Šta je novo?

Smart TV vs 3D TV

Bane03

Cenjen
Učlanjen(a)
09.11.2012
Poena
150
Pozdrav svima,

Hocu da kupim TV 40" LED. Dvoumim se izmedju modela SAMSUNG 40eh5300 SMART i SAMSUNG 40eh6030 3D TV.
Koliko mi je korisna SMART opcija i da li je vi koristite, a sa druge strane da li ima smisla kupovati 3D TV. Koliko uopste sadrzaja ima i kakva je buducnost 3D-a?

Hvala

Trebalo bi da je SMART obzirom da je Serija 6.

Sto se 3D tice, videh da je covek napisao za EH6100 da cita 3D filmove koji su zamuceni, ali ne i one kojima je slika "pola-pola".
Cenim da je slicno i sa ovim EH6030 modelom.

Tvoj deo posla je da se informises o proizvodu, njihov deo je da ti "uvale". Najbolje je da ne citas specifikacije na domacim sajtovima. (Tehnomanija pravi iste gluposti)

Ja sam imao sličnu dilemu kad je trebalo da izaberem tv za ćaleta. Baš sam se dvoumio između ta dva modela, i u početku sam izabrao 5300, ali je onda 6030 uleteo na neku akciju, na jednom mestu je bio 70.000 a na drugom mestu 75.000 ali u kompletu sa 3D blurej plejerom koji je ujedno smart, tako da sam mu izabrao tu kombinaciju.
Realno njemu ne treba ni smart ni 3D ali mu je bitno da tv ima odličan plejer i da na njemu može da gleda slike i filmove, ali mu je i br plejer bitan da može isto to da gleda i sa narezanih dvd-ova. Inače imam PS60E6500 koji je smart 3D, i taj smart deo ne koristim uopšte, jer imam spojen XBMC-MPC-MadVr server na njega, pa mi te smart opcije ne znače ništa, ali zato 3D obilato koristim. Na ovako velikoj dijagonali (60'') ima smisla povezati PC jer je MadVr renderer superiorniji u odnosu na interni plejer, dok koliko sam video na 40'' se to ne vidi, tako da slobodno može da se koristi interni plejer.

Pa ako ces da povezes PC, tek tad SMART opcije nemaju nikakvog smisla. 3D, i pored nedostatka sadrzaja, mnogo je bolja opcija...

Caos, pisao sam par puta na ovu temu, u najboljoj nameri da pomognem...5300 je smart i pored opcija koje samsung nudi (milion nekih aplikacija, poput androida, igrice, vesti, fitnes, prognoze, sport...) meni je najbitnije da imam browser, Google chrome, za uobičajene pretrage, da procitam vesti ili gledam youtube, najpre spotove a cesto i ceo film, Facebook, itd.. e, sad ako u istoj sobi imas racunar, nemas nikakvu potrebu za smartom...mana: sa daljinskim se prilicno tesko pise u browseru, prikacio sam tastaturu- nezgrapna, sad imam miša, na zalost ne bezicnog, pa moram da priđem ekranu od 40" za surfovanje, sto nije bas sjajno za oci...sto se tiče 3D, ne znam, ne razumem se, znam da mi ne predstavlja naročit uzitak, retki su, prilicno mi je kabasto skidanje i organizovanje gledanja ovakvih filmova, za tako nešto odradim bioskop....poz..

Nazad
Vrh Dno