Šta je novo?

SMIN kompresija?

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Kako je cena lokalnih razgovora porasla, a nas par pacenika u Beogradu osudjena na dial-up :mad: jedino sto nam preostaje je konektovanje preko SMIN broja kome je cena ostala nepromenjena. Naravno postoji i jedno "ali", na SMIN brojevima nije enable -ovana kompresija, tj. nije bar na Verat -u sto se da videti iz prilozene slike.
Pitanje je da li postoji neki provider u Beogradu na kome SMIN radi sa ukljucenom kompresijom ili je za to zadusen Telekom koji po default -u neda kompresiju?
Ovako izgleda kao da ste presli sa 56K na 14.4 ili jos gore kod standardnog surfovanja, strashno!

Prilozi

• verat.JPG
    verat.JPG
    22.5 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
mislim da eunet ima kompresiju podataka i na smin mreži, a što ostali provajderi (na primer yubc) na kome sam ja nema kompresiju na sminu, a ima na svojim linijama nemam pojma.

cyberdude je napisao(la):
mislim da eunet ima kompresiju podataka i na smin mreži, a što ostali provajderi (na primer yubc) na kome sam ja nema kompresiju na sminu, a ima na svojim linijama nemam pojma.

Kompresija moze da se radi samo na modemima. Koncept SMIN-a je da Telekom drzi Access Servere (modeme) i dalje prosledjuje komunikaciju provajderima. Tako da ili ima ili nema kompresije na SMIN-u, ne zavisi od ISP-a.

Pozdrav, Nikola.

Artz je napisao(la):
Kako je cena lokalnih razgovora porasla, a nas par pacenika u Beogradu osudjena na dial-up :mad: jedino sto nam preostaje je konektovanje preko SMIN broja kome je cena ostala nepromenjena. Naravno postoji i jedno "ali", na SMIN brojevima nije enable -ovana kompresija, tj. nije bar na Verat -u sto se da videti iz prilozene slike.
Pitanje je da li postoji neki provider u Beogradu na kome SMIN radi sa ukljucenom kompresijom ili je za to zadusen Telekom koji po default -u neda kompresiju?
Ovako izgleda kao da ste presli sa 56K na 14.4 ili jos gore kod standardnog surfovanja, strashno!

Izgleda da ni na normalnoj liniji nemaju kompresiju?? :S:

Poz:wave:

Prilozi

• Verat.JPG
    Verat.JPG
    21.9 KB · Pregleda: 73
Sramota! Mislim da je pravo vreme da pocnemo da kukamo... :) mada mislim da slanje meil-ova nece nista promeniti.. Moguce da su se zeznuli i greskom iskljucili, ne vidim ni jedan pametan razlog - koliko ja znam ne kosta ih nista da ukljuce...

Siroce je napisao(la):
ne vidim ni jedan pametan razlog - koliko ja znam ne kosta ih nista da ukljuce...
Misliš sem onog što ćeš sa isključenom kompresijom duže biti na vezi (dati više para) da bi obavio isti posao?

Kazu ljudi - ko pita - ne skita:

Postovani,

kompresija jeste iskljucena zbog instalacije nove opreme. Kako smo obavesteni
radovi su u toku i ocekuje se da ce uskoro biti zavrseni.

Srdacan pozdrav,
VeratNET

Eto.. uzivajte

Hmm ja sam zvao Veratovu tehnicku podrsku pre par dana i pitao u vezi kompresije. Rekli nema sanse! Ajde da vidimo i to cudo pa da proradi :)

Poslednja izmena:
Mozda su ljudi zvali pa oni proverili... u svakom slucaju to meni i ne znaci nesto preterano osim kad idem na pcberzu gde ima toliko koda da poludis, gde kompresija stvarno mnogo vredi...

Siroce je napisao(la):
Kazu ljudi - ko pita - ne skita:

Postovani,

kompresija jeste iskljucena zbog instalacije nove opreme. Kako smo obavesteni
radovi su u toku i ocekuje se da ce uskoro biti zavrseni.

Srdacan pozdrav,
VeratNET

Eto.. uzivajte

Hteo sam da navedem u predhodnom postu da mi se cini da je u proshlih 4-7 dana net neshto usporio...

Znaci, nisam se istripovao :S: :D

Poz:wave:

Vrh Dno