronadjem danas, postovacu.

"api-listen" : true,
"intensity" : "19,19"
"vectors" : "1",
"worksize" : "256,256",
"kernel" : "scrypt",
"auto-fan" : true,
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "75",
"temp-target" : "65,65",
"expiry" : "30",
"log" : "1",
"queue" : "2",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "30",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"thread-concurrency" : "16000,16000",
"gpu-thread" : "1",
"gpu-engine" : "1080,1080",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-powertune" : "0,0,0",
"gpu-memclock" : "1480,1480"

Ubaci li bios u karte?

Meni ovako daju po 460 kh/s. :type:

Poslednja izmena:
@Corvus Corax

Koju verziju koristiš, 1.2 i 1.3 imaju kontrolu iz statusa. 1.0 nema.

Verziju 1.3. Instaliram upravo na sledeću fleš memoriju koju imam (ne znam ni sam koju po redu), pa ću probati ponovo.

Koje probleme imam:

-Na monitoru koji sam povezao direktno na ploču (da koristi GPU iz CPU-a) mi ne prikazuje sliku, uvek izbaci da je X.Org naleteo na problem.

Kod:
fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@1:0:1) found
fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@2:0:1) found
fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@3:0:1) found
fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@5:0:1) found

Fatal server error:
no screens found

Ali vidim sliku preko Remote desktopa normalno, kada isključim ovaj monitor.

- Nakon unošenja podešavanja, uvek mi ispiše API failed i stane u sred ispisivanja sledećeg reda i zatvori Terminal.

Da li problem može da pravi što sam u BIOS-u stavio da mi je GPU u CPU bude glavni?

Poslednja izmena:
@cholass
Nisam stigao, citavo jutro me prekidaju obaveze, nadam se da cu popodne flesovati onaj bios koji si mi poslao pa cu ubaciti i tvoju konf.

@Corvus Corax
Dobijas li mozda, u bilo kom trenutku, crticu u gornjem lijevom cosku? Iako nema neke druge slike samo crtica.

I ja sam imao iste simptome i sve je u stvari ok. Samo se konektujem preko web statusa sa drugog racunara (ipadresariga:8080) i dobijem UI rig-a. Isto u biosu imam podeseno da je default grafika iz cpu-a.

@Corvus Corax
Dobijas li mozda, u bilo kom trenutku, crticu u gornjem lijevom cosku? Iako nema neke druge slike samo crtica.

Da, sada imam crticu na glavnom ekranu u gornjem levom uglu.

Na kratko sam uspeo da se ulogujem preko 192.168.x.xx:8080 i pokazalo mi je 4 GPUs configured, 4 GPUs have problems i onda me je izbacilo i ne mogu više da se povežem preko Web-a.

A Remote desktop mi zamrzava nakon 4-5 sekundi i onda pukne.

Edit: Uspeo sam da unesem podešavanja i karte su počele sa kopanjem. Ali mi je veza sa tim računarom vrlo nestabilna. Pucaju i Web i Remote. Evo već 5min pokušavam da pristupim preko web-a da bih zaustavio kopanje i ne mogu.

Poslednja izmena:
koliko je ram dovoljno za jednu 280x i tri 270x? pod smos-om

Možda si previše pogurao karte, smanji u configu.

Intensity sam stavio 19. Pa zar to utiče na pristup računaru, iako sam stavio Intel GPU kao glavnu?

Baš je nestabilan rad. Ne znam zašto. Sada je i web otkazao u smislu da ne pokazuje tačno podatke. Karte luduju, a on pokazuje da rade na 32-34C. :)

Poslednja izmena:
@Corvux

Tako je i meni citav dan skoro. Radi smos pola sata i pukne cgminer i web status i onda moram da restartujem rig...

Procitao sam dosta na ovoj temi, pogledao onaj video od sat vremena i opet mi neke stvari nisu jasne, pa me interesuje da li moze da se podesi onaj rabbit-ov smos da kopa neku drugu valutu sa nekog drugog servera ili je ogranicen samo na njihov server?
Jer koliko mi se cini po slikama da je jednostavniji od ovog "obicnog" smos-a.

Ono sto me najvise nervira je ruter (neki ZTE) koji nema 10 opcija kad se otvori 192.168.1.1 odnosno 192.168.1.254.
Tako da ne mogu pronaci moju lokalnu ip adresu, a ne mogu ni rezervisati IP adresu.

Kad ukucam na cmd-u ipconfig izbaci mi 192.168.1.1 i onda pokrenem putty i dobijem FATAL ERROR.

Kad udjes u ruter, trazi dhcp po meniju. Tu bi trebalo da ti prikaze ip rig-a.
Dok to ne saznas nista ti na rigu ne pomaze.
Putty za sada takodje nista ne znaci.

Procitao sam dosta na ovoj temi, pogledao onaj video od sat vremena i opet mi neke stvari nisu jasne, pa me interesuje da li moze da se podesi onaj rabbit-ov smos da kopa neku drugu valutu sa nekog drugog servera ili je ogranicen samo na njihov server?
Jer koliko mi se cini po slikama da je jednostavniji od ovog "obicnog" smos-a.

Ono sto me najvise nervira je ruter (neki ZTE) koji nema 10 opcija kad se otvori 192.168.1.1 odnosno 192.168.1.254.
Tako da ne mogu pronaci moju lokalnu ip adresu, a ne mogu ni rezervisati IP adresu.

Kad ukucam na cmd-u ipconfig izbaci mi 192.168.1.1 i onda pokrenem putty i dobijem FATAL ERROR.

Isti je smos u pitanju, nikakve razlike nema osim u slikama, i što su stariji drajveri, nemaju da plate za upgrade :D

ovaj SMOS mi nesto poludeo pokazuje neke ludachke KHs :)
jedna 280x i jedna 270x a vrednosti neke nebuloze
Screen Shot 2014-02-05 at 10.48.00 AM.png

Resetuj workera na sajtu, tj obrisi pa dodaj novog u config fajl.

Ono što ste mi poslali ne može da se kompajlira. Ono što ti šalješ je za windows, ne mogu od toga ništa. Ima li još nešto da probam, pošaljite probaću :D

probao sam sa drugog racunara putem browsera da se prebacim kako bih menjao clockove ali nece izbaci da je smos imao fatal error bla bla i nista od toga
u pitanju je 1.3 verzija
mislim da je dole ispisao i nesto vezano za permission

Poslednja izmena:
Koji je najlaksi nacin instalacije teamwiewer-a s obzirom da sam raskacio monitor tastaturu i mis sa riga i sve radim preko web status-a?

@slobodnium
Jesam li ti odgovorio na p.m? Dobio sma gomilu poruka i samo sam ih sve obrisao.

nisi odgovorio :(

Koji je najlaksi nacin instalacije teamwiewer-a s obzirom da sam raskacio monitor tastaturu i mis sa riga i sve radim preko web status-a?

@slobodnium
Jesam li ti odgovorio na p.m? Dobio sma gomilu poruka i samo sam ih sve obrisao.

ima mali problem sa ovom zadnjom verzijom smosa, a to je da nece da pokrene kartice prilikom restarta tj nestanka struje, nego mora rucno, kod starije verzije je to najnormalnije radilo

meni se to desvalo s a starom verzijom sa ovom nemam problema

To je od slučaja do slučaja, nekada proradi ako restartuješ rig, nekada ne.

"api-listen" : true,
"intensity" : "19,19"
"vectors" : "1",
"worksize" : "256,256",
"kernel" : "scrypt",
"auto-fan" : true,
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "75",
"temp-target" : "65,65",
"expiry" : "30",
"log" : "1",
"queue" : "2",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "30",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"thread-concurrency" : "16000,16000",
"gpu-thread" : "1",
"gpu-engine" : "1080,1080",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-powertune" : "0,0,0",
"gpu-memclock" : "1480,1480"

Ubaci li bios u karte?

Meni ovako daju po 460 kh/s. :type:

Ne vredi, puca miner. Ubacio sam onaj koji si mi poslao.

Sta da promijenim od podesavanja kako bi radio stabilno? engine/memory klokove, tc?

Nazad
Vrh Dno