Šta je novo?

slika na monitoru se trese i muti

Invader

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
349
Bio sam na moru 2 meseca i montor je pre toga radio odlicno, svaki dan je ukljucivan i radio po ceo dan, retko kad iskljucim komp jer skidam dosta stvari preko neta. Kad sam se vratio primetio sam da mi slika trepiri, ali sam mislio da se jos nisam navikao na monitor.Sutradan je radilo sve ok, ali negde oko 6-7 sati opet krene isto, to vec traje par dana. Svaki dan kad ukljucim komp sve je ok ali uvece oko 6-7 krene taj problem i tako celu noc. Kad se ukljucije komp slika se trese, kao da je refresh rate 60hz, kad udje u windows nema toga, ide samo jedna mutna linija kao kod televizora kad je losha slika, znaci ide odozgo na dole jedna linija neki 5 cm preko celog ekrana, i tako stalno, a kad ta linija nije na nekom delu slika ona je savrsena. Sad neznam u cemu bi mogao biti problem... Stavio sam drugi monitor, ista prica, premestio sam kuciste u drugu sobu i opet isto. Jedino sto se desilo dok sam bio na moru je to da su zamenili bandere i stavili betonske, i zice su sad spustene za 1,5m dole (nize su bandere) u uvrunte jedna oko druge, uticaj ovoga sam proverio premestanjem kompa u drugu prostoriju. Da li neko zna o cemu je problem posto stvarno ne bih da izgubim oci na ovome :D

Poz Pedja

P.S. Ako ima neka greska u pisanju, to je zato sto ne bih sa gledam opet ovaj text sa ovakvim monitorom. Help !1!1! :D

Pa ako si probao drugi monitor, a i dalje je isto - probaj drugu graficku to mi nekako najlogicnije.
:)

Poslednja izmena:
Pa sad gledam da uzmem drugi 9800pro da vidim kako ide, ali dok to ne odradim postovao sam ovde, mozda je neko imao ranijeg iskustva sa ovakvim stvarima, ali mi je cudno sto svaki dan oko 6-7 krene...

Koliko vremena prodje od ukljucenja do pojave treperenja ?
Kad krene da treperi i restartujes komp da li prestane pa se opet pojavi odmah ili posle par sati ?
Probaj da opteretis graficku odmah po ukljucenju.

verovatno se nekoj komponenti ( najpre kondenzatoru ) menjaju elektricne osobine tokom rada par sati posle ukljucenja

Poslednja izmena:
Pa ukljucim komp oko 10-11 ujutro, i ceo dan radi, filmovi, muzika, igre sve normalno, i onda dodje 18-19h i krene tresenje.

Pronadji UPS i probaj kako se onda komp i monitor ponasaju.
Desava se da slika treperi zbog "lose struje" :D ( licno iskustvo )

E sad da pronadjem ups :D

Jedino da ga kupim dragacije nemogu da ga pronadjem :p

Ili ti je zbog napona struje ili imas ubodenu kablovsku u masinu ;) U 97% slucajeva nema treceg uzroka. Ja sam ti suzio uzroke ti sad eliminisi. Prvo probaj sa kablovskom. Ako je imas uopste...

Imam kablovsku :p ubodena je preko mreze a modem mi je na kucistu, sad sam pomerio modem da stoji ispred kucista na stolu, sada nema nikakav fizicki kontak sa kucistem, nadam se da je u ovome bio problem :)

Mislio sam na kablovsku televiziju... :d Cesto treperi slika jer je odvrnut pojacivac. Uzmi multimetar i premeri napon struje kad ti treperi slika

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Mislio sam na kablovsku televiziju... :d Cesto treperi slika jer je odvrnut pojacivac. Uzmi multimetar i premeri napon struje kad ti treperi slika

"Uzmi multimetar i premeri napon struje"?!!! :laugh:

I koliko to metara ima u strujnim voltima? :D

Poslednja izmena:
Da li ti je monitor do zida, i sta ima sa druge strane tog zida od elektricnih uredjaja???

Ja sam imao slucaj kod jednog druga, da mu je sa druge strane zida bila mikrotalasna i kad god mu je keva nesto radila u kuhinji sa mikrotalasnom, njemu se zamuti i treperi slika na monitoru...

Trebalo nam je vremena da usljivimo o cemu se radi :)

Turbo

*** onda nije to... osim ako drvo nije pocelo da zraci posle letovanja :d

Onda trazi gresku u kablovima i el. instalaciji...

Mozda se u blizini instalirala neka veca masina ili slicno pa ti to sredi struju kada se ukljuci (a sta se ukljucuje u 7 uvece????)....

Turbo

I ja sam imao slican problem pre par meseci, samo sto se kod mene nije mutila slika, vec samo tresla. To je trajalo par dana(na po nekoliko sekundi), i posle je naprasno prestalo.
Ja sam mislio da je do zvucnika, dva satelita stoje levo i desno tik do monitora, a u pitanju je altec lansing atp3. S obzirom da je ko sto sam rekao posle prestalo nisam utvrdio zbog cega se to desavalo. Jel mogu zvucnici da uzrokuju ove probelme?

Nakon preseljenja već pri prvom uključenju kompjutera pojavila mi se "linija" slična ovoj o kojoj govoriš ,otprilike kao kad na filmovima gledaš sliku na ekranu .Smanjenjem frekvencije osvežavanja u odnosu na setovanja koja su u prethodnom stanu savršeno funkcionisala ovaj problem je otklonjen.

Vrh Dno