Šta je novo?

Smartphone, HTC Touch HD ili ...

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OS Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
BlackBerry Classic (Q20) + iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
potrebno je za firmu uzeti vise komada,
da li se pored HTC - a, koji je odlican izbor, moze uzeti jos nesto u razamatranje,
neki palm recimo.

sta je potrebno:

windows mobile,
sto bolja sinhronizacija sa outlook - om i Business Contact Manager - om, za outlook 2007,
sto bolja kompatibilonst sa office 2007,
da ima brz procesor, tj. da je sam uredjaj brz...

ustvari sta preporucujete kao hard core business resenje ?!

sada se trenutno koristi blackberry 8310 ali nije to to...

Poslednja izmena:
TOuch pro ili xperia ako je qwerty potreban!

sto bolja sinhronizacija sa outlook - om i Business Contact Manager - om, za outlook 2007,
sto bolja kompatibilonst sa office 2007,

Po mom shvatanju, ovi kriterijumi znače i da se zahteva puna hardverska tastatura. Bez nje, uređaji su zaista sakati.

Sve zahtevano, na WinMobile radi savršeno. Pogotovo ako firma koristi MS Exchange server, onda ćete moći da koristite sve prednosti push e-mail rešenja :)

Za naprednije korisnike, tu je i opcija flešoavnja custom ROM-ova. A to po meni znači - HTC.

TOuch pro ili xperia ako je qwerty potreban!

sad bas gledam X1 eben je skroz a veliki plus mu je sto ima qwerty tastaturu;

Po mom shvatanju, ovi kriterijumi znače i da se zahteva puna hardverska tastatura. Bez nje, uređaji su zaista sakati.

Sve zahtevano, na WinMobile radi savršeno. Pogotovo ako firma koristi MS Exchange server, onda ćete moći da koristite sve prednosti push e-mail rešenja :)

Za naprednije korisnike, tu je i opcija flešoavnja custom ROM-ova. A to po meni znači - HTC.

mislim da ce flesovanje biti no no, za firmu,

ali sta bi se dobilo time??

jedina mada koju htc ima je sto nema push tehnologiju.

jedina mada koju htc ima je sto nema push tehnologiju.

Taman posla da nema. Ima svaki. To nije opcija HTC-a, već Win mobile platforme.
Na Telenor mreži (i u roaming-u), radi savršeno. Na žalost, ne radi kroz WiFi vezu.
Push opcija je postojala još na WM 5 (ne znam za WM 2003), a postoji i na svim novijim platformama.

Flešovanjem se dobijaju brži, i stabilniji ROM-ovi.
Istina je da flešovanjem SPL-a garancija nepovratno odlazi...

Ah, da. I Skajp lepo radi :)

Poslednja izmena:
znaci koliko ja vidim i koliko sam gledao

svodi se, po meni, na HTC ili X1,

ja sam vise za X1 zbog qwerty tastature.

Poslednja izmena:
Čekaj, reče ti Proday HTC Touch pro? Po meni, i dalje najbolji HTC-ov model.
Inače, i X1 je made by HTC :)

htc pro ne pije vodu :D .

mislio sam na onu narodnu,

"ta prica ti ne pije vodu"

u prevodu on otpada, zbog relativno malog ekrana.

"zasto? zato!"*

*Radovan III :D

Poslednja izmena:
u svakom slicaju hvala na predlozima,

90% se sutra uzima HTC.

Koristio sam sve navedene, da uzimam za sebe touch hd bi mi bio izbor. S obzirom da je tastatura potrebna, isao bih na touch pro, pre nego na xperiu. Subjektivno, ali nije mi se svidela xperia

Koristio sam sve navedene, da uzimam za sebe touch hd bi mi bio izbor. S obzirom da je tastatura potrebna, isao bih na touch pro, pre nego na xperiu. Subjektivno, ali nije mi se svidela xperia

za sada xperia lepo radi (ipak je to HTC unutra ;) )
mada je i touch pro ok!
u sustini izbor se svodi samo na vizuelnu razliku,jer izmedju ova dva modela gotovo da ne postoji druga razlika

XPERIA touchPRO
Procesor : Qualcomm MSM7200 Procesor : Qualcomm MSM7201A
Takt : 528 MHz Takt : 528 MHz

a da,razlika u rezoluciji displeja

Rezolucija : 800x480 piksela Rezolucija : 480x640 piksela

koji god da izaberete -nema greske :wave:
pozz

xperia ima 0.2 inca veci display i vecu rezoluciju, ali losiju tastaturu koja je ipak najbitnija stavka ovakvog telefona. Uz to, u ruci mi ne odaje neki utisak... samo moje misljenje, izbor bi mi ipak zavisio od cena po kojima mogu da se kupe jedan i drugi

Na gsm areni ima direktno poredjenje ova dva telefona i tamo je sve lepo objasnjeno!!

heh,
danas stizu telefoni,
tako da nema sta da se ceka. :d

HTC touch HD.
ocekujem ga svaki tren.

Mislim sta da kazem....... vilica je do poda :zgran:
telefon, mislim "telefon", je odlican,
odziv na komande odlican, brz rad na njemu, gomila opcija,
touch screen odlican, mada trazi malo privikavanja, ili je to zbog ove zastitne folije
koju sam stavio,
sam ekran je odlican, velicina, kontrast, rezolucija,
vidljivost na suncu zadovoljavajuca...

ono zbog cega smo ga uzeli je sinhronizacija sa business contact manager - om (BCM) za
outlook 2007,
i to radi odlicno, instalira se BCM for pocket PC, active sync i cao.

na sva pitanja sam spreman da odgovorim.

Poslednja izmena:
Za moj ukus htc-ovi i maltene svi do sada windows telefoni su mi usporeni...
Pogotovo, htc sa onim plagijat iphone ui, koliko laguje, hteo sam da ga razbijem....i skrolanje na netu, pregled slika itd...itd...itd...
Tako sto se tiche brzine softvera, windows bash i nije nesto preterano dobar....osim ovog chudovista....koje mi deluje kao idealno reshenje, ako qwerty ili bilo kakva fizichka tastatura nije obavezna:
https://www.toshiba-europe.com/mobilerevolution/default.aspx

....osim ovog chudovista....koje mi deluje kao idealno reshenje, ako qwerty ili bilo kakva fizichka tastatura nije obavezna:

Jeste da, i 1000mah baterija, koliko to izdrzi 20 minuta sa tim ekranom i procesorom?!

Kibla, nista oglavu, ali kada te prodje malo euforija sa igranjem i kada budes imao vremena treba mi pouzdana informacija koliko vremenski moze da pusta filmove od full do batery empty stanja!

Kibla, nista oglavu, ali kada te prodje malo euforija sa igranjem i kada budes imao vremena treba mi pouzdana informacija koliko vremenski moze da pusta filmove od full do batery empty stanja!

to ce biti malo teze, na poslu uvek nekva guzva, nema se vremena za filmove,
jedino kada budem negde isao, a da ja ne vozim,
kuci opet nemam vremena za to,

ali zanimljiv je test, pa cu nesto da iskombinujem,
samo je pitanje vremena.

Jeste da, i 1000mah baterija, koliko to izdrzi 20 minuta sa tim ekranom i procesorom?!

Za ovo su važne još neke stvari - recimo, nivo osvetljaja ekrana ;)

Poslednja izmena:
Za moj ukus htc-ovi i maltene svi do sada windows telefoni su mi usporeni...
Pogotovo, htc sa onim plagijat iphone ui, koliko laguje, hteo sam da ga razbijem....i skrolanje na netu, pregled slika itd...itd...itd...
Tako sto se tiche brzine softvera, windows bash i nije nesto preterano dobar....osim ovog chudovista....koje mi deluje kao idealno reshenje, ako qwerty ili bilo kakva fizichka tastatura nije obavezna:

Pa shto si uzeo htc ako hocesh iphone like meni,uzmi iphone pa se igraj,skrolanje na netu sa diamondom je uzivanje samo da ti kazem,tako isto i pregled slika :)

@kibla`s ne skidaj foliju sa ekrana nikako,cak sta vishe uvek imaj jednu rezervnu :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno