Šta je novo?

Sli ?

Masinist

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Arctic Liquid Freezer III Pro 360
Matična ploča
Asus TUF GAMING X570-PLUS
RAM
2 x 16GB Kingston Fury 3733MHz
GPU
AMD Radeon 6900XT OC Formula ASRock
Storage
1TB Samsung 980 Pro + 4TB Toshiba HDWE140
Zvuk
Creative SoundBlaster G8 + AKG K712 Pro
PSU
FSP MEGA GM 1200W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Monitor
LG Ultragear 27GP850 180Hz
Miš & tastatura
Razer Deathadder V3 + Corsair K70 Rapidfire
Ostale periferije
HyperX SoloCast
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li uz moj Gainward 7600 GT mogu da uparim sa 7600 GT bilo kog proizvodjaca ?
Ili moram da uzmem Gainward sa istim klokovima ?

PS.Da li je bolje 7600 SLI ili 7900 GTO ?
Za igre (buduce) naravno ...
;-)

Ne isplati se to, SLI se isplati samo sa najjacom grafickom.

a sto se ne isplati ? Jel mi se vise isplati da prodam 7600GT za 140e i dodam 110e i kupim 7900GS koji je ~20% sporiji od varijante da umesto tih 110e dam 140e (30e vise) i dobijem SLI 7600GT ?

Ehh...da sam u svabiji pa da za 100e dignem dva kom 7600GT (polovna) pitao bi vas da li se isplati...

sajber i ja smo poredili markove i frejmove u cod2 i bolje je jedan 7900gto...jedino je lakse posle prodati dve jeftinije kartice

poz

NHF ali ste poredili babe i zabe. On ima A64 X2 naklokovan + dual channel + 7900GTO (koji ja sada trenutno ne mogu da nadjem ispod 270e a da je marka koja mi odgovara)

a ti si testirao 7600GS u SLi na SEmpronu. Zamisli kako bi radilo na njegovom X2... Sa druge strane ja pricam o 2x7600GT, sa klokovima na 600mhz + za core, a ne 560mhz ili 580mhz, konkretno ovaj MSI sto imam u masini ide na 645mhz za svaki dan i daje 7000 i kusur markova u 2005-ici, dok taj runs like hell GS daje oko 5500...

i slazem se sa tobom 2x7600GT cu lakse posle prodati + mi ostaje Sli ploca pa mogu da strpam 2x7900gto kad im padne cena 😉

a sa trece strane poredili ste 3dmarkove i CoD2 koji je uzasno neoptimizovan. imas merodavniji test na guru3d-u (test 7xxx serije, pa imas tamo grafikone koji jasno pokazuju da su dve 7600gt brze od 7900GT-a a tu negde sa 7900gtx-om, negde malko brze, negde malko sporije. Dalje na Hard OCP-u se moze da videti da su 2x7600GT u proseku tu negde sa 7900GTX kad se gleda average fps, medjutim ono sto je bitnije (a sto ljudi ne gledaju) je MIN FPS koji je i do 50% visi (uglavnom je oko 15%-tak posto bolji a max fps 15-tak % losiji) na nekim testovima sa SLi 7600GT, ipak je SLi SLi.

A vi kako ocete. Svakako ne bi pravio sli sa 7300gt i tako tim slabim modelima.

Mislim da sam dosta elaborirao, i kao sto rekoh meni je min fps vazniji od max fps tako da...SLi.

Kako hoces posto vec imas SLI plocu ako ti iskoci xtra povoljno isti 7600gt uzmi ga, mada ne znam zasto bi morao da dodajes 110 kad imas u oglasima za 175 era 7900GS Asusov sto je znaci 100 era jeftinije od SLI kombinacije, a mislim da se ta stotka moze bolje iskoristiti.

Poslednja izmena:
pito je covek da li da uzme 7900 GTO,a ne 7900 GS!!!!

Odgovorio sam korisniku gx-x, Shikiliki bas si mozak.

Poslednja izmena:
NHF ali ste poredili babe i zabe. On ima A64 X2 naklokovan + dual channel + 7900GTO (koji ja sada trenutno ne mogu da nadjem ispod 270e a da je marka koja mi odgovara)

a ti si testirao 7600GS u SLi na SEmpronu. Zamisli kako bi radilo na njegovom X2... Sa druge strane ja pricam o 2x7600GT, sa klokovima na 600mhz + za core, a ne 560mhz ili 580mhz, konkretno ovaj MSI sto imam u masini ide na 645mhz za svaki dan i daje 7000 i kusur markova u 2005-ici, dok taj runs like hell GS daje oko 5500....

kakve babe i zabe...vrlo "lako" se upustas u neke rasprave,a ne pogledas zapravo o cemo se radi...dali je stvarno i koliko je "superiorniji" njegov 3800 x2 na istom kloku sa mojim venisom to mi ti reci 😉 vise mu znaci onih 2Gb rama,a koliko se secam je sam rekao da imamo slicne konfiguracije
7600gs glh klokovan na 585/720 na tom jadnom malom semproncicu daje preko 6000 poencica...mogu da probam samo jednu kartu na venicu ili jos bolje na c2d 😉 ,mada to ne bi bilo OK,posto ti imas isto semprona@2700Ghz... bolje bi bilo da pozovem blisovce u odradimo neki mod,jer ocigledno joj fali struje sa neke vece klokove

ovo ti je samo odgovor na tvoje babe i zabe,u dalju raspravu necu da se upustam,dovoljno sam te video kako "ubedjujes" goranM u onom tredu o 2x7300gt@SLi,a kombinacija radi ekstra,a presao sam na 2x7600gs samo zbog tih 256Mb gddr

a sa trece strane poredili ste 3dmarkove i CoD2 koji je uzasno neoptimizovan. imas merodavniji test na guru3d-u (test 7xxx serije, pa imas tamo grafikone koji jasno pokazuju da su dve 7600gt brze od 7900GT-a a tu negde sa 7900gtx-om, negde malko brze, negde malko sporije. Dalje na Hard OCP-u se moze da videti da su 2x7600GT u proseku tu negde sa 7900GTX kad se gleda average fps, medjutim ono sto je bitnije (a sto ljudi ne gledaju) je MIN FPS koji je i do 50% visi (uglavnom je oko 15%-tak posto bolji a max fps 15-tak % losiji) na nekim testovima sa SLi 7600GT, ipak je SLi SLi.

A vi kako ocete. Svakako ne bi pravio sli sa 7300gt i tako tim slabim modelima.

Mislim da sam dosta elaborirao, i kao sto rekoh meni je min fps vazniji od max fps tako da...SLi.
slazem se da je taj test neoptimizovan,ali ja za bolje ne znam....ja bih bas voleo da neko napravi nesto slicno ovome i da se tome dodaju igre i testovi za njih i upustva za sva ziva podesavanja da onda razmenjujemo iskustva :type:
nisam neki igrac ali ono sto sam ja igrao sa ovim sli je carbon i to je to,malo cod2 i fear combat
cod2 u 1024x768 sa sve full i extra retko kada padne ispod 50fps,a uglavnom pici na nekih 70-80fps...i ovo ti pricam iz glave,posto sam samo probao par minuta
na carbon su se vec zalili o slabom fps,a tek na sli...mora da se dodaje profil za igru i da se potera na obe kartice...elem,prosao sam celu igru na 1024x768 isto sve full i extra,bez motion blura, fps nikad ne pada ispod 30fps,uglavnom je 40-45 a max malo preko 50 i to na taktovima 7600gt
fear combat prosto leti na 1280x1024 sve max,samo probao par minuta i ne secam se fps

i jos da se slozim sa tobom da je ipak najbitniji taj min fps u toku igre
i jos jedna stvar moguce i da moj sitem nije bas najbolji,jer nije reinstaliran neke 2.godine ,mozda bi sve bolje radilo,zato da se ogradim od eventualnh napada da to treba i mora bolje da radi 😀 ...ali mrzi me da juri na netu i vidim kako nekom drugom sa slicnom konf to radi
:wave:
poz

Poslednja izmena:
Ima asus 7600gt na berzi za 120e, polovan, ako si za sli.

Poslednja izmena:

PS.Da li je bolje 7600 SLI ili 7900 GTO ?
Za igre (buduce) naravno ...
;-)

Prodaj tvoju, dodaj pare i kupi 7900GTO. Nema tu mnogo pametovanja i razmisljanja. Za iste pare imaces 512mb i mogucnost da jednog dana napravis sli od 2gto-a; mada ces opet verovatno prodati jednu i uzeti neki gforce8xxx ili 9xxx :wave:

@staxm:

Procitao sam ja sve ne brini, a 'drzao' sam se onoga sto si ti sam rekao "probao sam na semproncetu..." pa onda rezultati.

babe i zabe = ja pricam o 7600gt SLI na sempronu, a ti pominjes rezultate 7900gto na x2 i 7600gs sli na sempronu. Elaboracija: Jednom 7900gto je sempron uze grlo nego 2x7600gt. Upravo mislim na min fps.

I kako sam se ja to pa 'lako' uputio sad ? 🙂 Vidis da me samo nisi dobro razumeo.

PS. CoD2 ume da koristi dual core CPU, tako da je X2 u prednosti naspram ne-znam-kolko-klokovanog venica.

PPS. GoranM mi je prijatelj, znam ga duuugooo i znam zasto se raspravljam sa njime 🙂 A u 'onom' topiku se vodila rasprava oko toga da li Sli kombinacija koristi memoriju sa obe karte za teksture pa smo se nas par ubedjivali na 5 strana sa da-ne-da-ne-da-ne-pa mozda ne-pa mozda da-ne-da-ne....

A GLAVNO PITANJE U OVOJ TEMI JE:

masinist je napisao(la):

Dakle - da li mogu bilo koja dva 7600gt ili mora isti brend.

kolko ja znam (a imene zanima da budem 100% siguran) na 7xxx seriji sa 8x.xx drajverima pa navise mogu bilo koje dve karte sa istim PCB-om (ovo kazem jer nisam siguran da li moze recimo MSI sa 6600gt PCB-om i ovaj reference dizajn,a ne vidim da je neko na netu probao)

Hteo sam da budem siguran sta je VAZNIJE u sadasnjim i buducim igramaČ
1. sirova snaga (SLI)
ili
2. 512MB i 256 bita (7900 GTO)

U SLI ima se samo 256 MB x2 a jos su tu i 128 bita ...
A veci je problem jer cu ja od sale kupiti 7600 GT od Asusa ili nekog drugog proiyvodjaca ya 115-125 evra i imati SLI a da ja prodam svog Gainworda ya 140 je tesko i dugo i trebam dodati jos 120-140 ya 7900 GTO ...

E da DA li Zalman 900 moze na 7900 GTO
ima li smisla ili da ga prodam, ako tu varijantu iyaberem

Hteo sam da budem siguran sta je VAZNIJE u sadasnjim i buducim igramaČ
1. sirova snaga (SLI)
ili
2. 512MB i 256 bita (7900 GTO)

U SLI ima se samo 256 MB x2 a jos su tu i 128 bita ...
A veci je problem jer cu ja od sale kupiti 7600 GT od Asusa ili nekog drugog proiyvodjaca ya 115-125 evra i imati SLI a da ja prodam svog Gainworda ya 140 je tesko i dugo i trebam dodati jos 120-140 ya 7900 GTO ...

E da DA li Zalman 900 moze na 7900 GTO
ima li smisla ili da ga prodam, ako tu varijantu iyaberem

sli i po meni ima smisla samo u high+ end segmentu i besnim rezolucijama
moze zalman na 7900gto ali nema smisla bolje ga prodaj

Can I mix and match graphics cards?
In order to provide optimal symmetric scaling, SLI technology requires the NVIDIA GPUs to match. For example, a GeForce 7800 GTX must be paired with another GeForce 7800 GTX. Likewise, a GeForce 6600 GT must be paired with another GeForce 6600 GT. However, using the latest Release 80 or later graphics drivers, NVIDIA GPUs sold by different manufacturers can be used together in an SLI configuration. For example, a GeForce 7800 GT from vendor ABC can be matched with a GeForce 7800 GT from vendor XYZ.

Can I mix and match graphics cards with different sizes of memory?
While it is not recommended, NVIDIA does offer this flexibility using Coolbits. When purchasing a second graphics card, you should try to match the memory size so that you are ensured full value and performance from your purchase. For example, if your first card is a GeForce 6600 GT with 128MB of memory, you should purchase a second GeForce 6600 GT with 128MB of memory. However, using Coolbits (value set to 18), you can force both of the cards to use the lower of the two memory sizes and operate together in SLI mode. When dissimilar memory sizes are enabled to work together using Coolbits, the effective memory size for each card becomes the smaller of the two memory sizes.

preuzeto sa slizone

Nazad
Vrh Dno