Šta je novo?

Slika na MSI 9800pro

@face: nije i jeste normalno. pretpostavljam da ti se ovo desilo samo na jednom mestu, ne bi trebalo da se brines....

Ma gde na jednom mestu, u celoj igri je tako.
Doom timedemo, 1024, high, 46.1, medium nisam merio.

Da napomenem da mi je FC u 800x600 high cini m ise na kraju onog tankera na pocetku gde se rokas sa milion *****a pao na 25-30 cini mi se.

@face: Da nisi ukljucio AA i AF u drajverima ili u samoj igri ? Proveri to jer doom3 skor ti je ok, sto znaci da je sa sistem sve u redu.

FC uninstall i kraj :wave:

Ne lupaj glavu vise :wall:

uNesc0 je napisao(la):
Nista druze, ti taj CD u kantu, pa kupi novi. Moze biti do njega. A mozes probati i druge drivere za plocu ili neke stare za graficku (npr. 4.5). Ako nista ne pomogne, a ti odustani od jeb**** FC-a. Ionako nije nesto (cas prelak, cas pretezk).

P.S.Inace koliko imas fps u Doom-u na 1024 medium (demo1). Ja sam tu oko 60 iz druge :D
Nemoj da obmanjujes narod TI NEMAS 60 FPS u Doom 3 1024x768 medium sa tvojim MSI 9800 pro! To mozda ima kokos, ali ti ne :)
ja sa 400 MHz GPU imam 47-48 Fps, dakle ti bi morao da stavis 510 Mhz za GPU, sto ce ici malo teze. Inace sve to je nkod mene na Bartonu 2310@220FSB DC

hm pa ja imam u 1024, high, 46.1 sa bartonom 3000+ i bednom 166 mhz magistralom. odatle mi cudno da ti na medium imas samo 48???

GoranM je napisao(la):
Nemoj da obmanjujes narod TI NEMAS 60 FPS u Doom 3 1024x768 medium sa tvojim MSI 9800 pro! To mozda ima kokos, ali ti ne :)
ja sa 400 MHz GPU imam 47-48 Fps, dakle ti bi morao da stavis 510 Mhz za GPU, sto ce ici malo teze. Inace sve to je nkod mene na Bartonu 2310@220FSB DC

Medium, momak, medium, niko nije pomenuo High :d (pretpostavljm da nisi pazljivo citao! :)), a ako na Medium imas 48, onda ili nisi upotrebio Humus tweak ili ti nesto gadno ne stima!
Kod mene je na High ~51fps, Medium nisam ni probao, jer mi ne treba! ;)

Delija je napisao(la):
Medium, momak, medium, niko nije pomenuo High :d (pretpostavljm da nisi pazljivo citao! :)), a ako na Medium imas 48, onda ili nisi upotrebio Humus tweak ili ti nesto gadno ne stima!
Kod mene je na High ~51fps, Medium nisam ni probao, jer mi ne treba! ;)
Ja se izvinjavam, ono 47-48 fps je u 1024x768 high, ali svejedno nema on 60 fps u medium, razlika je mala ( 2-3 fps), samo se sa promenom rezolucije dobija veca razlika. Ne zanima me nikakvo djubrivo i njegovi modovi, necu da sakatim sliku zarad kvaliteta i tacka!

Nemoj da pricas bezveze ako nisi probao!
Sa ovim tweakom se NE smanjuje kvalitet!

Delija je napisao(la):
Nemoj da pricas bezveze ako nisi probao!
Sa ovim tweakom se NE smanjuje kvalitet!
Nije nego. Da nije covek mozda "cackao" po doom3.exe fajlu sa ciljem da optimizuje ono sto JC nije uradio kako treba. Mora da bude gubitka na kvalitetu, to ti je valjda jasno. Sad sto ti to ne vidis, mozda neko i vidi...

GoranM je napisao(la):
Ja se izvinjavam, ono 47-48 fps je u 1024x768 high, ali svejedno nema on 60 fps u medium, razlika je mala ( 2-3 fps), samo se sa promenom rezolucije dobija veca razlika. Ne zanima me nikakvo djubrivo i njegovi modovi, necu da sakatim sliku zarad kvaliteta i tacka!

[sarkazam]Ma da u pravu si. Meni je slika sa tim modovima obicno sra**e. Nista ne mogu da vidim sve mi je mutno kao kroz vodu da gledam! :p [/sarkazam]

Tvoje neznanje nemoj ovde da prosipas. Koristim 4.9 atioglxx i 4.8 drivere i rekao sam iz druge i naravno da imam 60fps! Slika je naravno ista kao bez ogl-a.

No to uopste nije tema ovog threada ;)

GoranM je napisao(la):
Nije nego. Da nije covek mozda "cackao" po doom3.exe fajlu sa ciljem da optimizuje ono sto JC nije uradio kako treba. Mora da bude gubitka na kvalitetu, to ti je valjda jasno. Sad sto ti to ne vidis, mozda neko i vidi...

Ma, covek, stvarno si za vrh liste smaraca!
Da ti nije mozda palo na pamet da u ovoj igri NVidia MORA da bude brza, cisto kao odgovor ATI-ju za Half-Life 2???

Kako uopste mozes nesto da pricas bez da probas???

GoranM je napisao(la):
...Da li jos neko misli da moze sa 9800pro da ima >60fps u 1024x768 medium, svi efekti ukljuceni? Naravno bez gresaka u grafici, znaci nista sj*bani poligoni, tackice crvene i bele ( zao mi je ne mogu ni zelene) i slicno :)

P.S. Ovo se ne odnosi na Kokosa, on je uvek sa svojim friziderom izvlacio cuda. :eyebrows:

Tema ovog thread-a UOPSTE nije fps na usra**m Doom-u nego slika u FarCry-u na 9800pro. Pa zato prestani da smaras sa tim. Hajde eto ubedio si me da nemam 60fps u Doom-u. Jesi li zadovoljan?

@face: Jesi li uspeo da namestis sliku na FC-u?

HM nisam stigao do animirane sekvence, ali sam skinuo patch 1.1. i moram da priznam da mi rade bolje. Mada da bi uporedio treba mi neko da uradi bech sa svojim 9800pro. Pri tom mislim na bench preuzet odavde recimo ----> http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/cid/3/y/5851.html. Nije veliki, pa da mi kaze rezultat za PC hardware demo, 1024x768, u maximum i ultra detaljima.

p.s. za tweakove i kvalitet slike, stvarno se nista ne gubi, makar kolko sam ja primetio, evo sad cu da probam i na medium pa cu da postujem rez.

Ne mogu da ti pomognem, jer mi nisu tu diskovi sa instalacijom FarCry-a, a skoro sam reinstalirao sistem pa ga trenutno nemam, a i imam samo 512Mb RAMa, pa nisam merodavan!

Pozdrav i srecno!

sad gledam onaj firingsquad test. njima nesto ne stima. On sa a64 3800+ ima u 1024, high, sa 9800pro, 42.4? verovatno je bez Humusa itd. mada bi opet trebao da ima vise, jer ja sa Humus i mojim cpu-om imam 46.4, dakle ako mu Humus doda aj da kazemo jos 5 fps-a, nemoguce da su Barton 3000 sa 166 fsb, i a64 3800+ isti po performansama.

Pa poenta je sto izgleda ovde svi testiraju sa humus tweak-om, a na stranima sajtovima ( i kod mene) ne koriste nista sem standardnog benchmarka, dakle instaliraju igru i to je sto je. Mislim da je to pravi nacin da se porede razliciti sistemi, tako svi imaju iste uslove (kao u 3dMark-u def. benchmark), pa onda ako neko hoce neka stavlja modove i radi sta hoce.
Pozdrav i toliko od mene!

P.S. Mislim da je ovde u startu doslo do zabune, tako da niko nema pravo da se ljuti ako je bilo sukoba misljenja.

i ja dobijam vece rezultate nego oni sa firingsquada, tj. dobijam rezultate kao oni sa 5900ultra

Uradio sam FarCry bench (PC Game Hardware demo) i rezultati su:

1024x768 maximum: 51.9 fps (@pro clocks 378/676)
1024x768 maximum: 53.8 fps (@xt clocks 412/730)

1024x768 ultra: 36.7 fps (@pro)
1024x768 ultra: 38.1 fps (@xt)

I jos jedna zanimljiva stvar. Na minimum podesavanja fps je ISTI (108) i na 640x480, kao na 800x600, 1024x768, 1600x1200. Neverovatno.

Ma, OK je, momak!
U tome je i char ovog foruma! ;)

Pozdrav! :wave:

@uNesc0
Izem' ti ubrzanja overklokovanjem! :)

412/378 = 1.09 (9%)
730/676 = 1.08 (8%)

ubrzanje u igri: 53.8/51.9 = 1.036 (3.6%) ili 38.1/36.7 = 1.038 (3.8%)

Sto mene raduje, posto moj MSI nece "da se igra":) sa mnom iznad 391/712.

p.s. U stvari, hoce samo da se grudva! :D

Delija je napisao(la):
Sto mene raduje, posto moj MSI nece "da se igra":) sa mnom iznad 391/712.

p.s. U stvari, hoce samo da se grudva! :D

Ovaj kod mene hoce i na 425/745, nego ja necu puno da ga opterecujem posto nisam siguran da li je ovaj "stock" kuler sposoban da ga ohladi. Ovako ga drzim na XT clockovima i to je to. Sve je c00l.

I ja imam tu MSI9800 pro... sve radi kako treba sem Doom3-jke i FarCry-a u nekim scenama .. sto naravno govori da ni buduce igre nece izgledati nesto narocito dobro :wall: . Problem je u tome sto su teksture verovali ili ne ... pegave .. kao neke bele tackice razlicitih velicina se javljaju po teksturama tako da sve deluje malo manje privlachno .. ako razumete sta hocu da kazem. I da .. menjao sam drivere (3.6, 3.7, 3.8, ... 4.8), hladio sam je (cuj hladio .. uperio sam 2 king size ventilatora u otvoreno kuciste .. samo sto je nisu izduvali iz lezista) .. i tako dalje i tako blize ali Doom je i dalje pegav. Klok je na defaultu tj 380/660 i tek kada uradim de clock GPU-a na 300 pega vise nema. Nisam je jos probao sa jacim napajanjem (moje ima samo 300W ... mada .. mislim da nije to) ili na drugoj MB (moja je Abit KX7 KT333) .. tako da .. mislim .. framerate je odlichan .. rezultati u 3DMarku2003 .. frekvencija gpu-a ide i do 420 a memory clock do 750 bez problema i nema nikakvih nestabilnosti u 3DMarku .. anomalija slike ima u Troll i Proxiconu :mad: .. tako da .. ako mozete da uzmete 9800 pro grafichku nekog drugog proizvodjacha.. moj savet .. uzmite nju. Nesto kod ovih definitivno nije bash kako treba ...

Ok to je to izgleda. Ja dobijam:

1024, maximum, 48.56
1024, ultra, 36.1

Probacu sad i sa patchom 1.1 cini mi se da je on glavni problem, izgleda da mi obara performanse dosta i kvari graf.

ivanj je napisao(la):
I ja imam tu MSI9800 pro... sve radi kako treba sem Doom3-jke i FarCry-a u nekim scenama .. sto naravno govori da ni buduce igre nece izgledati nesto narocito dobro :wall: . Problem je u tome sto su teksture verovali ili ne ... pegave .. kao neke bele tackice razlicitih velicina se javljaju po teksturama tako da sve deluje malo manje privlachno .. ako razumete sta hocu da kazem. I da .. menjao sam drivere (3.6, 3.7, 3.8, ... 4.8), hladio sam je (cuj hladio .. uperio sam 2 king size ventilatora u otvoreno kuciste .. samo sto je nisu izduvali iz lezista) .. i tako dalje i tako blize ali Doom je i dalje pegav. Klok je na defaultu tj 380/660 i tek kada uradim de clock GPU-a na 300 pega vise nema. Nisam je jos probao sa jacim napajanjem (moje ima samo 300W ... mada .. mislim da nije to) ili na drugoj MB (moja je Abit KX7 KT333) .. tako da .. mislim .. framerate je odlichan .. rezultati u 3DMarku2003 .. frekvencija gpu-a ide i do 420 a memory clock do 750 bez problema i nema nikakvih nestabilnosti u 3DMarku .. anomalija slike ima u Troll i Proxiconu :mad: .. tako da .. ako mozete da uzmete 9800 pro grafichku nekog drugog proizvodjacha.. moj savet .. uzmite nju. Nesto kod ovih definitivno nije bash kako treba ...

Mnogi su se vlasnici 9800Pro/XT kartica na stranim forumima zalili u vezi Doom-a, za te "pegice" (artefakte) i kako su ih imali cak i na default kloku, pa su morali da spuste jezgro za nekih 10-ak MHz-a.

Kazes: "frekvencija gpu-a ide i do 420 a memory clock do 750 bez problema i nema nikakvih nestabilnosti u 3DMarku"! :d
Pa i kod mene test prolazi sa 430/750, ali sa gomilom artefakata, a bez ikakvih artefakata posle par sati igranja/3DMark03-a radi na vec pomenutih (smesnih:)) 391/712. U tome je i poenta!

Razumem da nece lepo da se klokuje, ali ovo je vec previse. Reklamiraj ti to!

Vrh Dno