Šta je novo?

slogiranje xp-a

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Reinstalirao sam xp. Uzeo sam NEC DVD rezac, Asus ADSL modem i chieftec interni citac kartica... (sve ovo pominjem jer sumnjam da je neki od gorepomenutih uzrok problema).
S vremena na vreme desava mi se da se windows skrsi, ali ne da se restartuje i pojavi plavi ekran mada se i to desilo par puta, vec se pogase svetla na misu, modemu, monitor se iskljuci, i nista vise ne reaguje, a ukoliko sam gledao tv ili slusao muziku, zvuk nastavlja normalno da radi?
Prvo sam posumnjao na napajanje, ali se desavalo da nista nije pokrenuto osim winampa pa da se opet isto desi...
Planiram da uklanjam jedan po jedan uredjaj pa da vidim da li ce biti promene... bojim se da ce to previse da potraje, pa molim za neki predlog ili komentar ako je neko vec imao slican problem.

Mislim da ti taj Asus pravi problem. Probaj da promenis usb. Meni je tako isto zaglupljivala makina zbog modema kada skine nekih 2-3gb. Promenio sam usb (odmah do) i od tada nema problema.
Probaj.

Mislim da ti taj Asus pravi problem. Probaj da promenis usb. Meni je tako isto zaglupljivala makina zbog modema kada skine nekih 2-3gb. Promenio sam usb (odmah do) i od tada nema problema.
Probaj.

Ploca je starija, pa ima samo dva usb-a pozadi na kucistu... ima dodatna dva koja se stave kao kartica, a povezu na konektore na ploci (usb 2,3), ovaj citac kartica je povezan na iste takve konektore (usb 4,5)... E sad, tamo gde sam uzeo modem, rekli su mi da je bolje da stavim modem na usb koji je vec ugradjen na ploci a da ostale koristim za druge stvari, pa sam tako i uradio... svejedno, probacu.

Sinoc mi se pojavio plavi ekran sa porukom:
A PROBLEM HAS BEEN DETECTED AND WINDOWS HAS BEEN SHUT DOWN TO PREVENT DAMAGE TO YOUR COMPUTER
BUGCODE_USB_DRIVER
CHECK TO MAKE SURE ANY NEW HARDWARE OR SOFTWARE IS PROPERLY INSTALLED
IF PROBLEMS CONTINUE DISABLE OR REMOVE ANY NEW INSTALLED HARDWARE OR SOFTWARE, DISABLE BIOS MEMORY OPTIONS SUCH AS CACHING OR SHADOWING.
???

BUGCODE_USB_DRIVER
99% da je do modema.

BUGCODE_USB_DRIVER
99% da je do modema.

To znaci da menjam modem ili da menjam usb u koji cu da ga ukljucim? Skinuo sam drivere za njega sa Asusovog sajta, ali su poslednji iz 2004! Verovatno isti kao i sa CD-a koji sam dobio uz njega...

Probaj sa promenom USB-a (mada rekao si da si probao) ili da instaliras modem kod nekoga pa da vidis sta ce biti (hoce li biti slicnih problema kao kod tebe)

Mozda je offtopic, ali kada si uzeo tog NEC-a kako ti se ponasa comp kada ga ukljucujes? Pitam jer sam ja uzeo pre par dana isto NEC-ov dvd rezach i prilikom otvaranja vrata, kao i prilikom paljenja/restarta compa pali mi se crvena dioda koja pokazuje kada radi hard(!!!) pa razmisljam da li je to neka vrsta strujnog udara na hard od NEC-a ili je to normalna pojava kod ovih uredjaja(imao sam i jos uvek imam Pioneer-a 108d ali sa manjim problemima pa sam resio da uzmem NEC-a, ali Pioneer nije radio ovako)

Mozda je offtopic, ali kada si uzeo tog NEC-a kako ti se ponasa comp kada ga ukljucujes? ...prilikom otvaranja vrata, kao i prilikom paljenja/restarta compa pali mi se crvena dioda koja pokazuje kada radi hard(!!!) pa razmisljam da li je to neka vrsta strujnog udara na hard od NEC-a ili je to normalna pojava kod ovih uredjaja)

Pravo da ti kazem nisam ni stigao da ga isprobam... samo sam odgledao par epizoda Family guy-a :d
Inace nista slicno ovome sto si ti ispricao mi se ne dogadja.

Sutra cu da probam da zamenim komp sa komsijom i da nakacim adsl na njegov... pa da vidimo sta ce da se desi...

Probaj povremeno da resetuješ modem (ugasiš/upališ). Jedan Motorola ADSL modem nije dozvoljavao računaru da se bootuje nakon što je radio ceo dan. Ni test memorije nije mogao da odradi. Posle 2h menjanja mem. modula, resetovao sam modem i sve je proradilo perfektno (!?)

Vrh Dno