Šta je novo?

Slovo G

malidebeli

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2005
Poena
309
na novoj nokiji imam slovo G na displeju.kako to da ''ugasim'', jer nisam konektovan na GPRS.

Konsultuj uputstvo. Možda samo označava da imaš mogućnost da upotrebljavaš GPRS uslugu, a ne i da si stvarno ukonektovan.

Ukoliko ti G ostane nakon GPRS upotrebe, a nema nigde komande za disconnect, podesi neki razuman timeout, recimo 5 minuta, i sam će se telefon diskonektovati sa GPRS-a nakon prestanka upotrebe. U svakom slučaju ti ne troši ništa, sem baterije, ukoliko nema saobraćaja po kom se prevashodno i tarifira.

Bilo koju Nokiu da koristis, koja poseduje GPRS, imas podmeni Connectivity. I tu pronadji stavku koja ukljucuje GPRS samo kad ti zahtevas ( GPRS Connection when needed ).

when needed..

tako sam ga iskljucio
Dali neko zna mozda i kako se ovaj telefon 6030, konfigurise za pristup GPRS-u?

Pogledaj na sajtu (mobtela ili telekoma), imas detaljna uputstva, ako ne za taj model, onda za neki slican

nema ovog modela na sajtu a ni slicnog npr.6020, ako neko ima ta podesavanja,molim ....

Pokušaj sa automatskom konfiguracijom: pošalji SMS porukicu sa tekstom GPRS na broj 9863 i dobićeš od njih porukicu sa podešavanjima - snimiš je u telefon i to je to...
Naravno, pre toga treba da pozoveš call centar 063/9863 i tražiš da ti uključe GPRS (ako ti već nije uključem)...

uglavnom novije nokije imaju slicne, da ne kazem identicne ,menije pa je i konfiguracija slicna tj.identicna
!!!
probaj znaci sa upustvom za neku drugu nokiju!!!
pozdrav!!!!!!!!

Ako si na O64 mreži, automatska konfiguracija se dobija slanjem porukice nokgprs na broj 770...

na 063 sam, ali moj fon izgleda nema u Connectivity uopste podesavanje gprs modema? sta sad??

Ako nema pozovi 9863 i neka ti posalju,imao sam takvu situaciju kod jednog druga sa 3220,imao je cist telefon ali sa podesavanjima za sve vece mreze (bez nasih naravno) i kad sam mu to obrisao nisam dobio opciju da napravim novi profil.Cudno ali desava se a ako ti ni to ne bude uspelo i niko nezna da ti namesti onda probaj flesovanje softvera jer stvarno neznam sta bi dalje mogao!
Pozdrav

Vrh Dno