Šta je novo?

Slikanje sa kompa

smith_bre

Čuven
Učlanjen(a)
29.03.2003
Poena
705
Zdravo svima.

Zeleo sam da napravim neki stop motion video,ali za to bi mi bilo zgodno da mogu slikati direktno sa kompa, tj da ne diram fotoaparat. Problem je sto imam ovu glupost "Nikon Coolpix L20", i kad ga povezem kablom, on se iskljuci i prelazi u mod za prebacivanje slika.
Da li je moguce da svaki fotoaparat slika direktno sa kompa?
Koji bi mi sowtware predlozili za stop motion?
Bilo koji savet je dobrodosao.
Hvala

Pozdrav

Poslednja izmena:
Pa da, moj prvi Canon A70 je mogao, sledeći A710 nije mogao a S90 takođe mislim da ne može.

Valjda idu po logici, 98.6% korisnika to ne koristi. Pisanje 3.26% više koda koji će to omogućiti opterećuje cenu R&D-a za 0.26%. Ukidanjem ćemo takođe smanjiti troškove kasnijeg testiranja softvera za 2.43%. Kada sve to ukinemo, povećaćemo profit (u zavisnosti od broja prodatih primraka) za više od 0,0012% a manje od 0,0028%. Onih 1,4% potencijalnih kupaca koji bi tu funkciju koristili, na profit utiču sa manje od minimalnog očekivanog povećanja profita od 0.0012%. Dakle, sasvim se isplati to ukinuti.

😛 😛 😛

Pa zar ne postoji neki softver koji to radi kad ga povezes USBom ? Kao EOS utility za DSLR...

Da, prvenstveno je za DSLR. Trebalo bi da ima opcija gde biras folder gde ce da ti sacuva fotku. Mozes da namestis da Lightroom prati taj folder, i automatski ce ti izacji fotka u lightroom-u. A za kadriranje, jedino prvo da namestis kadar, pa onda da prikljucis aparat. Ajd uzdravlje 🙂

Nazad
Vrh Dno