Šta je novo?

Smartbuy 40x 700mb krsh >:(

FNM

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Inace probao njih 20tak, kakvo ludilo... Rezao ih ok, mislio nema problema - dok nisam probao da kopiram podatke. Bilo koji, ali bas bilo koji ne kopira nista posle 90%. Najbolje je prosao primerak sa 95% :( Pobesneo sam... Da li se ikome desavalo, tj. da li je to neka krsh serija?

Na cemu si rezao. Kod mene sve picim na 40x, snimak citljiv na svemu i svacemu. Ja bih rekao da je krsh tvoj rezac...

Nije isključeno da ti je uletela loša serija, kao što se desilo i mom ortaku.
Ali Smartbuy diskovi su generalno junk :)

Isti slucaj i kod mene, 20 komada koji nisu hteli na 8x korektno da se snime, samo na 4x! Nikad vise Smart :)

Broz je napisao(la):
Na cemu si rezao. Kod mene sve picim na 40x, snimak citljiv na svemu i svacemu. Ja bih rekao da je krsh tvoj rezac...

Nije problem u rezacu. Definitivno, jer sam u isto vreme rezao i na Verbatim 24x, i na Princo i noname, i svi su ok sem Smart Buy. Jos vise sam @#@$%@$ jer sam na Smart Buy rezao MP3 :( Sada sam skidao sa neta neke data recovery programe i uspevao da skinem jos po 2-4 pesme, ali vise ne :(

FNM je napisao(la):
Inace probao njih 20tak, kakvo ludilo... Rezao ih ok, mislio nema problema - dok nisam probao da kopiram podatke. Bilo koji, ali bas bilo koji ne kopira nista posle 90%. Najbolje je prosao primerak sa 95% :( Pobesneo sam... Da li se ikome desavalo, tj. da li je to neka krsh serija?

Ja sam imao negativno iskustvo sa plavim 32x SmarBuy ... isprobano na Sony i LG rezacu ... manifesuje se tako sto na ~55min citljivost znatno opada. Jos jedna potvrda neispravnosti medija je i ta da sam ranije koristio 24x silver i sve je bilo u redu ...

pozdrav!

Hah, bas jurim thread o SMRT Buy :D diskovima da iskalim bes..

Znam da je thread star 3+ meseca, ali bolje nego da otvaram novi..

SmartBuy nova serija sto se prodaje u NT Softu (a verovatno i sire) je totalni-urnebesni krsh.

Pa ne mogu ni jedan disk normalno da narezem! Ni onaj Black 40x nije citljiv, niti plavi silver-i.... Jedva izdrzavaju na 116x na TEAC-u CDW540E a na Creative CDRW 8/4/32 ni na prokletih 8 brzina nisu citljivi kasnije... :rocket: :cuss:

Uzas, beda, jad, skart totalni. Ranije su i bili za nesto SmartBuy diskovi, ali vise nisu ni za potapanje kupusa. :cuss:

Od 10 komada razlicitih kategorija i propisanih brzina, da ne mogu NI JEDAN posteno da narezem... uzas. Uspeo sam doduse da procitam jedan ovaj 40x 700 MB na Creative-u odmah posle rezanja... Ali evo sad mi ne radi ni u Teac citacu CD540E.

A cena? Prava sitnica... Kostaju vise nego Verbatim sunce ti! :whip

Zato, VERBATIM, always & forever. ;) SMRT Buy nikad vise!!!

Uzas. Ne mogu da verujem.

Treba ih zakonom zabraniti. :beat:

Smart Buy je prvak sveta u losim CD medijima. Onaj PLAVI 40x je toliko los, da vise vrede njegove "gace" nego sam CD.
Ne radi se tu o rezacu, koliko o ne kvalitetnoj "masi" koja je na CD-u.Ako je neko primetio, kada uzimas iz kutije CD, cuje se kao neko pucketanje. Imao sam osecaj da ce popucati kao isusena Africka zemlja
Smart Buy blago receno KATASTROFA!

Smartbuy je OK osim onog plavog 40x. Probao sam da ga rezem na 4x cak i uvek posle 50% se javljaju greske u citanju. Vec sam jednom pisao da je to krsh od diska a i na net-u sam nasao da je to los disk.Najbolji su im oni u boji koji se glatko rezu na 48x i nema problema sa citljivosti. Rezac je Liteon. Verbatim je isto (crystal) OK ali mi se desilo da od recimo 10 komada uleti (za sada) 1 koji ima problema sa citanjem pri kraju, verovatno los primerak.

Inace to krckanje se cuje i kod Verbatima i nema veze sa tim vec jednostavno dok je disk nov on je "tesno" uglavljen u kutiju pa skripuce dok se malo ne "razradi".

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Verbatim je isto (crystal) OK ali mi se desilo da od recimo 10 komada uleti (za sada) 1 koji ima problema sa citanjem pri kraju, verovatno los primerak.

Ima li jos losih iskustava sa verbatim crystal ili je ovo izuzetak?

Jedini diskovi sa kojima sam ikada imao problema su upravo Verbatim CRYSTAL slim 24x. Jedino su mi oni ikad pukli (3 kom.) i jedino sa njima mi nije prolazila verifikacija. Pricam o onim pakovanim po 20kom u celofan. Ili su totalan krs ili se ne slazu sa Teac24x.

Smartbuy je OK osim onog plavog 40x. Probao sam da ga rezem na 4x cak i uvek posle 50% se javljaju greske u citanju. Vec sam jednom pisao da je to krsh od diska a i na net-u sam nasao da je to los disk.Najbolji su im oni u boji koji se glatko rezu na 48x i nema problema sa citljivosti. Rezac je Liteon. Verbatim je isto (crystal) OK ali mi se desilo da od recimo 10 komada uleti (za sada) 1 koji ima problema sa citanjem pri kraju, verovatno los primerak.

Inace to krckanje se cuje i kod Verbatima i nema veze sa tim vec jednostavno dok je disk nov on je "tesno" uglavljen u kutiju pa skripuce dok se malo ne "razradi".

O.K. Sa tim COLORED 48x Smart Buy ni ja stvarno nisam jos imao nikakvih problema. Medjutim onaj PLAVI 40x me poprilicno iznervirao.Rezem na LG COMBO 32x10x40x i do sada ni sa jednim sem sa malopre napomenutim PLAVIM S.B. nisam imao ni pri jednoj brzini problema.

Dekara je napisao(la):
ma li jos losih iskustava sa verbatim crystal ili je ovo izuzetak?
Bilo je još loših iskustava svojevremeno, tako da su zapamćeni da se izbegavaju.

vlasta je napisao(la):
Bilo je još loših iskustava svojevremeno, tako da su zapamćeni da se izbegavaju.
...a meni Verbatim na Teac-u nikad nije pravio bilo kakve probleme sto se ne moze reci za ostale :)

Verbatim je isto (crystal) OK ali mi se desilo da od recimo 10 komada uleti (za sada) 1 koji ima problema sa citanjem pri kraju, verovatno los primerak.

I meni se čini da su problematični. Ne trošim Verbatima, ali kažu da jedino oni AZO nešto vrede...

Verbatimi?

Oni Verbatimi (Crystal 48x) koje ja rezem (na 40x max) vec 3 meseca nisu :) Kupovani su u vise prilika. A sto se tice smartbuya, one krsheve koje sam rezao sada LG 48/24/28 cita ko lood, a ni Teac 40x, a ni Philips 16/12/40 na kome su bili narezani nisu hteli da ih citaju. Ko je sad ovde lood?

Ma ljudi Crystal Verbatim 48x (ono Slim pakovanje od 20 kom) su perfektni diskovi. Niti pucaju, niti ne mogu da se citaju... Verifikacija mi uvek uspe.

Za sad anisam imao nikakvih problema sa njima, dok istom brzinom narezan SmartBye nije ni za q. :rocket:

Ali iznenadio sam se i sa jednim 32x Black (onaj totalno crni) SmartBuy disk, imam film na njemu i samo jedan sektor ne moz' da procita da bi ga prekopirao na HDD... :cuss: Dakle, parcijalno je upotrebljiv, samo za gledanje (uz SKIP tog dela gde je necitljiV) ali zato ne moze ni da se dalje narezuje, niti da se prekopira na HDD (sto mu dodje, isto = kopiranje ne radi). :rocket:

Heinz je napisao(la):
I meni se čini da su problematični. Ne trošim Verbatima, ali kažu da jedino oni AZO nešto vrede...

Pa svi su AZO, ovi Crystal novi su SuperAZO. Ti bez "AZO" specifikacije su odavno nestali sa trzista, cini mi se da su to bili oni od 16x max.. ili cak 8x...(D)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Pa svi su AZO, ovi Crystal novi su SuperAZO. Ti bez "AZO" specifikacije su odavno nestali sa trzista, cini mi se da su to bili oni od 16x max.. ili cak 8x...(D)
Koliko je meni poznato poslednji su bili DataLife 16x. Posle toga su bili samo DataLifePlus (MetalAZO), a onda su se pojavili SuperAZO. MetalAZO se valjda vise ne proizvodi i koliko sam ja primetio sad su svi SuperAZO. Inace, Crystal je SuperAZO+nekakva navodna "zastita"...

Evo upravo mi je kolega doneo disk Smart Buy 16x Silver 700MB. Probali smo ga na skoro svim markama citaca (svi su bili noviji 52x) i na bas svim je stao na oko 95% sa citanjem.
Onda je disk ubacen u jedan Teac CD-540E i ne da ga je Teac skroz procitao nego ga je procitao bez ikakvih problema i zastajkivanja celom duzinom diska.
Sve lici na los 'overburn' sa kojim se jedino Teac mogao izboriti.

A jel neko video ove "nove" Verbatime Data Life u pakovanju po 50kom u malom zvonu i kao u nekim pastelnim bojama. Pise Made in Japan i sertifikovani su za 40x !?!?!?! Ajd sad...

][V][ATRIX™ je napisao(la):

Prebacio sam se, mislio sam na Plus oznaku. Ili opet grešim?

Heinz je napisao(la):
Prebacio sam se, mislio sam na Plus oznaku. Ili opet grešim?
Pa sada su svi DataLife Plus (mada se mogu naci i zaostale kolicine DataLife-a koji se vise ne proizvode) sto je kao prva klasa i svi su SuperAZO, a postoje u vise varijanti: Crystal, (obican) SuperAZO, Pastel, Vinyl...

FNM je napisao(la):

Pa nije ni čudo što im je odomaćeno ime SMRTbuy ;)

Generalno svi Verbatim diskovi su odlicni, desi se ponekad poneki losiji primerak u nekoj seriji ali uglavnom su svi dobri, sto se tice SB-a oni su veoma varljivog kvaliteta ali su vise losi nego dobri, meni se desavalo jos sa onim starijim serijama (16x) da ih narezem ortaku i sve je ql , neko vreme svaki citac moze da ih procita ,a onda odjednom pocnu da se "raspadaju" tj posle jedno 2 nedelje niko ziv ne moze da ih procita , i svi su bili rezani na scsi Teac (6x).

valek je napisao(la):
A jel neko video ove "nove" Verbatime Data Life u pakovanju po 50kom u malom zvonu i kao u nekim pastelnim bojama. Pise Made in Japan i sertifikovani su za 40x !?!?!?! Ajd sad...

Verbatim Pastel, odlicni, u originalu ih pravi TaioYiden, (svetski poznata i priznata firma, vrloo kvalitetni!).

BokiPK je napisao(la):
Verbatim Pastel, odlicni, u originalu ih pravi TaioYiden, (svetski poznata i priznata firma, vrloo kvalitetni!).
Jel ovo za Taiyo Yuden proverena informacija?
Ako jeste gde ih ima i pošto :)

Ima ih u nekoj firmi preko puta sajma (mislim da je "Megamont") po 40 centi. Pakovanje je po 50kom (Verbatim Pastel).

Nazad
Vrh Dno