Pazi puno je tema koje su pocele sa nekim pitanjem, a zavrsile sa "koristi search" ili "googlaj malo bilo je sto puta". Ja to u principu ne radim ili stavim direktan link ka nekom objasnjenju ili sam napisem odgovor ako ga znam.
To sto se koristi od termina su samo neki osnovni (boot, SPD, clear CMOS, jumper, HW...), a neko ni to ne razume ali tome nisam ja kriv, to se sve pise kao skracenice da se ne bi objasnjavalo dugim recenicama.
vec si pomogao ociglednom pocetniku koji ne zna ni sta je boot...
To sto je neko pocetnik i ne zna mnogo ne treba da bude povod za ismejavanje. I ja sam nekada bio totalni pocetnik, a ni sada nisam neki Guru, nego ono sto ne znam ucim od onih koji znaju, a veruj mi ovde ih ima mnogo.
Eto da ne bude da te nista nisam pitao,da li postoji varijanta da pogledas moju mashinu u potpisu i kazes "vidi u biosu stavi ovo,zatim u winu stavi na ovoliko i to je Ok clock"...naravno mislim na neki normalan clock ne na najveci moguci...sto bi se neko mucio kada ti i ostali sigurno znate napamet koliko bi trebalo da bude OK...
U principu svaki HW je prica za sebe sto se tice OC-a, a kamoli citave konfiguracije. Tako da je jedina prava metoda odredjivanja OC-a je pokusaj na doticnoj konfiguraciji i testiranje stabilnosti posle toga raznim programima namenjenim za to (Orthos, Prime95, memtest86+, Goldmemory, 3DMark-ovi 03,05,06 .......)
P.S. Nikad nisam clockovao AMD tako da ti tu stvarno ne mogu pomoci.