Šta je novo?

Smesna iskustva sa racunarima;podelite svoja iskustva...

oggich

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poena
319
Posto vidim da nema ove teme,hajde da vidimo kakva ste smesna iskustva imali
u zivotu i suzivotu sa nasim IT ljubimcima.

Meni se desilo pre mesec dana,isao da rasklopim kuciste da ga ocistim malo i da zamenim optiku i tako sve. Setim se da mi se vec duze vreme greje procesor iznad granica normalnog. Otvorim ja sve,pogledam,imam sta da vidim. Ventilator na ploci sto hladi procesor je bio okrenut naopako,krivo zaserafljen. Logo je bio okrenut prema dole,a ne prema napolju da se vidi. Ja sam se smejao ceo dan posle toga.

Kakva su vasa iskustva?

Možda bi temi trebalo dodati i Žalosna iskustva.
Evo nekoliko primera iz mog iskustva :
Nov kompjuter iz radnje - Nijedan šraf na hard disku
Nov kompjuter iz radnje - nije priključeno napajanje za video kartu
Nešto čandgrlja u kutiji . gomila novčića ( klinci ubacivali novčiće da se upali )
Topljeni sir u CD-u (Stvarno)
Voda iz saksije koja je stajala na kutiji kompjutera, srećom nije bio u radu tada pa sam uspeo da ga osušim.
Žena mog šefa u fabrici u Kanadi oprala tastaturu i kalkulator u mašini za sudove.
Monitor donet na popravku jer je mislila da je to kompjuter .
Bezžični miš vraćen u radnju zato što mu fali žica.
2 wentilatora na 212 cooleru koji duvaju obadva U cooler.

Poslednja izmena od urednika:
Donese drugarica komp stim sto je godinu dana bez ukrasne maske na mestu DVD citaca,kaze da nesto cangrlja...
Otvorim a on pun suva lepa,ubudjale salame,keksa,cipsa i sl... hranili ga klinci.. :D

Ja sam u školskom računaru našao prezervativ u cd-rw-u.

Kod mene zurka za rodjendan, za Novu godinu ili nesto slicno, jedan od gostiju vodi telefonski razgovor sa svojim stricem, pa kaze:
"- ...OK, sad pritisni ENTER."
"- Ali, ja NEMAM ENTER!"
To je ostalo kao dobra zezancija u drustvu. :)
Drugi prijatelj pita (pre 15ak godina):
"- Ima li neko viska gigabajta, da mi pozajmi, vraticu ih kad pogledam filmove?", misleci pri tom na mesto na hdd.
:d

Šta sve neću pročitati...

A zamisli moju reakciju kad sam video da je lik razmontirao hladnjak sa graficke da bi ocistio ventilator, a da je pritom ventilator jos uvek prikljucen za graficku, a graficka jos uvek u ploci :zgran:

Na pitanje sto nije lepo izvadio graficku i ocistio je cetkom i izduvao, odgovor je bio da to nikad nije radio i da nije hteo nesto da zezne :D

najjache je bilo kad je moj "pametni" drugar syebao HDD , menthol izvadio kabl dok je HDD radio i tako je unistio i sprzio sve svoje 3D radove/modele i one cak najozbiljnije od kojih je ziveo ,ceo jedan trud od par godina, sve slike i uspomene iz nase srednje skole .....
eto to mi je najsmeshnije, ......

a drugo ,kad je poznanik kupio i sklopio racunar, i sad upalio... (a, na monitoru jato mrtvih pixela, ZLO!) i instalira on windows i uopste to ne primecuje i sav presrecan..... a ja vrishtim od smeha i gledam u te pixele kojih ima more (verovatno neka teshka greska) a on me pita , jeli bre sta je smesno da se i ja smejem....xaxa xax axaa

Hm... moj prijatelj automehanicar kada ga nazovem da imam problem sa autom mi se nikad nije smejao mojim trivijalnim problemima i objasnjenjima istih...
niti drugi koji je vodoinstalater pa pitam za savet onako seljacki...
niti ja njima kao kada majstoru objasnjavam komp da zamisli da je RAM npr karburator pa radi to i to ili da mu je senzor bregaste otisao pa ne vidi wifi karticu i sl...

Nemoj me shvatiti pogresno ali meni ne bi bilo nikako smesno bez obzira kako je do toga doslo ako mi frend zezne HDD ili mu monitor zabrlja.
Ima bas dosta postova ovakvog tipa i ne nalazim to smesnim.... mozda gresim,ne znam....

aj Mile sta si ozbiljan :p

Ortak oce da igra CS sa drugim likom zajedno gajbi, i prica meni: imam instaliran CS na mom, on ima na svom. Ja reko dobro, i cime mislite da se povezete? On: Pa jel mozemo da se povezemo preko kabla? Ja: Naravno, i on nastavlja: imamo ovaj HDMI kabal... - Sta bre imate? - Pa HDMI... ...i onda nastade muk... :D

Najludje je bilo kad je drugar kome je komp bio bucan zbog prasine uzeo sundjer krpu i sredstvo za pranje prozora otvorio kuciste (prethodno nikad nije ni video unutrasnjost istog) naprskao on i obrisao. Zovne on mene kaze da je on sredio i da ne moram da dolazim. Kad sam cuo naravno da sam dosao da vidim to cudo, inace stariji komp 4/5god, ono komponente se cakle, i sve mirise na borovu sumu... :S: Show je bio jer je komp opusteno radio, ali koju nedelju kasnije crkla mu je ploca... on sumnja da je zbog prasine sve to otislo... LOLZ

Realno, nije mu crkla ploca od sredstva za prozore, pogotovo sto je crkla koju nedelju kasnije.

Ne znam, previše toga sam prošao ovih godina u IT-ju da bi nešto mogao izdvojiti, to kao ono kad znate brdo viceva ali kad trebate nekom neki ispričati onda 'tilt'.. :) ali evo upravo čitam ovaj blog, 'stari kov' dobro piše a i vrlo lako se prepoznati u tim textovima...

@dexx Blog je cista *******cija,ekstra je :d :D

Lako je tudjoj muci se smejati, probajte svojoj - moram da se pohvalim da sam jedan od retkih koji je uspeo da ugura memoriju naopako. Devojka resila da se ne zlopati sa malo RAM-a, ja insistirao da joj to hitno ubacim. Malo i nepristupacno kuciste, ja zurio...ma ne vredi se pravdati, blam je svetski, ne opra me ni Dunav ni Sava :D Naravno, crkla na licu mesta :d Otad mi ne dozvoljava ni da joj defragmentujem disk.

Ne znam, previše toga sam prošao ovih godina u IT-ju da bi nešto mogao izdvojiti, to kao ono kad znate brdo viceva ali kad trebate nekom neki ispričati onda 'tilt'.. :) ali evo upravo čitam ovaj blog, 'stari kov' dobro piše a i vrlo lako se prepoznati u tim textovima...

Presmijah se. Lik neki dalmatinac.

Hm... moj prijatelj automehanicar kada ga nazovem da imam problem sa autom mi se nikad nije smejao mojim trivijalnim problemima i objasnjenjima istih...
niti drugi koji je vodoinstalater pa pitam za savet onako seljacki...
niti ja njima kao kada majstoru objasnjavam komp da zamisli da je RAM npr karburator pa radi to i to ili da mu je senzor bregaste otisao pa ne vidi wifi karticu i sl...

Nemoj me shvatiti pogresno ali meni ne bi bilo nikako smesno bez obzira kako je do toga doslo ako mi frend zezne HDD ili mu monitor zabrlja.
Ima bas dosta postova ovakvog tipa i ne nalazim to smesnim.... mozda gresim,ne znam....

Mile, da ima LAJK na Benchu sad bih te LAJKOVAO. :D

Vrh Dno