Šta je novo?

Sličnosti i razlike: Pentium D 2,66MHz vs E7400

BuckyBgd

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2008
Poena
304
Ni sam ne znam koliko sam sajtova, foruma itd. pregledao, a da nisam uspeo da uradim upoređenje ova dva procesora. Interesuje me koliko je e7400 jači od D-a 2,66 MHz i da li se isplati dati oko 110€ za 7400.

Znam da ste najbolji i zato HVALA svima unapred.

Trenutno imam Intel Dual Core E2180. Da li uopšte vredi menjati se za taj E5200? Razlika u ceni je premala, čak sam našao da je ovaj moj skuplji za 50 din :) Evo su razlike:
45-65nm
1-2MB L2 keš
2-2,5GHz
Meni kao nekome ko je potpuno neupućen se čini da je razlika nikakva, možda grešim?
A ipak bih ovaj E7400 mogao verovatno mnogo duže da držim. Možda ima neki drugi razlog zašto da ga sada ne uzimam, možda uskoro izbace nešto novo, pa pojeftini, ili to bude neka jeftina klasa sa boljim performansama, kao što je izbačena ATi 4770 (znam da ne mogu da se porede, samo navodim primer)?

A kako ti se onda cini razlika E5200 vs. E7400:
2MB-3MB
2.5GHz-2.8GHz
a razlika u ceni je ~4000 din?
Cemu to? E7400 ce ti mozda samo malo "duze trajati" od E5200, kako ti kazes, i nije vredan tolike doplate. Mislim da bi ti znacilo da zamenis E2180 za E5200, na defu je brzi ~25% od njega i mozes da ga poteras na ~3GHz sa box kulerom, a to vec pravi veliku razliku. Izbor je na tebi.

Nema šanse da kupujem jeftiniji procesor, ako ću već neki da uzmem, barem ću uzeti neki za 5-6000 skuplji, možda je bolje da sačekam da malo pojeftine oni sa 4 jezgra?

Ljudi stvarno ne shvataju koliko je E5xxx serija upotrbljiva za igranje i svakodnevnu upotrebu. Ja kad sam sa E8400 preshao na E5200 skoro nikakvu razliku nisam osetio shto se svakodnevnog rada tiche. Jos na strani E5200 je veci mnozioc shto znachi lakshi OC :)

I da pokazem koliko je stvarno bogalj Pentium D okachicu jednu slichicu ovde :)

oku3bo.png

Evo, malo sam razgledao, ima jedan sasvim dobar, baš sam ga na ovom sajtu našao Core 2 Quad Q8200. I cena je lepa možda neću ni čekati da mu opadne. Jedino možda sad da krenem da kupujem neku dobru ploču koja će to podržavati, verovatno ću otvoriti novu temu za to da ovde ne idemo baš toliko u off topic, uništismo temu, sve čekam kad će neki mod da počne da briše... Trenutno imam P31-DS3L, i to ću u svakom slučaju morati da menjam.

Poslednja izmena:
Kako bi bilo da malo kloknes taj tvoj E2180 i da tako sacekas Core i5 platformu, tamo negde na jesen, uz prelazak na DDR3? Mislim da je to pametnije nego da sada uzimas Q8200 i da menjas plocu.

Za to još nema potrebe, za sada mi je sve super. Nego sam hteo da počnem postepeno da menjam komponente u kompu da ne bi bilo ko prošli put da moram celo kućište odjednom. Onda ću preći na ostatak, monitor i tako to, ako i tu nema ko zna kakvih noviteta uskoro :)
Baš ti hvala što mi reče, da ne bacam onda pare uzalud. E tek sam sad video, pa ima da se nađe RAM DDR3 2GB 1600MHz za samo 4000! Ja sam gledao pre neki mesec i baš je bilo mnogo skupo, znam da sam jedva našao na netu i da je bilo preko 100 i više evra. Onda će moći taj prelazak u svakom slučaju. Baš ti hvala :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno