Šta je novo?

Periferni uređaji Slim tastatura zamena za K740

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Imbecilcina

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
17.09.2022
Poena
35
Pozdrav svima

Vec 10ak godina koristim iskljcivo K740 od Logitech-a

Tastatura nema vise da se kupi, Logitech je discontinued-ovao

Trenutno koristim Frankestajn verziju, posto sam ih imao 5 do sada i ova poslednja je Transformers od delova tih 5

Apsolutno nijedna nova Logitech nije ni blizu tog osecaja

Sta sam kupio a da mi ne odgovara, nije dobro:

Ornata Chroma - 20 iljade zali boze. Red Dragon je izdrzljiviji od Razer-a. Djubre od tastature samo tako, obrisali se dugmici za 5 meseci

Logitech K470 / K950 - jesu slim, jesu lepe, nisu ni blizu dobrog osecaja kao K740

Red Dragon Karura 2 - slim, pa jos gejmerska i iznenadjujuce dobar osecaj u kucanju, samo sto je pre-osetljiva, jednom sam prosuo dzem po njoj i zavrsila karijeru

Dal ima ovde jos neko ko ja kome je K740 svetinja i ne moze da nadje zamenu ,,, ?

Nisu pare frka, samo da imam taj osecaj kao K740, jel zna neko ista slicno ?

Ne umem da objasnim zasto je dobra - ima membrane i one "makazice" od plastike koje vracaju dugme na gore, i jedina mana tog mehanizma je sto Enter / Space crknu prvi pa zato i ode u spajz iako sve ostalo radi. Ali osecaj je preterano dobar, nema separatore kao laptop dugmici a visina tastera je savrsena za Slim varijantu

Bila je zapravo pre K740 jedna Slim tastatura bez backlight-a sa istim mehanizmom isti osecaj, al ne secam se vise ni kako se zove - upravo se setih, Ultra X

Ako neko ima preporuku za zamenu K740, rado bih cuo predloge

Dal ima ovde jos neko ko ja kome je K740 svetinja i ne moze da nadje zamenu ,,, ?
Tu sam ✌️ Arčim već treću K740 zaredom, šta god da sam probao od sličnih tastatura, nije mi to to... Merkam MX Keys kao eventualnog naslednika, ali moram prvo da je isprobam.

Da li si gledao K800, bežičnu verziju?

Jesam, za razliku od K740 odaje utisak da je teski plastikaner, nekako "skripi" ko one office tastature sa pocetka 90ih ...

Poslao mi neko privatnu poruku da pogledam e-bay, ima cak i novih ali ******ske pare traze, po 400 usd .. Polovnjaka ima dosta, al sta da kupim i da bude ista ko moja

Najveci problem su mi Space i Enter, provalio sam da Space mozes da vratis u zivot ako izvadis 2 kontrolne zice, koje vremenom krenu da zatezu dugme umesto da pomazu mehanizmu, i onda ozivis Space neko vreme, dok ne crkne membranski receiver signala

Probacu da nadjem na Ebay neku novu a da nije 350 USD, ako me u*enja

Ja sam arčio isključivo Dell SK-8115 dugi niz godina. Pošto ih već neko vreme nema, nema šta nisam probao i ni jedna nije bila ni blizu. Skoro sam slučajno nabasao na neku mehaničku tastaturu i oduševio sam se. Mogu reći da mi je čak i bolja za rad. Jesi li probao mehaničku? Ako nisi možda da probaš, možda ti legne.

MX Keys je jedina prava alternativa.

Nazad
Vrh Dno