Šta je novo?

slusanje predavanja preko neta

debelizmaj

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2006
Poena
310
Treba da odrzim predavanje preko interneta.Pomocu programa tightvnc sam postigao da svi iz browsera prate ono sto mi se desava na dektopu ali postoji problem, kako da prate ono sto ja pricam? ja njih ne zelim da slusam,ima ih 700, samo oni mene.
slusaoci su na win/lin/mac masinama

nishta ...🙁
Dobro..razmisljao sam ovako, koristicu skype za razmenu pitanja i odgovora, tako cu moci da odgovaram ljudima po prioritetu, onako kako mi odgovara...
ali kako da resim problem slusanja? kako da ja pricam, svi da slusaju a da ja njih ne cujem,
znaci treba mi neki server koji ce da salje zvuk sa mikrofona u etar i neki aplet koj ce da ga slusa.

Poslednja izmena od urednika:
Ponovo sam se vratio gorepomenutom poslu...e sad:
Zar mi za VLC server i sa klijentske strane ne treba VLC plejer?
Problem je sto predavanja moraju da se prate preko browsera, ili bar da se u browseru klikne na link, posto ti ljudi nemaju pojma o kompjuterima i nuzno je da ih minimalno maltretiram.
Znaci, treba mi neki program, da radi kao server, da prima strim sa kamere, i to salje na internet. Onda da ljudi koji su zainteresovani kliknu na moj link i jendostavno prate predavanje.

Ne znam moze li da ti pomogne, ali imas IP kamere, gde se preko neta direktno kacis na njih preko IP. Mada ovo je samo ako ne nadjes nikakav slican softver.

ne,ne sada mi treba ovakav softver za web kameru
Inace sam imao jednom prilikom IP kameru, neki vivotek , koja je radila samo u IEksploreru,zbog ActiveX-a..i gomilu zivaca sam izgubio zbog nje
Evo citam negde da se to moze uraditi preko Win Media Encoder-a ali da on guta resurse, da li neko ima elegantnije resenje?

Ako si resio sliku desktopa , zvuk bi mogao da resis preko pustanja stream-a, kao da pravis radio stanicu samo izvor nije muzika , nego ulaz zvucne kartice tj. mikrofon . E sad za 700 slusaoca odjednom , hmm to ce vec ici malo teze posto ti ni 2 Mb link ne bi bio dovoljan ...

Nazad
Vrh Dno