Šta je novo?

Smorio me Zone Alarm

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Sve sam uradio po ovom upustvu: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=65584&page=1

Kada ugasim ZA, sve funkcionishe, kada ga upalim, nece. Probavao sam da dodam kao trusted i subnet i IP range i nema shta nisam radio, nikako da mi odblokira ovaj drugi komp da moze i on na net.

Shta chiniti? :whip:

Poslednja izmena:
Zato ja koristim Outpost ;)

SumAnuT je napisao(la):
Sve sam uradio po ovom upustvu: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=65584&page=1

Kada ugasim ZA, sve funkcionishe, kada ga upalim, nece. Probavao sam da dodam kao trusted i subnet i IP range i nema shta nisam radio, nikako da mi odblokira ovaj drugi komp da moze i on na net.

Shta chiniti? :whip:
I ja imam isti problem. Veceras cu probati da stavim noviju verziju programa pa ako bude opet pravio probleme, skinucu ga...ili sta vec..probati ponovo...

Ako ne budes uspeo da sredis, probaj Outpost zaista je odlican firewall i cuo sam da u mrezi radi bez problema.

dral je napisao(la):
I ja imam isti problem. Veceras cu probati da stavim noviju verziju programa pa ako bude opet pravio probleme, skinucu ga...ili sta vec..probati ponovo...

ma moja je najnovija ... sumnjam da ce pomoci ...

Poslednja izmena:
Ma ovaj novi Zone Alarm je uzas, upravo sam presao na Outpost i zasad mi se svidja, mnogo mi je brzi komp nego sa ZA.

Ja svakih par meseci isprobam neki od novih firewall-ova i onda se vratim na @Guard :D

Ajde samo ukratko...
ja sam dugo terao ics i jedan racunar sa fw i drugi na net preko njega...
jedini fw koji je free, a da mi je to radio kako treba je kerio, ali NE ovaj novi sareni (jer mu gateway funkcionalnost ode posle 30dana), nego stari dobri 2.15

Svchost.exe

Daj procesu svchost.exe serversku dozvolu u Zone Alarm, to je jedini nacin da ti drugi komp izadje na net, da li si Zone Alarmu setovao gateway adresu?

Pa nije problem u ZA, nego u podesavanju (da ne ruzimo odlican program bez potrebe). Ima posebna opcija za ICS, u advanced podesavanjima, ne secam se tacno gde, ali cete je brzo naci (nema ih milion).

"reshio" sam problem tako shto sam Outpost stavio na komp koji deli mrezhu, a ZA stavio na drugi komp ... mislim da sam ovako postigao josh vecu sigurnost nego da drzhim isti na oba kompa?

gde to ima

apolon je napisao(la):
Pa nije problem u ZA, nego u podesavanju (da ne ruzimo odlican program bez potrebe). Ima posebna opcija za ICS, u advanced podesavanjima, ne secam se tacno gde, ali cete je brzo naci (nema ih milion).
Pa zar to nije ono sto sam ja napisao gateway treba setovati u ZA. Sto se tise samog setovanja ISC ima wizard i teraj, prvo glavni komp pa onda drugi komp.

Ma evo tek sam sad nashao gde je to ... firewall, pa blocked zone pa su tu podeshavanja ... ali vec sam instalirao outpost ne menja mi se sad ... a i kapiram da je ovako sigurnije ... hvala u svakom sluchaju ;)

Poslednja izmena:
lega99 je napisao(la):
Pa zar to nije ono sto sam ja napisao gateway treba setovati u ZA. Sto se tise samog setovanja ISC ima wizard i teraj, prvo glavni komp pa onda drugi komp.
Bice da je to, to. Ali, ili ti nisi bio dovoljno jasan/precizan, ili te ja nisam do kraja shvatio. :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno