Pa u sustini vecina smartfona ima sasvim ok izlaze za in-ear/bubice (mislim na kvalitet i jacinu zvuka), za zahtevnije slusalice mnogima fali snage ali prosecan korisnik ionako bode ili fabricke bubice ili neke chi-fi do 30$, u najboljem slucaju
🙂
S obzirom da sve vise proizvodjaca uklanja klasicne 3.5mm dzekove i da je neophodno koristiti adapter onda se kvalitetni, mali DAC+AMP namecu kao logicno resenje i apgrejd cak i u odnosu na vecinu izlaza flagship telefona. Npr.
SMSL iDEA (80-85$) je otprilike u rangu najboljih LG V i G serije sa Sabre DAC i pojacalima. Verovatno ne radi sa starim Androidima (starijim od LP/KK) a i uopste treba proveriti podrsku pre kupovine. Moze da se koristi i kao lap/desktop dac+amp. Uredjaji veci od tog smsl su manje prakticni ali oni ionako nisu osmisljeni samo za smartfone vec kao neko univerzalno resenje a imaju i ugradjene baterije, vise opcija, bolje mogucnosti povezivanja itd.
GSMA treba izbegavati kada su utisci o audio kvalitetu u pitanju, vec duzi niz godina nesto tu ''ne stima'', ne znam u cemu je problem ali rezultati merenja/utisci im se skoro uvek razlikuju u odnosu na (pre)ostale malobrojne sajtove ili pojedince koji rade takve testove. I sam se uverih da nesto tu nije u redu, mislim na slusni test odredjenih telefona.
@star duster
Nisi jedini koji se ''jezi'' od takvih materijala
🙂 Mada sve zavisi, meni su najgori oni jeftini ''stofovi'' sa dlacicama dok mi velur sa jastucica raznih slusalica nikada nije smetao u tom smislu mada me smara to sto upija znoj a i uopste se teze ciste od jastucica koji su od lazne koze/skaja. Najveca prednost je to sto manje greju usi ali ipak sam vise za ''kozne''. Sa breskvama nemam problem
😀
Prvo razmisli da li ces open/semi-open ili closed-back sluske, pre svega zbog izolacije u oba smera jer sve otvorene sluske lako mogu da se pretvore u omanje zvucnike ako malo vise pojacas zvuk. To curenje zvuka nije isto kod svih otvorenih slusalica, naravno, ali ipak zatvorene nude bolju izolaciju. Ne znam kakve su iSK HP680, verovatno su odlicne
u odnosu na cenu kao i sve slicne kineske ali verovatno ima i malo boljih (i skupljih).
Mislim da je X6 bolji izbor, jednostavno kazu da zvuci malo bolje, jeste malo skuplji ali je i prakticniji (pogledaj dizajn i polozaj svih ulaza/konektora,
X3 vs
X6)
Kazu da HF2010 ipak traze ozbiljniji izlaz, da ne zvuce bas dobro i ubedljivo preko integrisane ili prosecnog telefona. I specifikacija to govori, nije im potrebno neko vrhunsko pojacalo, X3/X6 ce biti sasvim dovoljni za primetnu razliku u odnosu na slaba, integrisana resenja. Ali su semi-open i imaju velurske jastucice, mozda bi najbolje bilo da ih nekako probas pre kupovine.