Šta je novo?

SMART tarifa

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
„Smart“ tarife koje se prilagođavaju potrebama korisnika

U okviru odabrane „smart“ tarife, korisnik raspolaže sa određenim brojem „smartova“ (bodova) kojima plaća samo one mobilne sadržaje koje zaista iskoristi. Jedan „smart“ može da se potroši za jedan minut razgovora ka svim nacionalnim mrežama, ili za jednu SMS ili MMS poruku ili za 1 MB prenosa podataka. Korisnik svakog meseca sam odlučuje na koji način će iskoristiti „smartove“, odnosno da li će ih sve potrošiti samo na pozive ili na kombinaciju poziva, SMS/MMS poruka i pretraživanja Interneta. Na primer, u tarifi Smart 120, korisnik, za samo 490 dinara mesečno, dobija 120 „smartova“ koje može da iskoristi na 120 minuta razgovora ka svim nacionalnim mrežama ili na 80 minuta razgovora i 40 SMS/MMS poruka, ili na bilo koju drugu kombinaciju poziva, poruka i MB koja mu najviša odgovara.

Uz Smart tarife dostupan je i veliki izbor atraktivnih telefona za 1 dinar, kao i besplatan lep 060 broj. Iz Vipove ponude izdvajamo - Samsung Trevi, idealan za slanje SMS poruka i mejlova i Nokia C1-01, sjajan telefon za sve prilike. Ukoliko je korisnik zainteresovan samo za Vipov mobilni broj (bez telefona), uz ugovornu obavezu od 24 meseca dobija i 25% popusta na mesečnu pretplatu.
OPSIRINIJE..

Cudne cene pretplata jer su sa uracunatim PDVom.

Inace ovo sa SMART tarifama je "san snova" svakog postpaid potrosaca - sam bira tacno na sta ce da potrosi svoj novac.
Jos da vidimo tacno kako to izgleda u praksi.

Poslednja izmena:
to mu onda dodje na to da ti trosis telefon kako hoces, i na kraju meseca platis samo ono sto si potrosio?

Iz teksta se zakljucuje da ce biti paketi sa razlicitim cenama a raspored u okviru paketa ce korisnik moci po zelji da menja. Ostalo ostaje isto tj placa se cena paketa potrosio ili ne.

Poslednja izmena:
Evo i cena

Vip-Smart-tarifa.png

Izvor

Poslednja izmena:
Upravo tako, samo što možeš da nađeš balans koji ti odgovara, a ne da imaš neiskorišćeno 1000 sms-ova ili 500 minuta ili šta ti ja znam.
Generalno vrlo progresivna ideja, mada da li će biti povoljnije za korisnike u mnogome zavisi od navika pojedinačnog korisnika.
Ono što je interesantno je da se recimo forsira Internet protok, jer je npr jedan megabajt protoka izjednačen u vrednosti sa jednim sms-om.

Došlo je vreme da sms konačno umre :p

Ovo je svojevrsno i pojeftinjenje koliko mi se cini. Ako je u pitanju 1SMART = 1min/sms/mms/mb.
Takodje sada i u jeftinijim tarifama postoji ukljucen internet saobracaj.

Ovo se cini sve bolje i bolje. :)

Ovo mi bas zanimljivo izgleda. Ovaj od 300 smartova je bruka. Bitno je da se u okviru smartova iz pretplate ne placa uspostava veze, to je ok. Odmah bih presao da nemam zardjali ugovor na 2 godine kod crvendaca. Uzeo telefon koji sam prodao pre godinu dana xD

890 je sa PDV a 990 je bez PDV (tj 1168.2 sa PDV).

Tj preracunao si se :)

Kako god krenes mnogo je skupo, meni licno poruke ne trebaju, al da uzmem samo 325 minuta i 325 MB , normalan postapaid 1169 a ovako ako uzmem 550 smartova (znaci manje 275 min i 275 MB) izadje 1490. Znaci manje minuta, manje Mb i nemam poruke za 300 dinara vise :wall: ko je ovde lud

Dobra ideja za one koji nemaju izbalansiranu potrosnju (npr. samo pricaju a ne salju poruke i ne koriste internet). Ali ako vam treba sve (minuti, sms, mb) ovo je totalno lose.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ovo je jedna od tarifa, nije jedina. Stare o(p)staju. SMART daje mogucnost da ljudi sami mogu da biraju, sto je dobro. Ima ljudi kojima ce biti pun pogodak.

Za sve ostale Postpaid600 najtarifa trenutno u SRB. :)

Poslednja izmena:
Sve mi se čini da ću ovaj stari Prenesi 150 koristiti još duuugo :). Mesečno 590 din. 150min 150sms koji se prenose + aktiviran Klik od 150MB za 290 din. što je sve zajedno 870 din. uključujući PDV, zaokruživanje 60+1.
U Smartu, ako potrošim 150min (što je u praksi manje za oko 15-20%) i 150MB, nemam ni jednu SMS poruku, a zaokruživanje je 60/60. Uspostavu veze da i ne komentarišem... 3.42 vs 6,9 din.
Meni ne odgovara.

Hoces, do kraja ugovora :d

Nego gore u tabeli postoji kolona "minut u okviru tarife", izgleda nismo ovo do kraja razumeli kako funkcionise :trust:

Potpisan na neodređeno, bez obaveze :eyebrows:.

Stvarno...šta im dođe "minut u okviru tarife", ako se koriste bodovi dok si u okviru paketa.

Ovo je jedna od tarifa, nije jedina. Stare o(p)staju. SMART daje mogucnost da ljudi sami mogu da biraju, sto je dobro. Ima ljudi kojima ce biti pun pogodak.

Za sve ostale Postpaid600 najtarifa trenutno u SRB. :)

Aj pliz mi navedi jedan primer kome ce biti pun pogodak ne vidim ni jedan slucaj gde je to jeftinije od normalnih paketa.

Preskupo, zasto bi neko uzeo ovo kad uopste nije konkuretno sa starim tarifama.

4.ta kolona gledano s'leva je kljuc ove tarife, plus pitanje minuta unutar mreze. Ovako izdvojeno gledano moze da koristi recimo ljudima koji samo razgovaraju, recimo Smart550 za 300rsd manje od VIP600.
Ali ne vredi tako posmatrati dok se sve ne razjasni. Recimo da li postoji zaokruzivanje na 100kb?!

4.ta kolona gledano s'leva je kljuc ove tarife, plus pitanje minuta unutar mreze. Ovako izdvojeno gledano moze da koristi recimo ljudima koji samo razgovaraju, recimo Smart550 za 300rsd manje od VIP600.
Ali ne vredi tako posmatrati dok se sve ne razjasni. Recimo da li postoji zaokruzivanje na 100kb?!

Znao sam da ces to da kazes :D al opet to ti je 300 manje za 50 min manje, plus da bas ne saljes ni jednu poruku nit da ides na net. Mislim da ne znam nikog ko tako koristi telefon

Znao sam da ces to da kazes :D al opet to ti je 300 manje za 50 min manje, plus da bas ne saljes ni jednu poruku nit da ides na net. Mislim da ne znam nikog ko tako koristi telefon

Na ovom forumu su ljudi koji baš i net koriste i uglavnom imaju smartfonove, a 4.kolona su cene minuta posle istrošenih "pametnjaka" + uspostava veze.
Ne znam samo zašto im je najmanja tarifa skuplja od cene bez paketa...

Ma, uostalom i ne interesuje me, pošto ja u svakom slučaju koristim proporcionalno i pozive i sms-ove i minute, te me ovo glupiranje nimalo ne interesuje, a i ne vidim koga bi interesovalo...

A i nigde ne rekose da li se naplacuje uspostava veze? :-/

Ovo je u sustini Flexi samo sto se tamo sve racuna u dinarima, a ovde mnogo elegantnije u smartovima. Da je bar malo jeftinije :-/
A i papreno je posle potrosenih smartova.... I zaokruzivanje i najveca uspostava veze u galaksiji

Poslednja izmena:
Ovo možda može da pije vodu u ovim paketima 40 i 120, za preko toga stari paketi su bolji...samo da ih ne ukinu.

Mada mi i dalje nije jasno ovo tarifiranje 60/60 i naplata uspostave veze?! Ako se već po javljanju skine minut, znači za jedan sekund razgovora oni tarifiraju minut, po kom osnovu naplaćuju uspostavu veze. I ovo kao posle prog minuta obračunski interval je minut, kao da je u prvom minutu obračunski interval stotinka, pa posle je minut...ali dok je ovaca biće i šišanja....

Poslednja izmena:
Ovo možda može da pije vodu u ovim paketima 40 i 120, za preko toga stari paketi su bolji...samo da ih ne ukinu.

Mada mi i dalje nije jasno ovo tarifiranje 60/60 i naplata uspostave veze?! Ako se već po javljanju skine minut, znači za jedan sekund razgovora oni tarifiraju minut, po kom osnovu naplaćuju uspostavu veze. I ovo kao posle prog minuta obračunski interval je minut, kao da je u prvom minutu obračunski interval stotinka, pa posle je minut...ali dok je ovaca biće i šišanja....

To "posle prvog minuta obračunski interval je minut" je nastalo tako sto je pisalo:

"posle prvog minuta obračunski je sekunda"
pa promenjeno u:
"posle prvog minuta obračunski je 30 sekundi"
pa kasnije u:
"posle prvog minuta obračunski je minut"

Tj samo kraj recenice se menjao.

Ako cena sms-a jednaka ceni poziva, ko profitira?

Definitivno onaj ko slabo koristi poruke.

Zanimljiv je ovaj sistem vaucera svakako.

Zanimljiv sistem. Samo trebali su bar dva SMS za bod, nije isto sms i poziv. Svidjaju mi se megabajti posebno jer se mnogo više koriste mreže i chatovi za komunikaciju.

A šo se tiče uspostave to piše ako pređete saobraćaj, bodove.

Nazad
Vrh Dno