Šta je novo?

Slika nestane na tren?

• Začetnik teme Začetnik teme purple
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

purple

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
309
od nedavno (pre 10ak dana) mi se pojavio jedan problem, kao shto rekoh u naslovu teme..
nishta posebno nije potreno da se uradi da bi se problem reprodukovao, jednostavno u nekim trenucima slika samo nestane na 1-2 sekunde i vrati se..
deshava se 2,3,4 puta dnevno..
to nestajanje slike izgleda kao kad prebacujete kanal na TV-u ili dok instalirate drivere za grafiku pa slika nestane par puta tokom procesa (screen flicker/treperenje)..

mislim da je mozhda priroda problema softverska i probao sam clean install windowsa sa latest nvidia WHQL driverima i DirectX, i nije pomoglo, i dalje isto..
zatim sam otvorio kucishte i ochistio kompletnu unutrashnjost, povadio komponente, sredio ga cakum-pakum, zamenio napajanje koje je bilo prilichno staro kao i CMOS bateriju koja je bila prazna (shto sam nameravao i bez ovog problema) ali problem i dalje postoji..

ostaje mi da mislim da su problematichni ili hardware: samsung 793DF crt, nvidia 7600GS agp..
ili software:

WinXP SP3
Drivers:
nForce 5.10
nVidia 182.08
Sound Blaster
TV/FM

Multimedia:
K-Lite Mega Codec Pack 4.7
Quicktime Alternative 2.80
Winamp 5.55
WinDVR 3

Platforms:
.NET Framework 2
Java 6u12

Production
Office 2007 Enterprise

Security:
NOD32 2.7
Outpost Firewall 6.5 Pro
Sandboxie 3.34

Utilities:
Unlocker 1.8
WinRAR 3.80

Web:
Firefox 3
Flash Player 10
Shockwave Player 11
WMP Plugin

ostaje mi da probam da instaliram neki linux da vidim hocoe se problem ponavljati da znam da li je do HW ili SW-area :\
molim za pomoc!

naravno, chvrsto je zashrafljen na grafiku, prebacio sam na DVI chisto da probam da nije mozhda VGA na grafici problem mada chisti sumnjam..polako suzhavam krug mogucih problema..
thanks

malopre se desio jedan obrt u celoj situaciji..
upalio sam igricu Age Of Mythology i negde u sred igre sledeci screen:

u Event Viewer-u:

googlam upravo za ovim podacima..

Nazad
Vrh Dno