Šta je novo?

SMART tarifa

Ono što se meni čini je to da Vip omogućava svim postojećim korisnicima kojim još traje ugovorna obaveza od 24m da pređu sa starog paketa koji trenutno koriste na smart paket (u slučaju da je skuplja varijanta) i da može da uzme novi telefon kao da tek postaje Vip korisnik. Recimo sa paketa 325 na paket smart550 ili tako nešto i možeš da uzmeš novi telefon s tim što potpisuješ novu ugovornu obavezu na 24m. To je ono što sam pročitao između redova na sajtu, ili možda grešim. Jedino što ne znam kada kažu postojeći postpaid korisnici da li se odnosi na one koji su uzeli telefon uz postpaid paket ili na une koji nisu ili na sve.

Nije, bilo je o tome na fb stani VIp-a, useri su se zalili, i rekli su da su ostale stare tarife normalno u funkciji.

Btw.
Generalno VIP ima bas lose pakete, a i mreza ima je s***e. Jedino ljude privlace telefonima, poklonima ... Kod Telenora je to mnogo bolje rasporedjeno, jedino je to sto nemaju dobre telefone u ponudi.
Ja sam odustao od Galaxy S samo zbog VIPovih losih paketa i uzeo Wave kod telenora

Ајд да се не осврћем на мрежу, пошто не знам каква је по разним деловима Србије, јер сам у Београду, али да ВИП има лоше пакете а плус да је код Теленора то боље распоређено е ту већ не могу никако да се сложим.

Теленор у својим Пренеси нема уопште мегабајте (а цена по добијеним минутима је још и већа у односу на ВИП) тако да у самом старту отпадају кад је у питању распоређеност.. Пренеси плус је тек за причу јер он има мегабајта колико хоћеш али зато нема оног главног а то су минути за разговор. Чист пример : Упореди Вип постпејд 600 и Пренеси 1Гига, небо и земља. 2х више минута за исте паре. И на крају још оних 25% попуста уз уговор што нема нпр Теленор. Вип је тренутно најповољнији оператер када су ови пакети у питању, МТС не бих коментарисао пошто они нису оператер :D

Poslednja izmena:
МТС не бих коментарисао пошто они нису оператер

:d :D :smoke:

ima vip solidne pakete ali je samo pp600 odlican.
samo cekam da dodje vreme da za 1000 din sa pdv imas paket od 325 min,600sms i 600mb npr.

to bi bio neki idealan mainstream paket.

a za 1500 din 600min,1000sms i 1gb,ma moze i 600mb.

nije bitno koji operater, samo da neko krene sa ovakvom ponudom.

mada mts ima za 1900 din 1500sms i 1,5 gb i 600 min, ali bi bilo bolje da su spustili na 1600 din= 600 min, 1000 sms i 1 gb ali da, oni nisu operater ;) :d

Poslednja izmena:
I dalje ponavljam da je ovo telenor flexi paket samo malo lepse upakovan :)

Ne mogu da verujem šta čitam u komentarima nekih od vas...

"Telenor je najbolji jer imam x min, y poruka, z mb i NIKOME ne treba više od toga"

"VIP je najbolji jer....bla, bla, bla....i NIKOME ne treba bolje od toga"

"Svako "normalan" pošalje min x poruka"

Nemojte svoje postupke da opravdavate kao ispravne nazivajući druge nenormalnima. Ja npr. ne šaljem poruke, potrošim oko 50-ak poruka mesečno i to 99% na plaćanje parkinga.

Vi kao da zaboravljate koja je osnovna namena telefona...to je priča, sve ostalo su prateće usluge. Ovi smart paketi jesu korisni samo u niskim tarifama i to samo zato što možete odabrati da umesto recimo poruka imate i mb, za sve drugo su težak krš.
Ali ima ljudi kojima će odgovarati i to ne znači da su ti ljudi maluomni ili nenormalni, već da im telefon služi za neke druge svrhe. Osvrnite se oko sebe i pogledajte koliko ljudi koristi smartphone???Pa sad razmislite da ste vi operateri ko bi vam bio ciljna grupa?

I da dodamo na kraju:
TELEFONI SE U VIPU MOGU UZIMATI I UZ OBIČNE POSTPAID PAKETE, POGLEDAJTE NA SAJTU (PRIVATNI KORISNICI MOGU UZETI I UZ SMART I UZ POSTPAID, DOK POSLOVNI KORISNICI MOGU SAMO UZ POSTPAID PAKETE)

Osvrnite se oko sebe i pogledajte koliko ljudi koristi smartphone???Pa sad razmislite da ste vi operateri ko bi vam bio ciljna grupa?

Osvrnuo sam se. Sve ljude koje poznajem, a da ne koriste smartphone, koriste ili prepaid ili u najboljem slučaju neku najnižu postpaid tarifu kod Telenora ili MTSa. Jedino Smart 120 ima nekog smisla, sve ostalo je ili neupotrebljivo ili preskupo, kakve god da su nečije navike.

Vi kao da zaboravljate koja je osnovna namena telefona...to je priča, sve ostalo su prateće usluge.

Ti kao da si proveo u hibernaciji poslednjih 10 godina? :) Za SMS se slažem, to treba da izumre što pre ili da bude potpuno free, ali za prenos podataka reći da je prateća i manje bitna usluga. :S:

Kritikuješ druge, a upravo TI sad radiš istu stvar. Po TVOM mišljenju je priča osnovna namena telefona, nekome drugom je možda baš internet.

I da dodamo na kraju:
TELEFONI SE U VIPU MOGU UZIMATI I UZ OBIČNE POSTPAID PAKETE, POGLEDAJTE NA SAJTU (PRIVATNI KORISNICI MOGU UZETI I UZ SMART I UZ POSTPAID, DOK POSLOVNI KORISNICI MOGU SAMO UZ POSTPAID PAKETE)

Kolumbo, sad to piše na sajtu, nema potrebe za caps lock-om. Kada sam, u više navrata, postavljao to pitanje na sajtu je ponuda bila drugačija tj. sklonili su bili iz ponude telefone sa starim paketima. :)

Poslednja izmena:
Mislim da je Vip po svom starom dobrom obicaju pokusao uz pomoc trikova da gurne stare pakete u drugi plan, kako bi ispromovisao nove Smart tarife. Posto su ih verovatno ljudi zasuli pitanjima oko koriscenja starih paketa i uzimanja telefona uz iste, oni su stavili na sajt transparentnije kakva je situacija.

tipicno za vip, nedoreceno, sakriveno i sitnim slovima, ovaj put neuspesno. ali pohvala za brzu reakciju menadzmenta...

Dok su Telenor i MT:S transparentni maksimalno?

po mom iskustvu telenor ponajvise. kazem po mom iskustvu, a bio sam i kod jednih, i kod drugih i kod trecih. kod telenora za 6 meseci postpaid-a nijednom nisam morao da zovem call centar za informacije, a kod ostalih precesto, a precesto su informacije bile razlicite svaki put kada bih pozvao...

i sad zamislite situaciju da ne daj Boze Mobilkom Austrija kupi MTS...imali bi situaciju da se dva operatera lako dogovore i eto nama visokih cena. Sad, i ako T-mobile pazari telekom opet ce da cene odu u nebesa, ali nadam se manje nego u prvoj situacija. Mozda je bolje i Rusi da ga kupe, ne znam ni sam...

Ono u sta sam siguran je da ce tesko ikada cene biti nize nego sada, te uzivajte dok mozete, jer je uglavnom telekom bio taj koji je imao najpovoljnije pakete, ne racunajuci uslugu i izbor telefona...

po mom iskustvu telenor ponajvise. kazem po mom iskustvu, a bio sam i kod jednih, i kod drugih i kod trecih. kod telenora za 6 meseci postpaid-a nijednom nisam morao da zovem call centar za informacije, a kod ostalih precesto, a precesto su informacije bile razlicite svaki put kada bih pozvao...

Sa ovim se slažem, mada bi Telenor mogao da šalje detaljniji račun šta naplaćuje od usluga. Inače videćemo šta će dvojac preduzeti na postupke ovog kormilara :cuss:

Osvrnuo sam se. Sve ljude koje poznajem, a da ne koriste smartphone, koriste ili prepaid ili u najboljem slučaju neku najnižu postpaid tarifu kod Telenora ili MTSa. Jedino Smart 120 ima nekog smisla, sve ostalo je ili neupotrebljivo ili preskupo, kakve god da su nečije navike.

Zašto si citirao samo taj deo, pa i ja sam rekao da Smart tarife imaju smisla samo ove niže, ponajviše Smart 120. Upravo ljudi koji koriste te najniže post-paid tarife će imati koristi od ovih malih smart tarifa, za sve ostale je krš, to sam rekao i u prethodnom postu. Nema potrebe da ga citiranjem odredjenih delova izvlačiš iz konteksta.

Ti kao da si proveo u hibernaciji poslednjih 10 godina? :) Za SMS se slažem, to treba da izumre što pre ili da bude potpuno free, ali za prenos podataka reći da je prateća i manje bitna usluga. :S:

Upravo tako, sve što dobijaš uz neki paket osim telefoniranja, jeste prateća usluga. Nigde nisam napisao manje bitna opet pokušavaš da promeniš ono što sam rekao i stavljaš mi "reči u usta". Za tim stvarno nema potrebe. To što ti, ja i velika većina korisnika na forumu koristimo, mi smo ipak manjina u broju korisnika mobilne telefonije.

Kritikuješ druge, a upravo TI sad radiš istu stvar. Po TVOM mišljenju je priča osnovna namena telefona, nekome drugom je možda baš internet.

Opet ponavljam osnovna namena telefona je telefoniranje, sve ostalo su prateće usluge koje nekom manje, nekom više olakšavaju komunikaciju. Internet je veoma bitan faktor za napredne korisnike, za veliku većinu drugih to je usluga koja i ne mora da postoji.

Kolumbo, sad to piše na sajtu, nema potrebe za caps lock-om. Kada sam, u više navrata, postavljao to pitanje na sajtu je ponuda bila drugačija tj. sklonili su bili iz ponude telefone sa starim paketima. :)
Nisam taj deo uvećao kao odgovor na tvoje pitanje, već da se ne bi postavljala nova pitanja. Video sam datum tvojih postova, nema potrebe da me nazivaš Kolumbom...više bi mi prijalo Tesla :D

Poslednja izmena:
Uzeo sam smart 300 zbog telefona gt s3350, tek sam sada shvatio da sam pogresio...najverovatnjie cu preci u 325 to mi je mnogo bolje a 250 din skuplje, a tih 250 dinara mogu da zaradim ao prodam malo minuta i poruka, bratu ili caletu....haha XD...rekla mi je juce prodavacica u vipu da mogu da menjam tarifu tj ako idem na onu vecu da je besplatno...

vip ustvari nudi megabajte u novom paketu nazvanom smart i sve to po skupljoj ceni naravno

http://www.vipmobile.rs/privatni/postpaid/promocije/dupli-smartovi.1338.html

Dupli Smartovi zauvek, uz duplo atraktivnije telefone
Od sada, za istu mesečnu pretplatu dobijaš duplo više Smartova, zauvek!

Izaberi jedan od atraktivnih telefona iz Vip postpaid ponude uz paket Smart 550, Smart 1100 ili Smart 2200 i dobićeš duplo više Smartova zauvek.

Sve cene su sa PDV-om. Razgovori se posle prvog minuta tarifiraju na 60 sekundi. Obračunski interval za prenos podataka je 100 Kb. Promocija važi do 31.05.2011. Dupli Smartovi važe tokom trajanja ugovorne obaveze od 24 meseca. Korišćenje telefona u paketu je minimum 24 meseca.

Paketi od 1490 dinara mesečno, pa na više sada zvuče sasvim OK. Ja trenutno na Prenesi325+KLIK imam račun 1470 (plus ostali troškovi), a dobijam 800 jedinica (325+325+150). Kod VIP-a bih za 20 dinara više izgubio prenošenje, ali mi ono ne bi ni bilo potrebno kada bih imao 300 jedinica više (1100 smartova). Potrošim 50-100MB mesečno, 200-300 poruka i ostaje mi sasvim dovoljno minuta. Da je kod Telenora, prešao bih koliko danas.

Poslednja izmena:
Ovo je vec odlicna ponuda.
Treba naglasiti da je privremena (do 31.og Maja), pa ko zeli da potpise negde na 2 god moze ovo da stavi u najjuzi izbor.

Cek meni sad nije jasno, jesu li dupli smartovi zauvek (prvi citat) ili tokom trajanja ugovorne obaveze od 24 meseca (drugi citat)?

Posto su imbecili smisljali ove tarife, logican potez od strane VIP-a, ocigledno im niko nije uzimao te skuplje pakete..

Hajmo malo da vrsimo diskriminaciju na racun brojnih vernih korisnika koji uzimaju nize tarife. Zbog cega ti skuplji paketi imaju pravo na dupliranje, a polovina nizih ne?

Drugari, od zadnjeg posta je proslo vise od godinu dana, pa rekoh da obnovim temu. U Vipu sam na Pospaid 325, sa 325min, 325SMS, 325MB. Pre obnavljanja ugovora u januaru, imao sam isti paket, ali su mi Vipovci tada tarifirali 60+1, ali nakon obnavljanja ugovora 60+60. Sada mnogo brze trosim minute. Uzeo sam Samsung Galaxy Fit i najvise trosim na pozive, skoro 60%, internet oko 30% i poruke 10%. Mislio sam da predjem na Smart 1100 koji je 1490 din, jer je razlika na trenutni paket Smart 550 1190 dinara. Znaci za 400 dinara dobijes duplo vise smartova. Po logici, potrosio bi najvise 100 poruka, 100 MB i ostalo bi mi 900 minuta za razgovore, sto je fantasticno. Ali uvek imaju operateri neku zackoljicu, pa rekoh da pitam kakva su iskustva drugih ljudi.

Nazad
Vrh Dno