Šta je novo?

Slušalice za IPod Shuffle

zeleni_zub

Super Operater
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2002
Poena
650
Trebaju mi neke malo bolje slušalice za IPod Shuffle. Šta korsitite na IPod-u od slušalica (osim Apple InEar slušalica koje koštaju bezobrazno mnogo u Apple centru)?

Sve slušalice koje sam ja video imaju impedansu od samo 16Ω i ne odgovaraju mi za Shuffle.

Poslednja izmena:
zeleni_zub je napisao(la):
Trebaju mi neke malo bolje slušalice za IPod Shuffle. Šta korsitite na IPod-u od slušalica (osim Apple InEar slušalica koje koštaju bezobrazno mnogo u Apple centru)?

Sve slušalice koje sam ja video imaju impedansu od samo 16Ω i ne odgovaraju mi za Shuffle.

Probaj sa (kod nas nabavljivim): Sennheiser MX-500, Sony MDR-931LP, Philips SBC-HP580 (bubice) ili Sennheiser PX-100, Sennheiser PX-200 (portable slushalice).

Zashto ti ne odgovaraju bubice od 16 Ohm-a? Ipod Shuffle ne bi trebao da ima problema sa bass rolloff-om kod niskoomskih slushalica.

POZ:wave:

bang & olufsen slusalice od 150 i kusur € su prava stvar :eek:)
imas njihovu prodavnicu u ulici marsala birjuzova.

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Zashto ti ne odgovaraju bubice od 16 Ohm-a?

Vidiš, nisam znao su MX-500 32Ω. 10X

Ne odgovaraju mi slušalice od 16Ω zato što baterija traje previše kratko sa njima. A i nisam siguran koliko je to dobro za player, pošto je valjda predviđen za slušalice od 32Ω. Zato sam i pitao šta ljudi koriste na Shuffle-u.
Ja nisam obratio pažnju kada sam menjao slušalice i istripovao se prvo da mi je otišla baterija. Trebala su mi dva dana da provalim u čemu je problem. :)

edit:

Zoran Milosevic je napisao(la):
bang & olufsen slusalice od 150 i kusur € su prava stvar :eek:)

Verujem da su prava stvar, ali koštaju više nego što sam ja platio MP3 player. :)

Poslednja izmena:
Pa onda ces morati da se isprsis za te Apple centru. Jeb ga

Vidiš, nisam znao su MX-500 32Ω. 10X

Nisam se vodio omazom kao kriterijumom kada sam navodio modele, ali ako te zanima: Sennheiser MX-500 (32Ω kao i cela MX serija - bar oni modeli koji se zavrshavaju na 00), Sony MDR-931LP(16Ω ), Philips SBC-HP580 (16Ω - valjda), Sennheiser PX-100(32Ω ), Sennheiser PX-200 (32Ω ).

Ne odgovaraju mi slušalice od 16Ω zato što baterija traje previše kratko sa njima. A i nisam siguran koliko je to dobro za player, pošto je valjda predviđen za slušalice od 32Ω. Zato sam i pitao šta ljudi koriste na Shuffle-u.
Ja nisam obratio pažnju kada sam menjao slušalice i istripovao se prvo da mi je otišla baterija. Trebala su mi dva dana da provalim u čemu je problem. :)

Mislim da omaza slushalica nema velike veze sa potroshnjom baterija, kao i da 16Ω nije shtetno za player, sa manjom omazom ti treba manje pojacanje, dok sa vecom vece za isti zvucni pritisak.

Potrazio sam shuffle-ove specifikacije i interesantno je da nigde ne navode snagu pojacala (standardno bi trebalo da je navedena na 16 i na 32Ω ), vec samo da su slushalice 32Ω-ske...

Na vishe mesta sam procitao da ljudi koriste shuffle i sa slushalicama nize omaze od 16 i to bez ikakvih problema...

Mozda je u tvom slucaju neshto drugo u pitanju? (tipa losh jack na slushlicama ili sl.)

Mozesh i da bacish mail Apple-y u vezi korishcenja 16Ω slushalica na player-u, bash me zanima shta ce reci...

Poslednja izmena:

Veruj mi slusalice vrede tih para. Meni posle Shure slusalica zvuce odlicno+su bele+imaju jabuku na sebi :)
Mogu da ti demonstriram jednom kako zvuce ako si zainteresovan. Max ih je takodje kupio cim ih je video a i Delimir se razmisljao

Ja sam u Philips shop-u kupio Philips SHE285 (16ohma) , nisam nasao Philips SBC-HP580 (ako neko zna gde ima nek napise) i mislim da su odlicne , cist i definisan zvuk za neke mozda slabiji visoki (kad se stave sundjercici a moze i bez njih) ali meni bas odgovara , nazalost kod nas se maltene pre kupivine nigde ne moze saslusati ( znaci kupujemo na osnovu izgleda i eventualne subjektivne preporuke drugih ljudi sto ne znaci da ce se svakom svidjati ) ...

nije preporucljivo upariti slusalice sa manje oma od pojacala u plejeru jer u tom slucaju pojacalo se zagreva i crkava inace jednako ili vise oma moze.jedino sto se s vise omaznim sluskama u odnosu na pojacalo zvuk malo tise cuje,drugo nista ne steti

najbolje da uzmes shure e5c kostaju ovde okruglo 500 dolara:)
salu na stranu moja ti je preporuka neki senhaizer mx serijal konkretno 400, 450 ili 500...
mx 500 su ovde 14 dolara a najskuplje i najbolje su od svih, dovoljno je reci da mx500 white edition spadaju u ipos accessories...

Apple inear slushke su najbolje koje sam imao, iako zvucna slika koje daju dosta zavisi od pozicije slusalica u uhu... 4k dinara nije mnogo za njih, s obzirom na to da toliko kostaju i u EU.

Hvala svima... Trenutno samo razmišljam da li da dam 20EUR više za Apple slušalice ili da uzmem MX500. Čuo sam i jedne i druge... samo još da odlučim. :) Mada ću najverovatnije ipak uzeti Apple. Jeste da se zvuk dosta menja kako se slušalica pomera, ali takođe skroz eliminišu spoljašnju buku. (a i slažu se uz Shuffle ;) )

Glavni razlog zašto ne bih dao mnogo love za slušalice - ja svoje slušalice ne pazim uopšte, stalno mi vise oko vrata (od kada ujutru izađem iz kuće), zakačinjem ih stalno (na poslu uglavnom) pa ni jedne ne prežive duže od 6 meseci. :p Zato varijante od 100+EUR otpadaju :)

martins je napisao(la):
nije preporucljivo upariti slusalice sa manje oma od pojacala u plejeru jer u tom slucaju pojacalo se zagreva i crkava...

I meni je to logično, ali nisam smeo da tvrdim 100%. Ako imaju manju impedansu vuku jaču struju - brže troše bateriju i ne verujem da player-u prija duplo jača struja od one za koju je predviđen.

Jedno pitanje vezano za Apple InEar slušalice...
Kakvi su visoki i srednji tonovi na njima? Čistoća zvuka itd... Prvenstveno kada se koriste za slušanje gitarske muzike, tj ako niski tonovi nisu u prvom planu!?

Odlicne. Visokih ima bas dosta, srednjih takodje. Cistoca je na visokom nivou. Gitarska muzika zvuci odlicno:)

Gde to kod nas mogu da se kupe shure slusalice? Ne zanimaju me e5c nego e2c eventualno e3c

Kratko i jasno nigde!

Stvarno,da li ima veze ako se na plejer sa izlazom 32 oma stavljaju slusalice od 16?Ja mislim da nema,sve slusalice koje se prodaju su od 16.Sta vi mislite?

Miki je napisao(la):
Stvarno,da li ima veze ako se na plejer sa izlazom 32 oma stavljaju slusalice od 16?Ja mislim da nema,sve slusalice koje se prodaju su od 16.Sta vi mislite?

Ima veze - pročitaj ceo thread lepo smo napisali. :) I nisu sve slušalice 16Ω. Ima dosta modela od 32Ω, (ima i modela od 24Ω, 60Ω i 64Ω; ali nisam nikada video bubice od toliko oma)

Da li neko zna koliko je izlaz u omima cretive zen nano plus,mislim da je 32 oma,nigde ne pise?

Jacina izlaza se meri uvatima, Om je mera jedinice za otpor tj. u ovom slučaju impedansu...

byMaX je napisao(la):
Jacina izlaza se meri uvatima, Om je mera jedinice za otpor tj. u ovom slučaju impedansu...

Pa niko nije ni pominjao "jačinu" izlaza u omima. :)

Vrh Dno