Šta je novo?

Smart problem

pavle93

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2008
Poena
349
Naime jedan od hdd je WD3200AAKS i nikakvih problema do sad,sve savreseno radilo medjutim od jutros je problem sto stalno pri paljenu izbaci error da je hdd ostecen,radio sam test za bad sectore medjutim nista ne nalazi.Radio sam sa WD Diagnostic test i isto pada smart test.Da li neko ima ideju do cega moze biti problem i da li to spada u garanciju?

kako izgleda SMART...?

skini programcic hdtune sa neta, pa uslikaj smart parametre, pa postavi ovde da vidimo

evo i hvala jos jednom unapred

sgtrgn.jpg

mislim da ovo spada u garanciju...

a kako da "krstim" ovaj problem kad im budem nosio hdd jer cisto sumnjam da kazem izbacuje smart error da ce mi uzeti u obzir.

a kako da "krstim" ovaj problem kad im budem nosio hdd jer cisto sumnjam da kazem izbacuje smart error da ce mi uzeti u obzir.

moraju da uzmu u obzir. to spada pod garanciju.
chim puca WD diagnosticki test, nema sta dalje da se prica.

obavezno pre noshenja na reklamaciju skini tj. backup-uj sve podatke sa diska, jer shta god da urade u servisu, tj bilo da ga "chachkaju" (u shta sumnjam), bilo da dobijesh nov disk (shto ce najverovatnije i da se desi), ostajesh bez podataka.

uf, ja sam isto bio pazario taj 3200aaks i vec posle 3 nepune nedelje isto se pogorsao spin up i pojavilo se brdo nekih bs.
posto ima 3 godine garancije odma sam vratio i trazio da mi donesu od 500 gb.
negde na netu sam citao a i drug sto radi u jednoj racunarskoj firmi mi je potvrdio da se 3200aaks najlakse kvare iz aaks serije...mada mnogo manje imaju reklamacija na wd nego na ostale proizvodjace

uf, ja sam isto bio pazario taj 3200aaks i vec posle 3 nepune nedelje isto se pogorsao spin up i pojavilo se brdo nekih bs.
posto ima 3 godine garancije odma sam vratio i trazio da mi donesu od 500 gb.
negde na netu sam citao a i drug sto radi u jednoj racunarskoj firmi mi je potvrdio da se 3200aaks najlakse kvare iz aaks serije...mada mnogo manje imaju reklamacija na wd nego na ostale proizvodjace

pricao sam ja pravicete vi maxtora od blata
Wd najgori disk
sad ce da se javi dvesta njih koji ce da kazu
ja imam disk i radi sto godina vec i ne cuje se itd

ne kazem, od svih diskova ima dobrih modela...
ja imam neki quantum 30 gb 6-7 godina (i to onaj bedni lct model..ja mislim na 4500 obrtaja) bez bs i smart mu je bolji od bilo kog drugog diska sto imam
moj zakljucak iz svega je da je ova nova roba daleko kvarljivija (nekvalitetnija) od stare
u istom danu mi zveknuli i ups (otislo dugme za paljenje, upao mi prst do pola dok sam palio) i posle nekoliko sati i hdd

Meni maxtor u jednoj masini vec 5 godina radi savrseno 80gb model al to nije tema.U ponedeljak cu zvati DESK posto sam tamo uzeo pa cu javiti sta su mi rekli.

posto nisam stigao ovih dana da posaljem hdd a planirao sam sutra i reko da uradim jos jednom diagnostic test i sad ispada da je smart ok medjutim i dalje pise da je fail al ga nema pri dizanju sistema.Sta mislite kako je ovo moguce?

posto nisam stigao ovih dana da posaljem hdd a planirao sam sutra i reko da uradim jos jednom diagnostic test i sad ispada da je smart ok medjutim i dalje pise da je fail al ga nema pri dizanju sistema............?

a gde pishe ...?
a gde ga nema...?

ovde pise da je fail a nema ga pri dizanju biosa...

2z7j5vt.jpg

Nazad
Vrh Dno