Šta je novo?

Smanjenje slika za net - koji program radi automatski?

Perlez

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2002
Poena
619
Hocu da slike od oko 1 mb stavim na net ali da ih prdhodno smanjim na oko 100 Kb. Posto imam mnogo slika koji program to radi automatski? nisam do sada ovo radio nego samo sliku po sliku. Hvala na odgovorima!

Perlez je napisao(la):
Hocu da slike od oko 1 mb stavim na net ali da ih prdhodno smanjim na oko 100 Kb. Posto imam mnogo slika koji program to radi automatski? nisam do sada ovo radio nego samo sliku po sliku. Hvala na odgovorima!

tu imas dva kriterijuma, velicinu slike i stepen kompresije, pa moras da nadjes balans.
postoji gomila programa koji ovo rade, ako vec imas AcdSee mozes i s njim (selektuj slike pa ctrl+R, pod options je stepen jpeg kompresije, postavi default vrednost koja ti odgovara)

Poslednja izmena:
u photo shop-u imaš opciju "save for web". dakle importuješ fotografiju, izabereš opciju save for web i dobićeš jednu, dvije ili četiri varijante kvaliteta. izabereš odgovarajuću i snimiš. jako jednostavno i brzo.
pozdrav

Ma ljudi nema jednostavnijeg i besplatnijeg programa od Irfana , koji je toliko malecki , a usput sve to odradi svetlosnom brzinom ....čak i uklanja crvene oči :)....xexexexe....

Poslednja izmena:
shark je napisao(la):
u photo shop-u imaš opciju "save for web". dakle importuješ fotografiju, izabereš opciju save for web i dobićeš jednu, dvije ili četiri varijante kvaliteta. izabereš odgovarajuću i snimiš. jako jednostavno i brzo.
pozdrav
GIF je osnova za web prezentacije i Photoshop sve prebacuje u GIF po default-u. Pazi da se ne zaleces ako ne zelis GIF.

Ok, 'ajde da se i ja nadovezem posto sam upravo krenuo u search za slicnim programom. Daklem sta meni treba, program koji cu da "povezem" za skener i klikom na dugme da se slika odskenira i konvertuje u *.jpg format sa stepenom kompresije od 20%.
Ne mora automatski sve da radi ali je pozeljno da se sve podesi unapred i da odradi samo, naravno razumete zbog ogranicenog znanja korisnika.

ricardo je napisao(la):
Ok, 'ajde da se i ja nadovezem posto sam upravo krenuo u search za slicnim programom. Daklem sta meni treba, program koji cu da "povezem" za skener i klikom na dugme da se slika odskenira i konvertuje u *.jpg format sa stepenom kompresije od 20%.
Ne mora automatski sve da radi ali je pozeljno da se sve podesi unapred i da odradi samo, naravno razumete zbog ogranicenog znanja korisnika.
Softver koji ti je stigao uz skener vec ima mogucnost podeshavanja stepena kompresije jpega. Vidi pod options ili advanced options. Inache vuescan je za preporuku.

Mislim da je skener neki krsh, starija verzija musteka koji nema sw za winxp, tako da to otpada.
Probacu vuescan, naravno zaboravio sm da pomenem da sw mora da bude freeware.

Nazad
Vrh Dno