Šta je novo?

Smart Watch sa funkcijom ECG

Sad mogu u VMA da batale te uredjaje i da se prebace na satove.

Baš tako, a i šta će vam VMA bolje neki Ai lekar

Ako ovde gledamo samo puls, promašena je tema. Tema je ECG.

O pulsu je već bilo reči, u više tema. Testirao sam, na jednu ruku Garmin, na drugu Huawei, na grudi elektrode. Urađen EKG, odradio neke čučnjeve i sklekove, podigao puls, opet zakačimo elektrode. Satovi rade skoro identično i oba imaju blagi lag u odnosu na EKG.

Kada se stavi HR traka, pa se poveća napor, HRM na Garminu kasni 10-12 sekundi u odnosu na traku povezanu na Garmin Edge.
Da, tačno. Ali ECG, merenje aktiviram na osnovu praćenja pulsa. To mi je prvi signal....ako ne osetim sam da recimo ritam nije dobar.

Da, tačno. Ali ECG, merenje aktiviram na osnovu praćenja pulsa. To mi je prvi signal....ako ne osetim sam da recimo ritam nije dobar.

HR u redovnom stanju, dok nema značajnih oscilacija, dobro mere i pametne narukvice. Tebi je bitno da uhvati odstupanja, ali zbog laga, može da se desi da baš te oscilacije uopšte ne shvati da su se desile.

Evo na praktičnom primeru. Trčiš intervale od 20 sekundi, sa pauzama od 2 minuta. Ako puls meriš satom, graf bude zaobljen. Ako puls meriš trakom na grudima, graf bude u špic. Dok sat shvati da je puls skočio, puls se već spustio i sat ne zabeleži pikove. Kada je interval 30+ sekundi, ovo odstupanje je već manje izraženo, jer sat ima više vremena.

^^
Bas tako o ovome sam nekoliko puta pisao na razlicitim temama obicno kada krene diskusija kako su satovi precizni...
jesu ali u mirovanju ili umereno ravnomerna opterecenja

za sve drugo i dalje je traka neprikosnovena.

A ovo sto covek hoce da ga opomene... nadam se da mu nece zatrebati, to je sve samo ne nesto na cega se moze osloniti.
Proizvodjaci previse slobode daju sebi u davanju naziva nekim funkcijama sata.

Vrh Dno