Šta je novo?

Smartbuy 40x 700mb krsh >:(

Ja sam narezao jedno 80 plavih Smatr buy 32x i bez ikakvih problema se čitaju na roznoraznim čitačima.

vlasta je napisao(la):
Jel ovo za Taiyo Yuden proverena informacija?

Proverena. "CD-R identifier", "Smart-Burn", "NeroInfoTool" kazu isto.

Jos jedna potvrda. Verbatim Pastel diskovi su zbilja izasli iz Taiyo Yuden pogona (isti test programi kao sto BokiPK rece). Odnecu kod nekoga na Lite-on da vidim nivo C1 gresaka.

valek je napisao(la):
Jos jedna potvrda. Verbatim Pastel diskovi su zbilja izasli iz Taiyo Yuden pogona (isti test programi kao sto BokiPK rece). Odnecu kod nekoga na Lite-on da vidim nivo C1 gresaka.

Ja imam LiteOn-e:D Kuci 40x, na poslu 48x i 52x:D
Stvarno me vise mrzi da testiram, ali prakticno: rezu se super, citaju se super(svuda, u jedno 10-ak razlicitih drajvova).

CD Doctor v1.04 (courtesy of Alexandar) daje one grafikone sa nivom C1 gresaka (slicno kao na testovima sa Bench-a). Mozda nisu tako precizni kao Banetovi, ali mogu da pomognu da se stekne utisak o kvalitetu medija. Mana mu je sto izgleda radi samo na Lite-on i Sanyo uredjajima.

BokiPK je napisao(la):
Ja imam LiteOn-e:D Kuci 40x, na poslu 48x i 52x:D
Stvarno me vise mrzi da testiram, ali prakticno: rezu se super, citaju se super(svuda, u jedno 10-ak razlicitih drajvova).

I jel si zadovoljan sa LiteOn rezacima? Smorio me Teac pa mozda uzmem neki novi.. :confused:

Ja neznam Ljudi u cemu praviti problem ja vec evo godinu dana rezem sa _ Nec Nr-7900A V1.23 inace 24x10x40
Ince rezem za sebe i drugove uglavnom filmove muziku,mp3 i igre.Narezao sam dosad preko 200cd-ova.
Rezem na NoNam(princo)e cd-ovima uglavnom brzinom od 24x procenat neuspelih cedova je 2% a onih koji se necitaju bas najnolje isto toliko.
Pa neznam zasto vi bacate duplo vise para na neke verbatime ili smartbuyove.Kad su i ovi odlicni discovi.
Molim da mi neko dobro obrazlozi zasto da ne nastavim sa upotrebom noname-ova.
Inace SmartBuy je shitttttt.Onaj slim u zelenom pakovanju pise da je za 24x multyspeed a ja mogu ga rezati samo na 20x gluposti bezvez.
Inace imam oko 100filmova koje izdajem i puno ljudi ih uzima znaci probani su na mnogim vrstama cd-romovai niko nije imao problem sa mojim discovima.98% ih se moze prekopirati na hard.

Ja neznam Ljudi u cemu praviti problem ja vec evo godinu dana rezem sa _ Nec Nr-7900A V1.23 inace 24x10x40
Ince rezem za sebe i drugove uglavnom filmove muziku,mp3 i igre.Narezao sam dosad preko 200cd-ova.
Rezem na NoNam(princo)e cd-ovima uglavnom brzinom od 24x procenat neuspelih cedova je 2% a onih koji se necitaju bas najnolje isto toliko.
Pa neznam zasto vi bacate duplo vise para na neke verbatime ili smartbuyove.Kad su i ovi odlicni discovi.
Molim da mi neko dobro obrazlozi zasto da ne nastavim sa upotrebom noname-ova.
Inace SmartBuy je shitttttt.Onaj slim u zelenom pakovanju pise da je za 24x multyspeed a ja mogu ga rezati samo na 20x gluposti bezvez.
Inace imam oko 100filmova koje izdajem i puno ljudi ih uzima znaci probani su na mnogim vrstama cd-romovai niko nije imao problem sa mojim discovima.98% ih se moze prekopirati na hard.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
I jel si zadovoljan sa LiteOn rezacima? Smorio me Teac pa mozda uzmem neki novi...

I te kako sam zadovoljan. Posle Teac-a, NEC-a, LG-a, Philipsa, Plextora propustenih kroz sake, nema sanse da uzmem neki drugi. Inace sam jako dugo merkao drajv prema svom ukusu i potrebama, nekima ovde sam se popeo na glavu:D

cYb3r_sh je napisao(la):
Ince rezem za sebe i drugove uglavnom filmove muziku,mp3 i igre.....

Batice, ovde se ljudi jako dugo bave ovom tematikom. NEC je odlican rezac i pouzdan drajv, ALI....!!! Narezi fim od 710MB na njemu ako mozes, ili muziku od 90min.. A i njegov inicijalni OPC je jako strog, tako da cesto odbija da reze diskove na deklarisanim brzinama.

Pa ****** nisam ja neki komp strucnjak ali kako narezati 710mb na cd od 700mb tacnije 703mb.
A inace ja dosad nikad nisam imao film od 710mb.Ipak ako ga ikad dobijem skraticu ga malo od pozadi za nekih par sek.
Ili pak smanjiti mu bit-rate tako da ispadne 700mb.
A sto si tice muzike svi cd(sto se mogu kupiti)nemaju vise od 74min tako da nije problem a sad da stavim 90min pa nemam pojma.
A sto se tice deklarisanih brzina meni je vazno da moze bar da nareze na 8x jer mi je to sad bilo najmanje koliko sam mogao.
A inace ja Princo kupujem kod nekog cove koji mogu bez problema na 24x i tako ja sam apsolutni zadovoljan.
A sto se tice dobrih discova>dobar je i onaj Philipsov u narandzastom pakovanju

BTW. cujem da lg rezaci nisu bas sjajni.

cYb3r_sh je napisao(la):
Pa ****** nisam ja neki komp strucnjak ali kako narezati 710mb na cd od 700mb tacnije 703mb.
A inace ja dosad nikad nisam imao film od 710mb.

Sve je vise takvih filmova, plus prateci materijal... A rezes bez problema ako znas kako i imas adekvatan rezac i program.
Inace na prinko 'ladno staje 718MB. Bezbedno do negde 715-6MB, za svaki slucaj.
Inace kad rezes sve i svasta u vecim kolicinama, videces koliko ti je bitno da radis i ovakve stvari.

valek je napisao(la):
CD Doctor v1.04 (courtesy of Alexandar) daje one grafikone sa nivom C1 gresaka

Ovo kod mene nešto ne radi :(
Aj pošalji tvoju verziju ako je funkcionalna, mada sam ovu skinuo sa sajta... Mail je [email protected]

10x

evo i ja moram da se ukljucim.

Smart buy je krs cak i u izraelu, kupio sam 40x, i nisu hteli da se rezu
na 40x, iako je nero prijavljivao 40, Plextor ih je rezao na 16x, sve dok nisam mu update-ovao firmware i sada ih reze na 40x ali citljivost takvih diskova je takva da za kopiranje celog diska ti treba pola sata, odnosno citljivost im odjedanput opadne mozda i na 1x posle posle rezicimo 50%,
Cak su mi ih i besplatno zamenili iako sam ih ispucao jedno 20-tak za neki GPT, za koje se ispostavilo da se proizvode i istoj fabrici.
I jedne i druge sam uspeo da korekno rezam jedino na 16x.

ovo rezanje na 40x nema vise ni smisla, da li je ikom potrebno vise od 24 na proverenim diskovima

Hm

Neznam da li su nam izvori nabavke razliciti, ali ja sa doticnim nisam imao nikakvih problema. Rezac je LiteOn 40x(W), masina je jaka.
Cak sam i one 90+ modele rezao sa 32x i smestao na njih 95min.
Mada i ja smatram da na medijumima uopste, sa bilo kakvim rezacem NE treba rezati brze od 24-32x.

Vrh Dno