Šta je novo?

Smartphoni preko KP - u Subotici ima u BG nema !?

Sexy-NOT

Cenjen
Učlanjen(a)
16.04.2012
Poena
180
Često bacim pogled na KP da vidim šta se nudi na ovdašnjem tržištu mobilnih telefona, i primetio sam da uvek ima nekih modela koje na prodaju nude samo iz Subotice.
I to nisu neki bezvezni modeli, već ipak modeli koji bi (po nekoj logici odnosa specifikacije/cena) bili interesantni većem broju kupaca.
U skorijoj prošlosti upamtio sam da je takav slučaj bio sa:
Samsung M51 - praktično isti A71 sa većom baterijom - logika: A71 je bio baš popularan, zašto ne bi bio i sa većom baterijom !?
Samsung M62 - koncepcijski naslednik M51, ovaj put ne isti kao već bolji od A72 + velika baterija, dobre specifikacije za te pare.
I najnoviji slučaj Realme GT !?!
Zašto beogradskim prodavcima na KP nije dostupan Realme GT ? Ne verujem da nisu zainteresovani, model je sjajan. Mora da ima nešto zbog čega ne mogu da ga dopreme iz 160 kilometara udaljene Subotice.

iskreno, ja u poslednje vreme stalno koristim filter za pretragu samo beograd...ako već nešto kupujem hoću da to dobijem brzo, da lično preuzmem, i da se ne mlatim sa kurirskim službama, čekanjem, i slično...donekle mi je jasno zašto je severnije bolja ponuda, ali je činjenica da već dugo godina bg prodavci ( mislim i na zvanične i nezvanične) nabavljaju samo ono što je neki sigurica deal i što cene da će se brzo prodati...pa tako u svim radnjama imaš jedne te iste rutere, periferije, telefone, slušalice...monotona ponuda do zla boga...a ako pogledamo tržište i prosečan ukus za bilo šta onda su možda i u pravu...

a kad neko u bg i nabavi nešto što nije mainstream onda je to praćeno i suludim cenama...

Jasna mi je geografija, ali nije to neka udaljenost da bi bila faktor.
Ne uklapa mi se ni objašnjenje da beogradski trgovci ciljaju samo sigurice; tri modela koja sam opisao sam baš zato napisao da bih naglasio da su to modeli koji bi lako našli kupce.

Ako ti udaljenost nije faktor, idi u Madjarsku, napravi neki bum na trzistu u Beogradu....

Onaj iz Subotice predje u Madjarsku po sira, pa moze da uzme i telefon/ dva usput. To se da sakriti. Naravno, ko se povezao na vreme radi to na veliko.
Ko ce iz Beograda ici u Madjarsku po 30 telefona i da bi bio uhvacen na granici. Zato se i radi u Subotici, oni prelaze tu granicu veliki broj puta, pa tako i imaju veze i vezice na toj granici. Verujem da jako, jako mali procenat preprodavaca iz BG-a ima tu mogucnost.

OP je jedan od onih likova što misli da su to redovne prodaje u HU. Onaj što kada kupi novu stvar na oglasima 30% jeftinije nego u redovnoj od prodaji od nekog random lika, čudi se da nije dobio fiskalni račun. Čudnih ljudi ima...

Poslednja izmena:
Kakvi su sad ovo cinični komentari u poslednje dve poruke, čemu to ?!

Natrag na temu> Zanemarimo to kako telefoni prelaze granicu, možda unose jednocifrenu količinu ispod sedišta, možda cele palete u kamionu uz prijateljski namig carinicima.
Mene zanima kad se modeli nađu u Subotici zašto ih nema i u ostatku zemlje ?

Najlogičnije objašnjenje koje sam za sada dobio je da Subotičani daju oglas za nešto što još nije u njihovim rukama, i kada im neko naruči oni "skoknu" preko granice da nabave to za šta imaju naručioca.

To i dalje ne objašnjava zašto beogradski prodavci koji se time bave godinama nemaju bar takvu šemu da bi u ponudi imali stvarno dobre modele. Nema tržišne logike.
U poslednje vreme sam neke beogradske dugogodišnje KP prodavce pitao hoće li imati Realme GT, i odgovor je uvek NE.
Ništa "možemo da naručimo", "biće za mesec dana", "možda", već samo "Ne". Ne razumem !?!

Odgovor si dobio u prvom postu posle svog, a sada si i sam sebi odgovorio:" iz Subotice skoknu preko...".
Sto znaci da jeste razlog zasto je Subotica najbliza granici. :)
Moze lock na temu. :-D

Nazad
Vrh Dno