Hvala na objašnjenju. Prethodnih par dana sam čitao onu temu o kineskim slušalicama (bar poslednjih 40-ak strana), gde si vrlo aktivan i dosta tvojih postova mi je bilo veoma informativno. A i ono što su drugi ljudi pisali.
Nisam doskora znao za te kvalitetne a povoljne kineske brendove poput Superlux i iSK (a nisam znao ni za zanimljivu kovanicu chi-fi

). Verujem i vama sa foruma, a i recenzijama širom interneta (npr. head-fi) gde hvale ove brendove.
Pisao sam u drugim temama. Jurio sam neki set zvučnika, za malo para ali da ne bude baš loše, a i da imaju bluetooth podršku. Tako nešto sam i dobio kupovinom Microlab B77BT. Za moju sobu (15-ak kvadrata) i moj stil slušanja deluju dovoljni i generalno lepo zvuče. S obzirom da sam prvo planirao veći budžet, ostalo je i nešto para preko. Ispalo je dobro što nisam sav novac utrošio na kvalitetnije zvučnike. Obično je tek kasno veče onaj deo dana kad imam vremena da malo slušam muziku (ili gledam TV), a tada gospođa i dete obično već zaspe. Epilog - ne mogu da odvrnem muziku u drugoj sobi (čitaj: džaba mi zvučnici kad ih ne slušam).
Zato bi mi legle neke slušalice. Nisam imao neke kvalitenije slušalice ranije, bukvalno muziku sa telefona slušam na nekim Philips bubicama od cca 600 dinara. Pre toga stalno neki jad tipa Gigatech ili Genius.
Kažem, čitao sam onu temu i vidim šta ste pisali pa ne mora ovde da se sve ponavlja. Verovatno ću uzeti nešto od Superux/iSK. Ali imam par pitanja.
1) Razmišljam i da uzmem FX Audio X3 da mi služi kao DAC sa televizora na Microlab, a i kao pojačalo za slušalice. Ako sam dobro razumeo, može da radi i kao spoljna zvučna katica za PC ako ga povežem onim USB konektorom?
2) Dalje, vidim da se iSK trenutno lakše nalaze kod nas nego Superlux. Pa, hajde da gledamo njih prvenstveno. Sviđa mi se cena HP-580, čitam i da su OK, ali baš mi nisu dopadljive vizuelno. Da li nešto osetno više dobijam kupovinom HP-680 što se tiče zvuka?
3) Ponajviše mi se sviđaju HF2010, ali da li bi one bile lošije od ovih jeftinijih ako bi se koristile preko telefona (bez dodatnog pojačala)? Čitam da su znatno bolje sa pojačalom, ali šta ako zvuk ide bez njega?
4) Kakve su Bluedio slušalice iz ovog cenovnog ranga? Imam Bluedio prenosni bluetooth zvučnik, sasvim solidna spravica za vrlo malo para. A za njihove slušalice vidim da ih takođe ulgavnom hvale, ali su sve bluetooth.
Kao što rekoh, planiram i X3 (možda i X6), ali ne odmah. A i kad (ako) ga kupim, ne bi se koristile slušalice samo sa njim. Treba mi neko all-round rešenje za slušalice, koje bi išlo i na buduće pojačalo/DAC sa TV-a, ali i na telefon, i na PC (nije u istoj sobi sa televizorom, sa integrušom je, možda bih povremeno povezivao X3 ako bih imao sesije mirnog slušanja muzike).
Pa, šta da planiram? Slušalice bih birao u onoj cenovnoj kategoriji iz naslova teme. O DAC-u kasnije.
Ne slušam elektroniku (osim ponekad chill-out), niti hip-hop, rep, house i sličnu basovitu muziku. Uglavnom slušam rock sporijeg tempa (recimo Nika Kejva ili Nikolu Vranjkovića), ponekad bi se slušao i recimo blues, ili klasična muzika.
Eh da, još jedno pitanje. Bonus. Čudno je, verujte. I unapred da kažem da ne trolujem.
Elem - da li jastučići kod iSK HF2010 imaju presvlaku od onog materijala koji podseća na koru breskve? Mislim na onaj meki, fini, ali kao prekriven sitnim dlačicama. Iz nekog razloga, još od detinjstva ne mogu da držim ili jedem breskvu koja nije oljuštena. Ta tekstura površine, sa onim mikro-dlačicama, iz nekog razloga mi izaziva nelagodu, čini da se mnogo naježim i da mi je veoma neprijatna na dodir. Tako je i sa tkaninama koje posećaju na to. Jednostavno neki materijali mi izazivaju takvu reakciju. Nemam pojma zašto, eto tako je otkad znam za sebe.
Na slici mi platno slušalica deluje kao to. Ako jeste takvo, onda moram da otpišem te odlične slušalice, ne bi mi bilo prijatno da taj materijal stavljam na lice i uši. Radije bih jastučiće presvučene onom lažnom kožom ili tako nekim materijalom.